• شنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1400022517403
  • خبرنگار : 71511

جهانگیری در بیانیهٔ اعلام نامزدی انتخاباتی مطرح کرد:

امیدوار بودم نیازی به حضورم نشود

امیدوار بودم نیازی به حضورم نشود

اسحاق جهانگیری با صدور بیانیه ای برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اعلام کاندیداتوری کرد.

به گزارش ایسنا، متن این بیانیه به شرح زیر است:

به نام خداوند جان و خرد

بسم الله الرحمن الرحیم

هم‌وطنان عزیز!

ایران ما در سال‌های اخیر با مسائل و تنگناهای گوناگون روبرو بوده و اکنون به شدت نیازمند افق‌گشایی‌های واقعی در زندگی مردم و توسعهٔ همه‌جانبهٔ کشور، بهبود معیشت مردم با رفع تحریم‌ها و رشد اقتصادی پایدار و اشتغال‌زا و حمایت از تولید و بازتوزیع عادلانه‌تر ثروت است.

انتخابات را باید به عنوان فرصتی برآمده از آرمان‌های انقلاب اسلامی و ظرفیت‌های قانون اساسی برای اعمال حاکمیت ملی و اصلاح روند حکمرانی پاس داشت و تاثیرگذار کرد.

انتخابات ریاست جمهوری پیش روی ماست. انتخاباتی که از آنِ همه و مظهر جمهوریت نظام است و به تاکید رهبر معظم انقلاب مشارکت گسترده و موثرتر در آن گشایندهٔ راه برای توانمند شدن مردم و حکومت، عبور از بحران‌ها و افزایش اقتدار ملی است. در چهار سال پیش رو فرصتی طلایی داریم برای این‌که:

 به سمت حل مسائل بنیادینِ ایران،‌ تامین منافع ملی و توافق و تنش‌زدایی در خارج و داخل برویم،

روی ریل توسعهٔ فراگیر و پایدار قرار بگیریم،

به اقتضائاتِ تامین عدالت، تشکیل دولت رفاهِ فراگیر، فقرزدایی و افزایش شمول و کیفیتِ خدمات پایهٔ همگانی، به ویژه در حوزهٔ سلامت و آموزش، تن بدهیم و با شکاف درآمدی، تبعیض و فساد سازمان‌یافته مبارزه کنیم،

ایران برای همهٔ ایرانیان شود، صرف نظر از جنسیت و قومیت و مذهب و محل زندگی‌ آنان،

به سمت توانمندسازی توامان نهادهای حکمرانی و نهادهای مدنی و افزایش ظرفیت‌های حل‌مسئله‌ایِ دولت و جامعهٔ‌ ایران برویم،

برای صیانت از حقوق و آزادی‌های اساسی همهٔ شهروندان گام‌های عملی برداریم،

در جغرافیای سیاسی منطقه و جهان امروز یک محور تردد و ترانزیت شویم و راه‌ها و لوله‌های مهم اقتصادی، ایران را دور نزنند،

محیط زیست مشترک ایرانیان را از تخریب‌های جبران‌ناپذیر نجات بدهیم و به جای آینده‌خواری آینده‌سازی کنیم،

ایران را با اتکای به بهترین متخصصان و کارآمدترین مدیران، به ویژه زنان و جوانان، اداره کنیم و حذف و طرد و تبعیض را کنار بگذاریم،  و به عنوان یک قدرت تعامل‌گرا در منطقه و جهان به رسمیت ‌شناخته شویم و کشوری باشیم که از همه سو قصد مهار و تضعیف‌مان را نداشته باشند.

قصد ورود به این انتخابات را نداشتم و امیدوار بودم نیازی به حضورم نشود. اما با توجه به نیامدن برادر عزیزم دکتر جواد ظریف و عدم امکان ثبت نام تعدادی دیگر از کسانی که می‌توانستند این مسئولیت را بپذیرند، و این‌که جبههٔ ‌اصلاحات ایران، رهبران و شخصیت‌های دلسوز اصلاح‌طلب و بسیاری از جوانان و فعالان سیاسی و مدنی ‌تشخیص داده‌اند که باید به صحنه بیایم، به رغم میل و مصلحت شخصی و با توکل به خدا از قبول مسئولیت شانه خالی نمی‌کنم. آبرو و تجربه‌ام را که متعلق به ملت است تقدیم ملت می‌کنم، با آگاهی از شرایط دشوار امروز کشور و سردی‌ها و کناره‌گزینی‌ها وارد این میدان می‌شوم و از هیچ تلاش و اقدامی، تا آن‌جا که ارزشها و هویت‌ اصلاح‌گرانه‌ام را تهدید نکند،‌ دریغ نمی‌کنم.

می‌دانم که چه شرایط سختی پیشِ روی رئیس جمهوری آینده است. اما نمی‌شد راه عافیت پیش گرفت. به مردم هم نمی‌توانم وعده‌های ناممکن دروغین بدهم. ما به خون شهدا و هم‌وطنانی که اسیر فقر و رنج و کولبری و سوخت‌بری و تبعیض‌اند مدیونیم. آینده را باید با هم بسازیم.

امروز خوشبختانه زمینهٔ احیای مجدد برجام و رفع تحریم‌ها که مقدمه‌ای برای گشایش در وضعیت کشور و معیشت مردم است فراهم شده است و نباید در این مسیر مانعی ایجاد کنند. گشودن گره‌های ناشی از تحریم‌های شدید سه ساله که ضربات سنگینی بر پیکر اقتصاد کشور وارد کرده است کاری بسیار دشوار و سنگین است. ادامهٔ مسیر رفع عزتمندانهٔ تحریم‌ها را باید مدبرانه پی گرفت و البته بعد از پایان تحریم‌ها نیز بازسازی اقتصاد کشور دشواری‌ها و پیچیدگی‌ها و الزامات زیادی دارد.

بیکاری، فقر و نابرابری فزاینده، توقف بسیاری از کسب و کارها، کاهش مداوم سرمایه‌گذاری‌های نو، خشکسالی و بحران آب، تخریب‌های جبران‌ناپذیر محیط زیست، کاهش اعتماد عمومی به نهادهای حکمرانی، کاهش امید به اثربخشیِ رای مردم، افزایش فساد، مشکلات ناشی از ساختار بودجه و نظام بانکی و مالیاتی کنونی و مشکلات در تولیدِ صنعت، کشاورزی و خدمات کشور از جملهٔ مسائل مزمن کشورند. بحران کرونا و ضرورت سازماندهی قوی‌تر واکسیناسیون رایگانِ همگانی و سریع‌تر هم در صدر اولویت‌ها قرار گرفته است. همهٔ این‌ها تصویر نگران‌کننده را مقابل نامزد ریاست جمهوری که به عمق مشکلات توجه دارد قرار می‌دهد. آنان که در کارنامهٔ طولانی کاری‌شان کمتر اقدام واقعی و موثری برای حل عملی مشکلات مردم دیده می‌شود، چنان شعار می‌دهند که قادرند مشکلات پیچیدهٔ کشور و مردم را یک‌شبه حل کنند. من واقعاً نگران سنگینی بار این مسئولیت‌ام. با این‌حال، مبتنی بر شناخت وسیع و عمیق از ظرفیت‌های انسانی، مادی، طبیعی و قدرت زیرساختی ایران باور دارم با افزایش ظرفیت و کیفیت حکمرانی و همیاری دولت و جامعه می‌توانیم بر این مشکلات فائق بیاییم. 

با مشکلات کنونی کشور از نزدیک آشنا هستم و می‌پذیرم اگر مسئولانه به میدان نیایم در بدتر شدن وضع جامعه و خسارت‌های ناشی از عدم ورود به انتخابات ممکن است سهیم باشم. برای همین، در کنار همهٔ نیروهایی که نگران وضعیت و آیندهٔ کشورند و دغدغهٔ‌ رنج هم‌وطنانشان را دارند، برای جلب مشارکت موثر مردم تلاش خواهم کرد. می‌دانم بدون افزایش مشارکت مردم و به صحنه آمدن جمعیت خاموش در انتخابات نمی‌توان پیروز شد. درک می‌کنم که اکنون بسیاری از هم‌وطنانم به سوء حکمرانی‌ها معترض‌اند و امیدی به انتخابات ندارند و راه قهر با صندوق را مطرح می‌کنند­، اما برای بهروزی همین ایرانیان راهی روشن‌تر از احیای صندوق رای و تلاش مصلحانه برای افزایش اثربخشی رای عموم مردم نمی‌شناسم.

اکنون گشایش وضعیت کشور نیازمند رأی ایرانیانی است که دلخسته و آزرده از امروز و ناامید از آینده به انتخابات پشت کرده‌اند. در راهی که به آن قدم نهاده‌ام نیازمند رأی همین هم‌وطنان‌ هستم و امیدوارم با برنامه‌ها و تیمی که معرفی خواهم کرد آن‌ها را قانع‌ کنم که رای دادن آن‌ها بهتر از انفعال است.

علی‌رغم توصیه‌های روشن مقام معظم رهبری و بر خلاف انتخابات ریاست جمهوری در ادوار گذشته تمایل و تشویق مردم به مشارکت حداکثری و کاستن از موانع تحقق آن در بخش‌هایی از حکومت هم کاهش یافته است. متاسفانه برخی نهادها، رسانه‌ها و مراکز تأثیرگذار ظاهراً براین باورند که مشارکت حداکثری منجر به شکست جریان و نامزد مطلوب آنان خواهد شد. حال آن‌که، کاهش مشارکت به جمهوریت نظام لطمه‌ای جدی می‌زند و بر بحران‌ها می‌افزاید. سوابق آن‌ها که عوام‌فریبانه مردم‌مردم می‌کنند نشان می‌دهد که منافع‌شان در غیاب مردم تامین می‌شود و ضد مردم‌سالاری بوده‌اند. ما ایرانیانی که می‌خواهیم شرایط زندگی هم‌وطنانمان در ایران را عملا بهبود ببخشیم، راهی جز تلاش برای تقویت مشارکت و رقابت عادلانه در این انتخابات نداریم. برندهٔ مشارکت بالا جامعهٔ ایران است و برندهٔ‌ مشارکت پایین اقلیت و حامیان اندک‌سالاری.

من برای دفاع از صندوق و حق رأی موثر مردم نامزد شده‌ام و با اتکا به رأی ایرانیانی که از مشارکت در انتخابات ناامید شده‌اند امید پیروزی دارم.

برای گشایش در زندگی مردم، توسعهٔ ایران و آغاز مرحلهٔ نوینی از اصلاحات افق‌گشا آمده‌ام.

مسیر دشواری پیش رو است، اما به لطف خدا و با حمایت و رأی شما:

می‌توانم جمعی از بهترین متخصصان و شایسته‌ترین مدیران کشور را در جهت بسط خیر همگانی ایرانیان به همکاری دعوت کنم.

برنامه‌ای برای ادارهٔ دولت ارائه خواهم کرد که با بهره‌گیری از مشورت و توان بهترین کارشناسان و نهادهای کشور و تجربهٔ گذشته بیش از سایر برنامه‌ها غنا و قابلیت تحقق داشته باشد.

مسیر احیای برجام، رفع تحریم‌ها و ارتقای جایگاه ایران در منطقه و جهان را ادامه خواهم داد.

جوان‌سازی دولت و اصلاحات نهادیِ کاهندهٔ فساد و انواع تبعیض و افزایندهٔ کارآمدی را پیش خواهم برد.

می‌توانم برای ساختن توافق در خارج و داخل و ائتلاف‌های مساله‌محور «حل مساله» کنم.

 آنچه به عنوان معاون اول اختیارش را نداشتم و برای بسط توسعهٔ فراگیر و پایدار، دموکراتیک، متوازن و مشارکتی ضروری و ممکن می‌دانم را اجرایی خواهم کرد و برای بسط عدالت، آزادی، مردم‌سالاری و رفاه ایرانیان و بالیدن ایران در قرن پانزدهم شمسی هر چه در توان دارم را عرضه می‌کنم و «دولتِ ملت» را تشکیل خواهم داد.

متاسفانه در این انتخابات شایسته‌ترها یا نیامدند یا امکان نامزدن شدن نداشتند. بسیاری از شایستگان حتی از مدیریت و خدمت در مسئولیت‌های دیگر علمی، فرهنگی و اجرایی در مؤسسات دولتی و غیردولتی محروم می‌شوند. من بنا دارم که همهٔ توان و همتم را به کار گیرم که شایسته‌ترین‌ها در سرنوشت کشور تأثیرگذار شوند. من اصلاح‌طلبم ولی می‌خواهم تواناترین‌ها،‌ صرف نظر از گرایش‌ سیاسی‌شان، مسئولیت‌های اجرایی و علمی و فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی کشور را به عهده بگیرند و فرصت‌های خدمت در بخش‌های عمومی و غیردولتی به روی آنان گشوده شود، و امید و برنامه‌ای که برای توسعهٔ‌ ایران دارم با اختیارات ریاست جمهوری صورت عمل به خود بگیرد.

به خدای بزرگ تکیه می‌کنم و همیاری یکایک هم‌وطنانم را در این مسیر می‌طلبم که با همراهی شما همهٔ این اهداف دور و نزدیک دست‌یافتنی می‌شوند. جزئیات برنامه‌های پیشنهادی تحقق‌پذیر، گام‌های عملی و تیم همکارانِ توانا را در روزهای آتی تقدیم‌ می‌کنم؛ فرصت‌ها کوتاهند و وظایف بسیار.

قدر وقت ار نشناسد دل و کاری نکند

بس خجالت که از این حاصل اوقات بریم

در بیابان فنا گم شدن آخر تا کی

ره بپرسیم مگر پی به مهمات بریم

یا علی

اسحاق جهانگیری

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

معاون اول دولت های یازدهم و دوازدهم همچنین علاوه بر این بیانیه به پرسش های خبرنگاران حاضر در وزارت کشور پاسخ داد .

جهانگیری در پاسخ به این پرسش که  عامل گرفتاری های کشور چه کسانی هستند، گفت: تصمیم دارم در این دوره از انتخابات ایجابی صحبت کنم . رنج مردم زیاد است و مردم انتظار دارند کسانی که می خواهند در قامت رییس جمهوری ظاهر شوند به فکر آنان باشند.

وی ادامه داد: عامل اول بدبختی و گرفتاری مردم  ترامپ  نژادپرست و ضدبشر است که تحریم های ظالمانه علیه ایران وضع کرد. دوم کسانی که هستند که بهانه به دست دشمنان ایران در خارج دادند چه آنانی که در دی ۹۶ تظاهرات به پا کردند که بگویند در ایران دولت اعتبار ندارد و به اختلافات دامن زدند و من همان روز در یک سخنرانی گفتم دود این کار به چشم کسانی می روند که بانی این کار بودند.

جهانگیری تاکید کرد: حتما ضعف های اجرایی در بخش هایی بوده که هم باید همواره پاسخگو  وهم عذرخواه ملت ایران باشم. هر سه گروه باید در پیشگاه ملت بخاطر اتفاقات  پاسخ بدهند.

این داوطلب انتخابات در پاسخ به این پرسش که منظورتان از مافیا که در شبکه اجتماعی  کلاب هاوس به آن اشاره داشتید، چه کسانی هستند، گفت:  مافیا کسی است که مردم را نسبت به آینده ناامید کند و به دنبال انتخابات بی رمق باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۱۴:۲۰

حتما به شما نیاز داریم استاد. 8 سال دیگه اقتصاد و معیشت مردم را مورد عنایت قرار بدید

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۱۴:۲۶

زرشک!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۱۵:۱۲

تو خیلی خوبی .... چشم نخوری یک دفعه ....

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۱۵:۲۳

چه رویی شماها دارید آخه

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۱۵:۳۸

مسبب وضع موجود خودتونید چه رویی دارید....

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۱۸:۴۸

هشت سال هر ثانیه اش رو چوب لای چرخ اصلاحات و دلت روحانی گذاشتین تا الان بتونین اینجوری بگین مقصر شمایید. جداً با صدای وجدانتون چجوری کنار میاین؟

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۱۶:۰۳

تمام این ادعا ها را چرا توی این هشت سال انجام ندادید بس نیست این همه .... بخودتان بیایید تا عاقبت بخیر شوید

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۱۷:۲۵

اينا فكر كردن ملت همه گوش دراز هستند. خدايا شر جماعت اصلاح طلب را به خودشان برگردان. الهي امين

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۱۷:۳۴

رو که نیست ماشااله ..... سنگ پای قزوینه حتما داداش مهدی هم معاون اوله خخخخخخ

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۲۰:۰۵

من به صداقت و توانایی این مرد در مقایسه با بقیه باور دارم اما مشکل ما بیشتر در ساختارهاست. با اینهمه حتما بین کاندیداها تفاوت هست. کاش خاتمی می امد یا اجازه دهند کسی مثل تاج زاده بماند تا مردم انتخاب کنند نه شورای نگهبان

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۱۸:۴۶

واقعا جای حضور شما خالی بود

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۱۹:۵۹

یا روتون خیلی خیلی خیلی زیاده یا مردم را احمق فرض کردید

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۲۰:۱۲

خخخخخ چه ازخود متشکر!!!!! لابد میخوای بگی مردم یادتونه بمن احتیاج داشتید!!!!؛

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۲۱:۲۶

خدا شاهده اگه سنگ پا اندازه جهانگیری پرو بود قیمتش از طلا میزد بالا

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۲۲:۵۹

بالاخره یکی باید پشت این همه کار تو این 8 سال یه آفتابه آب بریزه.چقدر خوب مثل این 8 سال نیازهارو فهمیدن.حالا چندتا آفتابه آب نیاز دارید؟

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۶ ۰۰:۴۸

توی این مملکت کارهای دیگه. ای هم هست حمالی آرایشگری کشاورزی خیاطی چینی بند زن کی گفته تو باید رییس‌جمهور بشی یا معاونش بابا بکش بیرون از این گود این کاره نیستی

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۶ ۰۰:۴۹

اقای جهانگیری این هشت سال رو بفرمایید کجای این داستان عدم مدیریت وسلایق و تنگناهها تشریف داشتی که الان داری گلویت رو پاره میکنی.چرا احساس میکنید که خیلی زرنگید واین مردم هم احمق.خیانت امثال شما به این مملکت بی پاسخ نمیمونه

avatar

شما که معاون رئیس جمهور بودی چیکار کردی.الان. می خواهی چیکار کنی؟

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۶ ۱۳:۲۰

وعده های صدمن یه غاز ت.. تا120سالگی خوبه ریس جمهور باشی!!!!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۶ ۱۵:۴۰

خطاب به وحيد كه گفتي هشت سال هر ثانیه اش رو چوب لای چرخ اصلاحات و دولت روحانی گذاشتین تا الان بتونین اینجوری بگین مقصر شمایید. جداً با صدای وجدانتون چجوری کنار میاین؟ آقاي وحيد شما تازه از تخم دراومدي؟ 8 سال نه و 32 سال دولت دست اصلاح طلبان بوده. ما بايد طلبكار باشيم انوقت شما براندازهاي نظام طلبكاريد. شما بايد اين دنيا و اون دنيا بخاطر طرز تفكر ليبرال و نگاه ملتمسانتون به غرب و عقب نگه داشتن كشور از پيشرفت و پا گذاشتن روي ارمانهاي شهدا كه بخاطر وطن جان شيرينشونو دادن تا شما بتوني اينجا حرافي كني پاسخگو باشي. والا انقلابيون و در راس سپاه پيشرفت هاي قابلي داشته در قدرت نظامي. اما تو اين دولت حتي دو تا آجر هم روي هم گذاشته نشد تا سقفي براي مردم عزيزمان باشه. وقتي سيل آمد حاج قاسم و سپاه و بسيجي ها رفتن داخل ميدان اما دولت چه كرد جناب روحاني و معاونشون كجا بودند. بسه ساكت شيد مارو ابله فرض نكنيد. اينجارو خواهشا ليبي و افغانستان نكنيد اگه مشكلي با نظام داريد بريد جايي غير از ايران مقيم بشيد كه امكانات بهشت رو داره. راه باز جاده دراز.