• یکشنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۰ / ۲۲:۰۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400101208928
  • خبرنگار : 99999

پیشرفت در مذاکرات مصر و ترکیه در ۳ پرونده لیبی، شرق مدیترانه و سران اخوان المسلمین

پیشرفت در مذاکرات مصر و ترکیه در ۳ پرونده لیبی، شرق مدیترانه و سران اخوان المسلمین

منابع مصری از تدارکات گسترده برای برگزاری دور سوم مذاکرات میان مقامات این کشور و ترکیه در نیمه دوم ماه جاری میلادی خبر دادند.

به گزارش ایسنا، این منابع به پایگاه «العربی الجدید» قطر گفتند که در مدت اخیر مواضع دو کشور در بسیار پرونده‌های اختلافی به خصوص در آنچه به سیاست‌ها در خاورمیانه مرتبط می‌شود تا حد زیادی به هم نزدیک شده است.

این منابع گفته‌اند که خطوط کلی توافق ترکیه و مصر درباره ترسیم مرزهای آبی دو کشور در مدیترانه تهیه شده است.

به گفته این منابع، در پرونده لیبی هم میان دو کشور توافقاتی به دست آمده و تماس‌ها در سطح امنیتی میان دو کشور در مرحله پیش از اعلام تعویق برگزاری انتخابات لیبی به تفاهماتی انجامیده است.

به نقل از میدل ایست نیوز، این در حالی است مصر و ترکیه خود را آماده ورود به عرصه بازسازی لیبی با اجرای توافق‌نامه‌های امضاشده با شرکت‌های لیبی می‌کنند.

این منابع تأکید کرده‌اند که در مذاکرات امنیتی، دو کشور به توافقاتی درباره حضور نظامی ترکیه و شبه‌نظامیان سوریه‌ای وابسته به ترکیه در لیبی رسیده‌ و افزوده‌اند که آنچه برای آنکارا مهم است عدم لغو توافق‌نامه‌های سابقش با حکومت وفاق ملی در لیبی به خصوص در موضوع ترسیم مرزهای آبی است.

بر اساس این گزارش، دو کشور همچنین درباره حکومت لیبی در مرحله انتقالی به توافقاتی رسیده‌اند.

پرونده دیگری که در مذاکرات دو کشور در حال بررسی است پرونده سران مصری اخوان المسلمین است که در ترکیه به سر می‌برند.

به گفته این منابع، ترکیه در عین مخالفت با تحویل دادن آنها به قاهره توانسته رضایت خاطر مصر درباره این چهره‌ها را تأمین کند.

این منابع گفته‌اند که آنچه در این باره برای قاهره مهم است عدم استفاده از خاک ترکیه برای فعالیت خصمانه علیه مصر است و ترکیه در این باره تضمین‌هایی به مصر داده است.

به گفته این منابع، برخی مسائل درباره دور تازه مذاکرات دو کشور همچنان بلاتکلیف است، از جمله اینکه آنکارا پیشنهاد برگزاری آن در سطح وزرای خارجه را داده؛ اما قاهره هنوز در این باره تصمیم نگرفته است.

مصر و ترکیه پس از کودتای «عبدالفتاح سیسی» و سرنگونی دولت اخوان المسلمین که مورد حمایت ترکیه بود، روابط تیره‌ای پیدا کردند؛ اما سال گذشته با تغییر سیاست‌های ترکیه در قبال کشورهای منطقه، مذاکراتی میان دو کشور برای بهبود روابط آغاز شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha