• شنبه / ۴ دی ۱۴۰۰ / ۱۵:۳۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400100402386
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

خرازی:

مغز انسان به مثابه یک سازمان اقتصادی است/ساماندهی دانش بنیان ها با کمک ساختار مغز

مغز انسان به مثابه یک سازمان اقتصادی است/ساماندهی دانش بنیان ها با کمک ساختار مغز

مشاور عالی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان این که از ساختار و کارکرد مغز در سازماندهی و مدیریت شرکت ­های دانش بنیان استفاده می­ شود، مغز انسان را به مثابه یک سازمان اقتصادی دانست که با صرف انرژی نسبتا کم، کارکردهای عالی شناختی را برای دستیابی به اهداف وی تامین می­ کند.

به گزارش ایسنا، سیدکمال خرازی در دهمین کنگره بین‌المللی علوم اعصاب پایه و بالینی که به عنوان بزرگ‌ترین رویداد هم‌اندیشی علمی کشور در حوزه علوم اعصاب با حضور تعداد زیادی از محققان، متخصصان و دانشجویان از مراکز علمی و آموزشی داخل کشور و چند پژوهشگر و صاحب نظر حوزه علوم اعصاب از کشورهای مختلف در بستری مجازی به مدت سه روز برگزار شد، با بیان این‌که مغز در قالب شبکه های پودمانی تخصصی (هاب)، اتصالات داخلی هاب ­ها و شاهراه­ های بین هاب ­ها عمل می ­کند، افزود: این ساختار موجب می ­شود انرژی مصرفی مغز کاهش یابد، زیرا اتصالات طولانی بین نورون ­های مغز مستلزم قطر بیشتر آکسون ­ها و افزایش انرژی مصرفی است. 

مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: بسیاری از فعالیت های مغز به صورت خودکار انجام می گیرد و این انرژی کمتری را نیاز دارد. در موارد عادی هم مغز از طرح واره ­ها، تصورات قالبی، میان­برهای ذهنی استفاده می ­کند که مستلزم پردازش کمتر و بدین ترتیب، انرژی کمتر است.

ساماندهی شرکت های دانش بنیان توسط ساختار مغز

خرازی با بیان اینکه با بهره گیری از دانش عصب شناختی و روان­ شناسی شناختی می ­توان به اقتصاد، سازمان و مدیریت کمک کرد و مدل های اقتصادی نوینی را بر اساس ساختار و کارکرد مغز توسعه داد، گفت: نظریه پردازان اقتصاد رفتاری و شناختی در این مسیر حرکت می ­کنند و به همین دلیل در سال ۲۰۱۷، جایزه نوبل به پروفسور تیلر تعلق گرفت. علاوه بر این، امروز از ساختار و کارکرد مغز در سازماندهی و مدیریت شرکت ­های دانش بنیان استفاده می­ شود.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، در بزرگ‌ترین رویداد هم اندیشی علمی کشور در حوزه علوم اعصاب، موضوعاتی از جمله نقشه برداری مغز، علوم اعصاب محاسباتی، بیماری های زوال عقل و صرع، تحریکات مغزی، نوروتکنولوژی، اختلالات ناشی از ضایعات مغزی، نوروژنتیک، توانبخشی شناختی در سالمندان و نیز بیماری کرونا و تاثیر آن بر سیستم عصبی مورد گفت و گو و تبادل نظر قرار گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha