• دوشنبه / ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1400051107716
  • خبرنگار : 71620

همزمان با سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی

کوثری: جهاد دانشگاهی منجر به شکوفایی عملی علم شد

کوثری: جهاد دانشگاهی منجر به شکوفایی عملی علم شد

همزمان با چهل و یکمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم و جانشین سابق قرارگاه ثارالله گفت: جهاد دانشگاهی منجر به شکوفایی عملی علم شده است و امیدواریم دولت جدید با همکاری مجلس شورای اسلامی به مساله جهاد علمی توجه کند.

به گزارش ایسنا، همزمان با سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی محمد اسماعیل کوثری، نماینده مردم در مجلس یازدهم در دیداری با چند تن از مسئولان جهاد دانشگاهی اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، امام خمینی (ره) به تاسیس چند نهاد تاکید کردند و به مردمی بودن آن اذعان داشتند. این نهادها مثل بسیج، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جهاد سازندگی و البته جهاد دانشگاهی بود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که جهاد سازندگی جایگاه بالایی در خدمت به مردم داشت، تصریح کرد: متاسفانه دوره ششم مجلس شورای اسلامی به طور ناجوانمردانه‌ای جهاد سازندگی را منحل کرد وقتی این حرف‌ها را به آنها می‌گوییم توجیه شان این است که به جایش جهاد کشاورزی را تاسیس کردیم، اما به عقیده من جهاد کشاورزی یک سیستم بروکراتیک تنبل است. انحلال جهاد سازندگی امید را در روستاییان کور کرد.

جانشین سابق فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران در مورد جهاد دانشگاهی اظهار کرد: این مجموعه عبارت است از دانشجویان و دانشگاه‌هایی که می‌خواهند خودکفا باشند و روی پای خودشان بایستند. نیروهای جهاد از سال ۵۹ کاری کرده‌اند کارستان، در زمان هشت سال دفاع مقدس مشاهده کردم که در مواقع متعددی جهاد دانشگاهی ما را نجات می‌داد.

کوثری در بیان خاطره‌ای از هشت سال دفاع مقدس گفت: همرزمی به نام دکتر زارعی داشتم که همیشه تاکید داشت زمانی که به بن‌بست می‌رسیم به جهاد دانشگاهی رجوع کنید چرا که استناد می‌کرد که زمانی که به بن بست خورده بود تعدادی از نیروهای جهاد دانشگاهی را با خود همراه کرد و بخش الکترونیکی یکی از عملیات‌ها را راه انداخت. آن اقدام کاری نشدنی بود اما اتفاق افتاد.

وی با اشاره به گذشت ۴۱ سال از سابقه جهاد دانشگاهی تاکید کرد: سابقه این نهاد منجر به شکوفایی عملی علم شده است تا به اینجای کار این سیستم با خدمات‌اش به ایران لطف کرده و ان‌شاءالله از این به بعد نیز پیشرفت‌های زیادی خواهد داشت. از نظر زمانی مدت زیادی از تولد این دستگاه نگذشته است بنابراین می‌توان امید داشت که از این به بعد مصمم‌تر، باصلابت‌تر و امید بیشتر به جهاد ادامه دهد.

کوثری با بیان این‌که عده‌ای جلوی پای دانشجویان جهادی سنگ‌ اندازی می‌کنند، گفت: برخی نمی‌خواهند کشورمان را مستقل و پیشرفته ببینند بنابراین طوری وانمود می‌کنند که جهاد دانشگاهی موفق نبوده است. عده‌ای حتی می‌خواستند در این کشور سپاه پاسداران و بسیج را از بین ببرند علت‌اش هم این بود که جوانانی در این دو نهاد وجود داشت و دارد و هم متعهد بودند و هم متخصص، عده‌ای از کنار هم قرار گرفتن تعهد و تخصص ناراحت هستند شهید بهشتی به آنها می‌گفت اگر از این موضوع ناراحت هستید از ناراحتی بمیرید.

نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم در ادامه‌ی بیانات‌اش با استناد به تاریخ معاصر اذعان داشت: یقینا در آینده نزدیک و با روی کار آمدن دولت جدید اتفاقات بهتری در زمینه‌ی دانشگاه، علم، پژوهش خواهد افتاد.

وی اضافه کرد: یادمان نمی‌رود که بنی صدر پاسداران را مسخره می‌کرد و می‌گفت این جوانان آمده‌اند جنگ را دست بگیرند بنی صدر در حالی چنین صحبت‌هایی را مطرح می‌کرد که تفاوت ابزارآلات آشپزی با توپ‌های خودکششی را نمی‌دانست، اما بچه‌های سپاه پاسداران ایستادند تا به بدطینتان ثابت کنند که هم تعهد مهم است و هم تخصص و نتیجه هم گرفتند چرا که پس از ۲۲۰ یا ۲۵۰ سال برای اولین بار اجازه ندادند یک وجب از خاک ما به دست دشمن بیفتد.

کوثری با اشاره به مسئولیت قبلی‌اش در ستاد کل نیروهای مسلح از پیشرفت‌های جوانان ایرانی در زمینه هسته‌ای خبر داد و گفت: شاهد بودم که خود جوانان ایرانی در نطنز سانتیفیوژها را کار گذاشتند این در حالی بود که پیش از انقلاب همه اینها در اختیار خارجی‌ها بود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ضمن آرزوی توفیق و سلامتی برای نیروهای جهاد دانشگاهی تاکید کرد: شهید شیرودی کسی بود که در زمان طاغوت آموزش دیده بود اما می‌گفت به بنی صدر بگویید که تخصص باید در کنار تعهد باشد نتیجه بنده از بیانات ایشان این است که اگر یکی از دو بعد تعهد و تخصص وجود نداشته باشد جهاد صورت نمی‌گیرد.

کوثری در پایان دیدارش با مسئولان جهاد دانشگاهی گفت: ما هم باید در زمینه علم و فناوری فعال باشیم و هم در زمینه فرهنگ. ابرقدرت‌ها زمانی که می‌خواهند یک فناوری را به کشوری دیگر ارائه کنند بدون شک یک پیوست فرهنگی با آن ارائه خواهند کرد ما در دوره هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی به این مساله تاکید کردیم اما بعضی تصور می‌کردند که باید به چیزهایی بودجه اختصاص دهند که پولساز باشد. از نظر بنده تحقیق، پژوهش و علم سرمایه است. ما باید به این موضوع عنایت داشته باشیم بلاشک در مجلس این موضوع را پیگیری خواهیم کرد و دولت جدید با ارزش نهادن بر مساله جهاد علمی موافق است چرا که این موضوع دغدغه معظم رهبری نیز هست.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۱ ۱۸:۲۹

انشاءالله پیشرفت علمی و تکنولوژیکی ایران پر شتاب تر باد.به امید خدا.