• چهارشنبه / ۵ آبان ۱۴۰۰ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1400080503502
  • خبرنگار : 71610

آیا پایان ماه عسل دولت بنت و بایدن نزدیک است؟

آیا پایان ماه عسل دولت بنت و بایدن نزدیک است؟

یک رسانه عبری زبان در یادداشتی نوشت که دولت آمریکا از دولت جدید رژیم صهیونیستی و موضع آن در قبال فلسطین ناامید شده است و اصرار واشنگتن بر اظهار بی‌اطلاعی از تصمیم اخیر تل‌آویو در "تروریستی" خواندن نهادهای مدنی فلسطین بیانگر این مساله است و تنش‌های ایجاد شده میان دو طرف درپی این اقدام می‌تواند پایانی بر "ماه عسل" روابط دولت نفتالی بنت و دولت بایدن باشد.

به گزارش ایسنا، وب سایت عبری "وای نت" (سایت روزنامه یدیعوت آحارونوت) گزارش مفصلی را درباره تنش در روابط میان دولت رژیم صهیونیستی به رهبری نفتالی بنت و دولت آمریکا به ریاست جو بایدن به ویژه پس از موضوع "تروریستی" خواندن شش نهاد غیردولتی فلسطینی توسط بنی گانتس، وزیر جنگ دولت این رژیم منتشر کرده است.

این گزارش با طرح یک سوال آغاز شده است که "آیا ماه عسل دولت بنت و دولت بایدن به پایان رسیده است؟"

در این گزارش همچنین به اصرار آمریکا بر اظهار بی‌اطلاعی از قصد رژیم صهیونیستی برای "تروریستی" خواندن شش نهاد مدنی مذکور و اعتراض واشنگتن به دولت اسرائیل به دلیل طرح این رژیم برای ساخت واحدهای شهرکی جدید در کرانه باختری اشغالی اشاره شده است.

در این گزارش آمده است: دولت جوان اسرائیل که تجربه‌ای ندارد با اقدام اخیرش منجر به افزایش تنش با دولت آمریکا در کاخ سفید شده است.

نمایندگان وزارت خارجه اسرائیل و سرویس امنیت داخلی آن (شاباک) برای ارائه اطلاعات درباره تصمیم گانتس علیه نهادهای فلسطینی و ارتباط آنها با جبهه مردمی وارد واشنگتن شدند. اسرائیل آمریکا را در جریان این تصمیم قرار داده بود و از طریق کانال‌های ارتباطی میان شاباک و همتایان آنها در واشنگتن و همچنین وزارت امور خارجه با سازمان مقابله با "تروریسم" آمریکا، واشنگتن را از گزارش‌های اطلاعاتی در این باره مطلع کرده بود.

ارزیابی‌های وزارت خارجه اسرائیل قبل از اتخاذ این تصمیم بر این مساله تاکید داشت که ممکن است این تصمیم ضررهای سیاسی به ویژه در مواجهه با کشورهای اروپایی که این نهادهای حقوق بشری را تامین مالی می‌کنند، برای تل‌آویو به همراه داشته باشد، به همین دلیل این وزارتخانه با این کشورها تماس گرفت و خواستار توقف کمک‌ مالی‌شان به این نهادها شد و اطلاعاتی را در این باره به این کشورها ارائه کرد.

یک مقام بلند پایه اسرائیلی در این باره گفت: تمامی کشورهای اروپایی که مقامات تل‌آویو با آنها صحبت کردند، کمک‌های مالی خود را متوقف کرده و تحقیقات در این باره را آغاز کردند.

وی در ادامه گفت که آمریکا در مرحله‌ای، طی دوره اجرای این تصمیم که چند ماه به طول انجامیده است، به اسرائیلی‌ها برای هماهنگی با کشورهای اروپایی مذکور کمک کرده است.

اسرائیل گمان نمی‌کرد که این تصمیم باعث ایجاد بحران در روابط با واشنگتن شود، به این دلیل که واشنگتن هیچ ارتباطی با این نهادها نداشت و آنها را تأمین مالی نمی‌کرد، بنابراین تل‌آویو این تصور را از واشنگتن داشت؛ اما با این حال از طریق «جان گادفری»، هماهنگ کننده مقابله با تروریسم در وزارت خارجه آمریکا واشنگتن را در جریان این تصمیم قرار داد؛ اما به نظر می‌رسد که وی مقامات بالادست خود در وزارت خارجه واشنگتن را در جریان قرار نداده است.

چرا واشنگتن اصرار بر اظهار بی‌اطلاعی از این تصمیم اسرائیل و عدم دریافت اطلاعات پیش از اتخاذ آن دارد؟ این دلیل واضحی بر وجود مشکل بزرگ و مهم در روابط میان آنها است و یا می‌تواند نشانه ناامیدی روزافزون واشنگتن از دولت جدید اسرائیل و موضع آن در قبال فلسطین باشد.

این موضع آمریکا اتفاقی اتخاذ نشده است و ناشی از انتقادات روزافزون در اردوگاه چپ پیشرو حزب دموکرات نسبت به اسرائیل است که اقدامات آن واکنش‌هایی را در میان اعضای دموکرات کنگره به‌ویژه "بتی مک کلوم" به همراه داشته است که با انتقاد شدید از اسرائیل مشهور شده است و ریاست کمیته فرعی امنیت کنگره را برعهده دارد و نقش مهمی را در کنگره علیه پنتاگون ایفا می‌کند.

مک کلوم پیش‌نویس‌های قوانین مختلفی را برای کاهش کمک‌های نظامی واشنگتن به اسرائیل امضا کرده است و همچنین بیانیه‌ای را در محکومیت اقدام تل‌آویو علیه نهادهای مدنی فلسطین صادر کرد و ضمن درخواست لغو این تصمیم آن را اقدامی بر خلاف دموکراسی خواند.

همچنین تعدادی از اعضای کنگره و مجلس نمایندگان آمریکا از حزب دموکرات با انتشار توییت‌هایی از اسرائیل خواستند که این تصمیم را لغو کند.

این تنش‌ها در پی تصمیم اسرائیل در قبال نهادهای فلسطین بی‌دلیل نیست و اینگونه به نظر می‌رسد که یک ناامیدی روزافزون نسبت به دولت تل‌آویو وجود دارد؛ به ویژه پس از اعلام برگزاری مناقصه برای ساخت و سازهای جدید شهرکی در اراضی فلسطین، و همچنین ناامیدی واشنگتن درپی تلاش اسرائیل برای ممانعت از اجرای طرح بازگشایی کنسولگری آمریکا در قدس.

این اقدام بنی گانتس همچنین انتقادهایی را در میان اعضای دولت اسرائیل به همراه داشته است که چرا این موضوع در داخل کابینه دولت مطرح نشده است تا پیش از اجرا مورد بررسی قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha