به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه ایران در این مکالمه تلفنی با یادآوری جایگاه مهم سوئیس در اروپا، اشاره کرد که روابط دوجانبه دو کشور در مسیری درست قرار دارد و سفر اخیر رئیس پارلمان سوئیس به تهران نقطه عطفی در روابط پارلمانی دو کشور بوده است.
امیرعبداللهیان با اشاره به تلاش برای رفع برخی مشکلات بر سر گسترش فعالیت شرکتهای سوئیسی در ایران، بر لزوم گسترش روابط دو کشور در حوزههای مختلف از جمله علمی، آموزشی، کشاورزی، حمل و نقل، بهداشت و درمان و بانکی تأکید کرد.
وزیر امور خارجه ایران همچنین با اعلام آمادگی ایران جهت برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، ابراز امیدواری کرد این امر به زودی محقق شود.
وزیر خارجه سوئیس هم با اشاره به سفر خود به ایران در سالگرد صد سالگی روابط دو کشور، ایران را کشوری تاریخی و بسیار جذاب خواند.
وی با اشاره به اهمیت روابط میان دو کشور، به ارائه توضیحاتی در خصوص وضعیت کانال تجاری دو کشور پرداخت.
وزرای خارجه دو کشور در ادامه این مکالمه به بررسی وضعیت افغانستان پرداختند.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه ایران هیات حاکمه سرپرستی کنونی افغانستان را به تشکیل دولتی فراگیر تشویق میکند، از وضعیت انسانی در این کشور در آستانه فصل سرما ابراز نگرانی کرد و تلاش بینالمللی برای پاسخگویی به وضعیت انسانی در افغانستان و پناهجویان را خواستار شد و برای همکاری جهت انتقال کمکها به افغانستان از طریق ایران اعلام آمادگی کرد.
وزیر خارجه سوئیس با بیان اینکه کشورش برای مشارکت در همکاریهای بینالمللی برای کمک به افغانستان آمادگی دارد، گفت: این کشور آماده کمک به افغانستان و کشورهای همسایه است.
وزیر خارجه سوئیس تصریح کرد که کشورش در خصوص لزوم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان با جمهوری اسلامی ایران همنظر است.
وی همچنین از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای یافتن راهکار دیپلماتیک در افغانستان و همچنین میزبانی ایران از پناهجویان، تمجید کرد.
وزیر امور خارجه ایران به وضعیت بحرانی در یمن نیز اشاره و تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران از هر تلاشی جهت رفع محاصره و پایان دادن به جنگ حمایت میکند.
در ادامه امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه گفتوگوها جهت رفع تحریمها علیه ایران از هفته آینده در وین آغاز میشود، تأکید کرد که ایران برای رسیدن به یک توافق خوب و فوری آماده و جدی است، اما در عین حال نسبت به رفتار آمریکا بیاعتماد است.
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به اینکه آمریکا از یکسو خود را علاقمند به بازگشت به برجام میخواند و از سوی دیگر ظرف چند هفته گذشته در دو مرحله تحریمهایی را علیه اشخاص و شرکتهای ایرانی وضع کرده، تصریح کرد که رفتار متناقض آمریکا یکی از موانع اصلی در مذاکرات است.
امیرعبداللهیان همچنین اشاره کرد که جمهوری اسلامی ایران، آمریکا را بر اساس رفتار مورد قضاوت قرار میدهد.
انتهای پیام
نظرات