• شنبه / ۳ مهر ۱۴۰۰ / ۱۴:۳۳
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1400070301515
  • خبرنگار : 30165

در قالب یک پایان‌نامه‌ انجام شد

تولید آنزیم‌هایی برای بررسی فرآیند مرگ سلولی

تولید آنزیم‌هایی برای بررسی فرآیند مرگ سلولی

در پایان‌نامه حمیدرضا حجت، دانشجوی کارشناسی‌ارشد بیوشیمی دانشگاه تهران، «تولید آنتی‌بادی‌های پلی‌کلونال خرگوشی ضد کاسپاز ۳ و ۷ و تعیین ویژگی‌های آن ها» بررسی شد.

به گزارش ایسنا، مرگ سلولی برنامه‌ریزی شده، روندی فیزیولوژیک و زیستی برای نمو طبیعی موجودات است. در مواردی‌که بقای یک سلول، زندگی موجود زنده را به خطر بیندازد، سلول با مرگ برنامه‌ریزی شده، خودکشی می‌کند. زمانی‌که سلول تحت تأثیر عوامل مختلف محیطی یا حتی درونی همانند پرتوهای یونیزه‌کننده، داروهای شیمی درمانی، هورمون‌های گلوکوکورتیکوئیدی و غیره قرار می‌گیرد، محتویات آن از جمله دی‌ان‌ای، دستخوش تغییراتی می‌شوند که در صورت ادامه حیات سلول، منجر به ناهنجاری‌هایی شدید از جمله سرطانی شدن سلول می‌شوند. این آسیب‌های شدید به دی‌ان‌ای می‌تواند منجر به راه‌اندازی مسیر مرگ سلولی برنامه‌ریزی‌شده شود. این روند فیزیولوژیک در اثر فعال شدن آنزیم‌های گروه کاسپاز رخ می‌دهد که کلیدی‌ترین این آنزیم‌ها، کاسپاز ۳ و ۷ هستند.

یکی از اصلی‌ترین روش‌های بررسی فرآیند مرگ سلولی در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی، استفاده از آنتی‌بادی‌های اختصاصی علیه آنزیم کاسپاز ۳ و ۷ در تست‌های تشخیصی خاص است. با توجه به هزینه بسیار زیاد و همچنین محدودیت‌های دیگر، تهیه این آنتی‌بادی از منابع خارجی و در کنار آن، نیاز مبرم آزمایشگاه‌های تحقیقات زیست‌شناسیِ سلولی و مولکولی سراسر کشور به این آنتی‌بادی‌ها، در این پژوهش تلاش شد تا با بهینه‌سازی فرآیند تولید آنتی‌بادی، بتوان این آنتی‌بادی‌ها را تولید کرد.

بنابر اعلام بنا روابط‌عمومی دانشگاه تهران و مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، این پژوهش کاربردی در آزمایشگاه بیولوژی مولکولی مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک انجام شد و در نتیجه آن، مقدار قابل توجهی آنتی‌بادی با اختصاصیت و کیفیت بسیار بالا علیه آنزیم‌های کاسپاز ۳ و ۷ تولید شد. آنتی‌بادی تولیدشده می‌تواند پاسخ‌گوی بخشی عمده از نیاز آزمایشگاه‌های تحقیقاتی کشور باشد و سبب صرفه‌جویی در زمان و هزینه جهت تهیه این محصول از منابع خارجی شود.

این یافته‌ها بر اساس پژوهش پایان‌نامه حمیدرضا حجت، دانشجوی کارشناسی‌ارشد بیوشیمی به راهنمایی دکتر جمشید داودی، دانشیار مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، محقق شده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha