• دوشنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۰ / ۲۰:۱۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400110403028
  • خبرنگار : 71621

دومین روز نشست طالبان با نمایندگان غربی در اسلو و اختلاف بر سر "دولت فراگیر"

دومین روز نشست طالبان با نمایندگان غربی در اسلو و اختلاف بر سر "دولت فراگیر"

هیئت طالبان در دومین روز نشست اسلو درباره وضعیت افغانستان با نمایندگان کشورهای غربی قرار است درخواست دسترسی به میلیاردها دلار دارایی افغانستان را مطرح کند که در بانک‌های آمریکایی مسدود شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از بی بی سی، دومین روز نشست اسلو درباره وضعیت افغانستان در حال برگزاری است و هیئتی از طالبان با نمایندگان آمریکا و اروپا دیدار می‌کند. این نخستین نشست مقام‌های طالبان با نمایندگان اروپا و آمریکا در یک کشور غربی است.

این گفت‌وگوها که قرار است سه روز طول بکشد؛ حقوق بشر و بحران انسانی در افغانستان از محورهای اصلی آن است.

بی بی سی در گزارش خود نوشت که هر دو جانب امیدوارند که این نشست‌ها آنها را به اهدافشان نزدیک‌تر کند.

جلسات پشت درهای بسته برگزار شد، امیرخان متقی، وزیر امورخارجه موقت دولت طالبان پس از اولین خروج از جلسه اول مذاکرات را "سازنده" توصیف کرد؛ اما اذعان کرد که اختلاف در مورد "معنای دولت فراگیر" هنوز برطرف نشده است.

متقی به بی‌بی‌سی گفت: معنای فراگیر این است که همه قوم‌ها در حکومت باشند و همه سمت‌ها و ولایت‌ها در حکومت حضور داشته باشند.

وزیر خارجه طالبان افزود که اگر حکومت پیشین اشرف غنی همه را شامل می‌شد از آن حکومت هیچ کسی را از کار برکنار نمی‌کردیم.

متقی گفت: این وضعیت را کافی نمی‌دانیم و تلاش می‌کنیم که حکومت شامل همه شود و دولت ما فراگیرتر شود.

مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران، دیدار با فعالین جامعه مدنی افغانستان را نه یک مذاکره که یک تبادل نظر سازنده معرفی کرد.

وی تاکید کرد که «آمدن به نروژ به خودی خود یک دستاورد است زیرا ما در صحنه بین‌المللی مشارکت داشتیم.»

متقی همچنین در پاسخ به انتقاداتی که در خصوص به کار نگرفتن زنان در پست‌های مختلف دولتی و مدیریتی امارت اسلامی مدعی شد که حدود ۱۵ هزار زن در بخش‌های مختلف دولتی همچنان به کار خود ادامه می‌دهند. متقی در این خصوص افزود: «ما کسی را برکنار نکرده‌ایم، این البته کافی نیست ولی یک پیشرفت به شمار می‌رود.»

همچنین به نقل از یورونیوز، حامد کرزای، رئیس جمهوری پیشین افغانستان هم از این نشست استقبال کرده و در گفت‌وگو با یک نشریه در این کشور برگزاری این جلسه را یک گام مثبت برای برون رفت از مشکلات موجود در افغانستان معرفی کرده است. کرزای همچنین ضمن تقدیر از نروژ برای برگزاری این نشست، تفاهم بین گروه‌های مختلف افغان را تنها راه رسیدن به صلح و ثبات در این کشور دانست.

انتظار می‌رود گفت‌وگوهای طالبان با نمایندگان اروپایی و آمریکایی موضوعات متنوعی از قبیل حقوق بشر، آموزش و همچنین کمک‌های بشردوستانه را نیز شامل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۵ ۰۲:۱۷

زنده باد مقاومت مرک بر دولت پشتونیزم

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۵ ۰۲:۳۲

به قدرت رسیدن نیروهای نیابتی دولت تروریستی پاکستان در افغانستان نه تنها مورد تأید ملت بوده بلکه اشغال آشکار هشتاد فیصد خاک میهن ما توسط پاکستان محسوب می شوند ،حکومت که صدفیصد توسط قوم خاص بنام پشتون اداره می شوند در حالکه شصت پنجا فیصد جمعیت افغانستان را فارسی زبان ها تشکیل می دهند ،چنین حکومت هیچ گاه قابل قبول نبوده ، تنها راه حل در افغانستان ، ۱- تجزیه ۲-دولت فدرالی می باشد