به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس در جلسهای با صلحبانان بلاروسی که تازه از قزاقستان برگشته بودند، اظهار کرد: بدون هیچ گونه لاف زدنی میگویم؛ کل این عملیات حتی تا خود جزئیات آن توسط روسای جمهور روسیه و بلاروس تنظیم و انجام شد. یک سناریویی طراحی شد و «سرگئی شویگو»، وزیر دفاع روسیه و «ویکتور خرنین»، وزیر دفاع بلاروس، برنامههای روسای جمهور دو کشور را بررسی و آنها را هدایت کردند؛ بعد از این مراحل، اولین هواپیماها در عرض چند ساعت به خاک قزاقستان اعزام شدند. تمامی این عملیات بدون هیچ گونه شک و تردید "به سرعت" و "با قاطعیت" انجام شد.
تظاهرات در چندین شهر قزاقستان در ۲ ژانویه آغاز و چند روز بعد به شورشهای دسته جمعی تبدیل شد. به دنبال این تظاهرات و درگیریها، ساختمانهای دولتی در چندین شهر عمدتا در آلماتی غارت شد. خشونت متعاقب آن هزاران نفر را مجروح کرد و تلفاتی نیز گزاش شد. پس از آن، قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهوری قزاقستان به سازمان پیمان امنیت جمعی مراجعه کرد و از این بلوک تحت رهبری روسیه درخواست کمک کرد.
در تاریخ ۶ ژانویه، نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان پس از گفتگوی تلفنی با توکایف، تصمیم به استقرار نیروهای حافظ صلح جمعی CSTO در قزاقستان گرفت.
مقامات قزاق تاکید میکنند که نظم و قانون به تمامی منطق این کشور بازگشته است.
رئیس جمهور قزاقستان گفت که نیروهای صلحبان "سازمان پیمان امنیت جمعی" نقش مهمی را در ایجاد ثبات وضعیت در قزاقستان ایفا کردند و ماموریت آنها را "موفقیت آمیز" خواند. در تاریخ ۱۳ ژانویه، CSTO "خروج نیروهای صلحبان" خود را از جمهوری آسیای مرکزی آغاز کرد.
انتهای پیام
نظرات