• دوشنبه / ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۴:۳۷
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1400061511203
  • خبرنگار : 71496

اختلاف‌نظرهای مصر و رژیم صهیونیستی درباره موضوعات دیدار آتی سیسی و بنت

اختلاف‌نظرهای مصر و رژیم صهیونیستی درباره موضوعات دیدار آتی سیسی و بنت

برخی منابع مصری از رایزنی‌های فعلی تیم‌های رئیس جمهوری مصر و نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره دستور جلسه دیدار آتی آنها در شرم الشیخ و اختلاف‌نظر دو طرف در مورد مسایل مربوط به نوار غزه و مساله فلسطین خبر دادند.

به گزارش ایسنا، برخی منابع دیپلماتیک مصری در گفت‌وگو با سایت العربی الجدید اظهار کردند که در حال حاضر رایزنی‌هایی میان عبد الفتاح سیسی، رئیس جمهوری این کشور و دفتر نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی جهت تعیین موضوعات اولین دیدار آنها که به زودی در شرم الشیخ انجام خواهد شد، اما اختلاف‌نظرهایی میان دو طرف در مورد برخی موضوعات مربوط به شرایط نوار غزه و چگونگی اعلام این سفر و تاریخ آن وجود دارند، این منابع احتمال دادند که دیدار سیسی و بنت اواخر هفته جاری و یا ابتدای هفته آینده انجام شود.

این اولین سفر رسمی نخست وزیر رژیم صهیونیستی به مصر از سال ۲۰۱۰ خواهد بود به همین دلیل دولت مصر سعی دارد آن را به  دور از افراط در جشن برگزار کند تا موجب خشم مردم نشده و همزمان هدف مدنظر از این دیدار که همان نزدیک شدن به دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و ازسرگیری رایزنی‌های مثبت گذشته میان دو طرف پس از حمله به قدس و غزه در مه گذشته است، حاصل شود.

این منابع گفتند: مصر مشتاق است موضوعات مختلفی را در رابطه با ارتباط مستقیم دولت رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین و جنبش حماس مورد مذاکره قرار دهد که از جمله آنها تبادل اسرا، تضمین بهبود شرایط نوار غزه، کاهش محدودیت‌های رفت‌وآمد شهروندان از گذرگاه‌ها و نیز ازسرگیری مذاکره مثبت درباره مرزهای دریایی میان دو طرف هستند اما بنت و معاونانش تلاش می‌کنند کار را در مسیر دیگری پیش ببرند، آنها به دنبال این هستند که مذاکرات در این مساله اصلی تنها به قرارداد احتمالی اسرا محدود باشد و به موضوع دیگری کشیده نشود زیرا آنها از تاثیر منفی احتمالی این موضوع بر محبوبیت خود در میان محافل راست‌گرای اسرائیل نگران هستند.

منابع مصری یاد شده افزودند: مصر تلاش می‌کند رویکرد ویژه خود در مساله فلسطین را تحمیل کند تا از برقراری آرامشی موقت در غزه و کرانه باختری فراتر رود و به نظر می‌رسد سیاست بنت تاکنون به همین موضوع محدود بوده است، هرچند که واشنگتن بارها بر لزوم حصول پیشرفتی بیش از این تاکید داشته و مخصوصا اینکه برخی خواسته‌های اسرائیل را از جمله اینکه انجام برخی اقدامات مثبت از سوی مقاومت فلسطین را شرطی برای آغاز توافق درباره آرامش بلند مدت تعیین کرده، غیرمنطقی می‌دانند، علاوه بر اینها بایدن و بنت درباره امکان اجرای راه‌حل دو کشوری به صورت فوری و به شکلی که کشور فلسطین بتواند بدون هیچ مانعی به حیات خود ادامه دهد، با هم اختلاف‌نظر دارند.

در همین چارچوب، طرف‌های تصمیم‌گیرنده در مصر بر این باورند که اکنون بیش از سال‌های قبل برای محقق کردن دستاوردهای فلسطینی‌ها و نیز احیای نقش برجسته مصر در این مساله به عنوان یک میانجی معتبر و ضامن اجرای تعهدات دو طرف مناسب است، بنابراین سفر بنت به مصر اهمیت بسیار بالایی دارد و نباید این فرصت بدون بررسی محورهای مختلف مساله فلسطین از دست برود.

دیپلمات‌های مصری درباره پیشنهادهای برگزاری نشست چهارجانبه سران مصر، فلسطین، اردن و رژیم صهیونیستی در شرم الشیخ گفتند: این ایده‌ها در نوع خود جدید نیستند و پیشتر در دوره‌ای که دولت سابق آمریکا برای طرح نابودی مساله فلسطین مشهور به معامله قرن تبلیغ می‌کرد، مورد مطالعه قرار گرفتند و قاهره در آن مقطع زمانی به آنها متمایل بود اما در حال حاضر به دلایل متعددی مطرح نیستند از جمله اینکه امکان حصول پیشرفتی که بتوان درباره آن در چنین نشستی صحبت کرد، وجود ندارد، علاوه بر این، دو طرف اصلی یعنی بنت و محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که در حال حاضر با مشکلات داخلی بزرگی مواجه هستند، تمایلی ندارند امتیازی به طرف دیگر بدهند.

این منابع در ادامه تاکید کردند: در صورتی که دیدار سیسی و بنت به توافق‌هایی منجر شود که امکان اتکای بلند مدت بر آنها وجود داشته باشد و به شرط آنکه گروه‌های مقاومت فلسطین نیز استقبال کنند، احتمال دارد این پیشنهاد بار دیگر به چهار طرف داده شود.

در مقابل منابع مذکور به العربی الجدید گفتند: معاونان بنت که رایزنی‌ها را انجام می‌دهند، -از جمله تیم اطلاعاتی که هفته گذشته سفر محرمانه‌ای به مصر داشت و روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت آن را افشا کرد- تلاش می‌کنند دیدار بنت و سیسی را تقریبا به سمت یک دستور جلسه دوجانبه ببرند به این شکل که مذاکرات به هماهنگی‌های امنیتی در شبه‌جزیره سیناء، اقدامات مشترک در سطح اقتصادی، روابط با دیگر کشورهای عربی و در راس آنها سودان، مساله سد النهضه که آمریکا تل‌آویو را به میانجیگری در آن سوق می‌دهد، توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه انرژی و پایانه آتی گاز شرق مدیترانه و همکاری با قبرس و یونان محدود شوند.

به گفته دیپلمات‌های مصری، مشخصا در مورد موضوع آخر تحولات متعددی وجود دارند که در راس آنها ورود امارات به عنوان یک شریک با بیش از یک پنجم سهام‌ میدان گاز "تامار" رژیم صهیونیستی قرار دارد. همچنین توافق اخیر در چارچوب همایش و روابط دوجانبه برای ارتباط میدان آفرودیت قبرس و دو واحد مایع‌سازی مصر در ادکو و دمیاط با توجه به احتمال تاثیر این توافق بر ماهیت مالکیت خطوط لوله‌های ایجاد شده میان مصر و اراضی اشغالی که در حال حاضر در مالکیت شرکت جدیدی است که اختصاصا برای مالکیت این خط لوله‌ها میان دو شرکت "نوبل انرژی" آمریکا و "دیلیک" رژیم صهیونیستی و شرکت "گاز شرق" مصر با هدف استفاده از دو واحد مایع‌سازی در مصر که در آینده رژیم صهیونیستی نیز از آنها استفاده خواهد کرد، تاسیس شد.

پیشتر برخی منابع آگاه به العربی الجدید گفته بودند که برنامه‌های دیدار سیسی و بنت شامل گفت‌وگو و بررسی مراحل اجرای خواسته اسرائیل در مورد افزایش نظارت بر مرزهای مشترک با نوار غزه با هدف ممانعت از "انتقال اسلحه و مواد اولیه ساخت راکت توسط حماس" خواهد بود و این موضوع بارها با قاهره مطرح شده و مقامات مصری همواره تاکید کردند که تمام تلاش خود را برای جلوگیری از "انتقال سلاح به نوار غزه" انجام می‌دهند اما تل‌آویو هنوز هم بر این باور است که گاهی اوقات در چارچوب سازگاری‌ها میان قاهره و حماس، سهل‌انگاری عمدی صورت می‌گیرد.

گرچه عباس کامل، رئیس دستگاه اطلاعات کل مصر در سفر ۱۸ اوت گذشته خود به اراضی اشغالی از بنت برای سفر به مصر دعوت کرد، اما مصر تا این لحظه به شکل رسمی از بنت دعوت نکرده است.  

شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک مسؤول برجسته این رژیم تاکید کرد که بنت هرگز در دیدار آتی‌اش با سیسی در شرم الشیخ درباره مساله فلسطین گفت‌وگو نخواهد کرد و گفت‌وگوها در این دیدار همانند دیدار هفته گذشته بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با عباس، کاملا بر مسایل امنیتی متمرکز خواهد بود.

این مسؤول اسرائیلی اظهار کرد: بنت به شکل آشکاری از پرداختن به مساله فلسطین اجتناب می‌کند زیرا پرداختن به این موضوع قطعا به فروپاشی دولتش منجر خواهد شد.

همچنین او به احزاب تشکیل دهنده کابینه بنت هشدار داد: حفظ ثبات در ائتلاف فعلی نیازمند آن است که از طرح مسایل مورد اختلاف خودداری شود زیرا اختلاف در موضعگیری‌های استراتژیک میان آنها منجر به فرپاشی این کابینه خواهد شد.

این مسؤول اسرائیلی در ادامه گفت: دولت آمریکا شرایطی را که کابینه اسرائیل در آن کار می‌کند، درک می‌کند و از اعمال فشار به اسرائیل در تمامی موضوعات مربوط به اختلاف و درگیری با فلسطینی‌ها خودداری می‌کند.

روزنامه آحارونوت نوشت، غسان علیان، هماهنگ‌کننده فعالیت‌های کابینه اسرائیل در اراضی اشغالی هفته گذشته همراه با رئیس مرکز خاورمیانه و آفریقای شورای امنیت داخلی برای هماهنگ کردن سفر بنت به شرم الشیخ و درخواست از قاهره برای تحت فشار گذاشتن حماس به مصر سفر کرده بود.

به نوشته آحارونوت، این دو مسؤول اسرائیلی در مصر با مسؤولان دستگاه اطلاعات مصر دیدار کرده و از آنها خواستند حماس را برای متوقف کردن فعالیت‌های مربوط به تنش‌های شبانه در طول مرزهای اراضی اشغالی و نوار غزه تحت فشار بگذارد و نظارت بر کالاهایی که از مصر وارد غزه می‌شوند و کاربرد دوگانه دارند، افزایش دهند زیرا تل‌آویو از اینکه حماس از این موارد اولیه برای تقویت قدرت نظامی خود استفاده کند، نگران است.

بنت در گفت‌وگوی اینترنتی که با روسای سازمان‌های یهودی آمریکا داشت، گفته بود که پیش‌بینی نمی‌کند در دوره او پیشرفت سیاسی در سطح درگیری‌ها با فلسطینی‌ها حاصل شود و به دلیل شکایتی که تشکیلات خودگردان فلسطین در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل ارائه کرده، هرگز با عباس دیدار نخواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha