• پنجشنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۰ / ۱۴:۵۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400041007298
  • خبرنگار : 71477

چین در حال ساخت بیش از ۱۰۰ سیلوی جدید برای پرتاب موشک‌های بالستیک قاره پیما

چین در حال ساخت بیش از ۱۰۰ سیلوی جدید برای پرتاب موشک‌های بالستیک قاره پیما

کارشناسان اعلام کردند، چین ساخت بیش از ۱۰۰ سیلوی جدید برای موشک‌های بالستیک قاره‌پیما در صحرایی در نزدیکی شهر "یومن" واقع در شمال غربی کشور را آغاز کرده است؛ موج ساخت و سازی که می‌تواند نشان‌دهنده توسعه وسیع توانایی‌های اتمی پکن باشد.

به گزارش ایسنا، به نوشته رونامه واشنگتن پست، تصاویر ماهواره‌ای که به دست محققان در "مرکز جیمز مارتین برای مطالعات منع گسترش تسلیحات اتمی" در شهر "مونته‌ری" واقع در ایالت کالیفرنیا رسیده، نشان می‌دهند که ساخت و سازها در تعداد زیادی از سایت‌ها در سراسر شبکه‌ای که صدها مایل مربع از زمین‌های خشک در استان "گانسو" چین را پوشش می‌دهد، در جریان است. ۱۱۹ سیلوی زیرزمینی تقریبا ویژگی‌هایی مشابه تاسیسات پرتابی موجود چین برای زرادخانه موشک‌های بالستیک با کلاهک هسته‌ای را منعکس می‌کنند.

در صورت تکمیل این پروژه، بدست آوردن بیش از ۱۰۰ سیلو جدید موشکی بیانگر یک تغییر تاریخی برای چین خواهد بود؛ کشوری که گمان می‌رود دارای یک انبار تقریبا متوسط بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ سلاح هسته‌ای است. تعداد دقیق موشک‌های جدید که برای این سیلوها در نظر گرفته شده‌اند، هنوز مشخص نیست اما می‌تواند بسیار کمتر باشد. چین در گذشته سیلوهای فریبنده‌ای را مستقر کرد.

آمریکا در جریان جنگ سرد برنامه‌ای را برای انتقال موشک‌های بالستیک قاره‌پیمایش در سراسر ماتریس سیلوها از طریق نوعی بازی پوکه‌های هسته‌ای طراحی کرد تا اطمینان پیدا کند که برنامه‌ریزان جنگ جماهیر شوروی هرگز نخواهند توانست متوجه مکان دقیق موشک‌ها شوند.   

جفری لوئیس، کارشناسی در زمینه زرادخانه اتمی چین و بخشی از تیمی که این سایت‌های مشکوک را تحلیل کرده‌اند، گفت: این توسعه ساخت و سازی حاکی از یک تلاش گسترده برای تقویت اعتبار بازدارندگی اتمی چین است.

وی این میزان از موج ساخت و ساز را "باور نکردنی" توصیف کرد.

لوئیس، مدیر برنامه منع گسترش تسلیحات اتمی آسیای شرقی در مرکز مطالعات منع گسترش اتمی که بخشی از موسسه مطالعات بین‌المللی میدلبری محسوب می‌شود، در خلاصه‌ای از دستاوردهایش که به روزنامه واشنگتن پست ارائه داد، گفت: اگر سیلوهای در دست احداث در دیگر سایت‌های سراسر چین نیز محاسبه شوند، تعداد کل سیلوهای در دست احداث به حدود ۱۴۵ مورد می‌رسد. ما معتقدیم که چین در حال توسعه نیروهای اتمی‌اش است تا بازدارندگی را حفظ کند که بتواند از حمله نخست آمریکا جان سالم به در ببرد و دفاع موشکی آمریکا را شکست دهد.

این اکتشاف به دنبال هشدارهای اخیر مقامات پنتاگون درباره توسعه سریع توانایی اتمی چین مطرح می‌شود.

آدمیرال چارلز ریچارد، فرمانده نیروهای اتمی آمریکا در آوریل سال جاری میلادی در یکی از نشست‌های کنگره گفته بود:‌ یک توسعه نفس‌بر در چین در جریان است که شامل توسعه زرادخانه موشک‌های بالستیک قاره پیما و موشک‌اندازهای متحرک جدید هستند که می‌توان خیلی راحت آنها را از دید ماهواره‌ها پنهان کرد. به علاوه، نیروی دریایی چین زیردریایی‌های مجهز به تسلیحات اتمی جدیدی را در راستای رشد این یگان معرفی کرده است.

این پروژه ساخت سیلو گزارش شده می‌تواند برای چین وسیله دیگری برای پنهان کردن قدرتمندترین تسلیحاتش فراهم می‌کند. این سایت‌های ساختمانی مشاهده شده در تصاویر ماهواره‌ای در دو قسمت عظیم قرار گرفته‌اند که بخش‌هایی از یک صحرا را در امتداد غرب و جنوب غربی یومن، شهری با ۱۷۰ هزار سکنه در امتداد جاده ابریشم دیمی چین در بر می‌گیرند.

هر سایت با یک فاصله دو مایلی از همسایه‌اش جدا شده است و بسیاری از این سایت‌ها با یک پوشش عظیم و گنبدی‌شکل پنهان شده‌اند.  

لوئیس گفت: این سیلوها احتمالا متعلق به موشک بالستیک قاره‌پیمای چینی موسوم به "دی‌اف-۴۱" خواهند بود؛ موشکی که قادر است چندین کلاهک را حمل کند و اهداف تا فاصله ۹۳۰۰ مایلی را هدف بگیرد؛ بردی که سرزمین آمریکا را در تیررس خود قرار می‌دهد. بخش عمده گودبرداری‌ها در این سایت‌ها اوایل سال جاری میلادی آغاز شدند اگرچه آماده‌سازی‌ها احتمالا ماه‌ها ادامه خواهد داشت.

در سال‌های اخیر مقامات چینی شکایت کرده‌اند که بازدارندگی اتمی کشورشان به خاطر برنامه‌های مدرن‌سازی اتمی که در روسیه و آمریکا پیشنهاد شده و یا در حال انجام است، در حال از دست دادن اعتبار خود است. پکن تاکنون در برابر درخواست‌ها برای پیوستن به مذاکرات جدید کنترل تسلیحاتی مقاومت کرده چرا که نگران است محدودیت‌های جدید جایگاهش به عنوان دومین قدرت اتمی جهان را در مقایسه با واشنگتن و مسکو برای همیشه متزلزل کند.

لوئیس گفت: این موج ساخت و ساز سایت‌های پرتاب جدید در چین می‌تواند فشار بر مقامات آمریکایی برای تقویت تلاش‌ها جهت مدرن‌سازی زرادخانه آمریکا را افزایش دهد. ما درگیر یک رقابت تسلیحاتی هستیم که بیشتر ناشی از سرمایه گذاری‌ها و دفاع موشکی آمریکاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۴-۱۰ ۱۸:۲۴

ای احمق ها از ایران و چین وامریکا بگیر تا این عربها و اروپا همه یک مشت احمق هستین لعنتی ها که چی فکرتون چطور کار میکنه خدا لعنتتون کنه که همش به فکر برتری جنگی هستید نه انسانیت خدا لعنتتون کنه دنیارو به گند و کثافت و درنهایت نابودی کامل کشیدید شماها و ادم های بیگنناهی که تحت تاثیر شماها قرار گرفتن و اونهاهم احمق تشریف اوردن تمومش کنین چه وضعشه همش تسحیلات و اتم و این چرندیات به بکر بشریت و ادم ها باشید و انسانیت نه نابودی اینها حدا لعنتتون کنه احمقای لعنتی

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۱۱ ۱۲:۴۷

اگر چین این کارو نکنه در مقابل آمریکا بازدارندگی نداره و آمریکا بهش حمله اتمی می‌کنه احمق

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۱۱ ۲۰:۰۰

همه اینایی که گفتی خودتی خائن

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۱۰ ۱۹:۱۴

هر کشوری برای تولید امنیت ملی خودش باید از این کارها بکنه.

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۱۱ ۱۰:۴۱

چین هربارمیخوادجهانوبه صورتای مختلف نابودکنه،

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۱۱ ۱۳:۲۴

الان آمریکا نمی‌خواد یعنی ؟

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۱۱ ۱۲:۴۸

اگه چین خودشو در مقابل آمریکا به روز نگه نداره آمریکا بهش حمله اتمی می‌کنه

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۱۱ ۱۷:۰۴

جنگ سرد و جنگ گرم عاقبت ما را هدف بگرفته اند هیچ حاکم یا سیاست باز آسیبی نمی بیند کوکا جنگها از بهر قدرت یا طمع بر مال باشد بی گمان دور باشد جنگ از کاخ و مجالسهای حاکمها و شاه

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۱۱ ۲۱:۴۴

حتمأ ایران باید کاری اساسی و بازدارنده انجام بدهد، قطعأ در جنگ‌های احتمالی پیش رو ایران دست پایین را خواهد داشت، با سلاح‌های هولناکی که در دست دوست و دشمنان ایران است ایران باید بفکر بازدارندگی صد در صدی باشد، عقل سلیم حکم می‌کند هر آنچه که آنان برای تهدید کشورمان دارند ایران هم در اختیار داشته باشد، آنها قانون ها و کمپین‌هایی را راه انداخته‌اند که دنیا عاری از اینگونه سلاح‌ها باشد ولی خودشان روز به روز پیشرفته تر و مدام به روز می‌کنند، و می‌بینیم که امریکا، اروپا، چین، روسیه، کره شمالی، اسراییل همه دارای اینگونه سلاح ها هستند و به پشتوانه این سلاح‌هاست که اسراییل ایران را تهدید و گاه حمله‌های تروریستی صورت میدهد، دکترین نظامی ایران باید برنامه جدیدی را پیش رو داشته باشد، بفکر تسلیحات بازدارنده باید بود، هر نوع اسلحه‌، تاکتیک و سیاستی که باعث دور شدن جنگ از مردم و کشور ایران است داشتنش واجب حتمی‌است اگر بد است برای همه باید بد باشد جدا از این بحث‌ها در جنگ و دفاع باید هر آنچه که آنان در اختیار دارند ایران هم حتمأ باید داشته باشد تا سایه جنگ و تحریم بصورت کامل از ایران دور شود.

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۱۲ ۰۰:۰۶

شاید اگر آمریکا از چند کشور احساس خطر کند از این همه زورگویی دست بردارد