• سه‌شنبه / ۳ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۶:۱۵
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1400120100162
  • خبرنگار : 71429

از دستور تا تخریب!

از دستور تا تخریب!

مبارزه با تصرف اراضی ملی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات باید مبتنی بر سیاست های پیشگیرانه و توأم با اجرای دقیق قانون باشد.

به گزارش ایسنا، ‌27 دی ماه سال جاری حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای  در نشست شورای عالی قوه قضائیه به موضوع چالش‌برانگیز تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی و تغییر کاربری اراضی زراعی و کشاورزی پرداخت و در این راستا دستورات مهمی را در راستای مقابله همه‌جانبه، بدون اغماض و هرگونه خط قرمز با متجاوزان و متعدیان به اراضی ملی و منابع طبیعی و سوداگرانی که مبادرت به تغییر کاربری اراضی زراعی می‌کنند و همچنین قلع‌وقمع و تخریب بدون ملاحظه بناها و مستحدثاتی که از سوی افراد عادی و برخی دستگاه‌های حکومتی و دولتی در حریم رودخانه‌ها احداث می‌شوند، صادر کرد.

رییس قوه قضاییه گفت: اینکه با صرف هزینه‌های بسیار و مصالح ساختمانی مرغوب، پس از تصرف اراضی یا تغییر کاربری آن‌ها یا در حاشیه و بستر رودخانه‌ها، یک بنای مجلل یا مکان تفریحی نظیر هتل و رستوران مقابل چشمان دستگاه‌های مسئول و ناظر احداث شود و سپس دستگاه‌های ذی‌ربط مبادرت به قلع‌وقمع و تخریب آن بنا کنند، رویه درستی نیست و به‌سرعت باید برای تغییر این رویه تدابیر و اقدامات لازم اتخاذ شود.

محسنی اژه ای ادامه داد: یکی از دستگاه‌هایی که در حاشیه رود چالوس اقدام به ساخت‌وساز کرده، قوه قضاییه است که یک بنای کوچک قدیمی مربوط به سالیان قبل است و دستگاه دیگر وزارت نیرو است؛ من به رئیس دادگستری استان البرز تأکید کردم که نظر کارشناسی محیط زیست در این زمینه اخذ شود و اولین ساخت و سازی که باید قلع‌وقمع شود بنای مربوط به قوه قضاییه است و پس‌ازآن بنای مربوط به وزارت نیرو باید تخریب شود؛ این بناها مسلماً به‌صورت خلاف ساخته‌شده‌اند و در داخل بستر رودخانه می‌باشند و ما تأکید کردیم که در این زمینه به سایر دستگاه‌ها هشدار داده شود و برای اعمال قانون نسبت به آن‌ها زمان تعیین شود.

پس از گذشت پنج روز، وعده رئیس دستگاه قضا عملی شد و بنای مربوط به قوه قوه قضاییه در بستر رود چالوس، دوم بهمن ماه سال جاری  بعنوان اولین مکان در منطقه، تخریب شد.

با این اقدام مشخص شد که دستگاه قضایی در این برهه از زمان در خصوص ساخت و سازهای غیرمجاز و دست اندازی به حقوق عامه از جمله منابع طبیعی و اراضی متعلق به مردم با هیچ کس تعارف ندارد و وفق قوانین و مقررات با قاطعیت رفتار می کند و پیگیر تخلفات است.

پس از انجام هماهنگی‌های لازم و فرایندهای قانونی، پس از گذشت ۱۲ روز از دستور رئیس قوه قضائیه، ۹ بهمن ماه سال جاری  بنای دوم که متعلق به وزارت نیرو بود، تخریب شد.

طبق اعلام دادگستری البرز در چارچوب قانون و با رعایت حریم رودخانه کرج بناهای تخریب شده به تفرجگاه عموم مردم تبدیل می‌شود.

در راستای تاکیدات رئیس قوه قضائیه در آزادسازی حریم رودخانه کرج، تعداد دیگری هم از ساخت‌وسازهای متعلق به دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی و همچنین تعدادی از متصرفات مربوط به افراد حقیقی تخریب شد.

تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در شهرستان ها  هم ادامه دارد. در این زمینه سجاد اسدی مهر  دادستان عمومی و انقلاب شوش ۲۶ بهمن ماه از قلع و قمع ٤٠ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی و بنیاد مسکن این شهرستان خبر داد.

همچنین حجت‌الاسلام و المسلمین اکبری  رئیس کل دادگستری استان مازندران نیز اعلام کرد: افراد ذی‌نفوذ به دنبال ساخت روستاهای جدید و بنا در اطراف سد البرز بودند که مطابق قانون احداث هرگونه روستا درحریم سد ممنوع است.

فاضلی هریکندی رییس دادگستری البرز ۳۰ بهمن ماه سال جاری نیز  اعلام کرد: در مجموع تاکنون ۱۵ دستگاه یعنی حدود ۸۰ درصد از دستگاه‌هایی که در طول مسیر ۶۴ کیلومتری از پل حامی تا تونل کندوان اقدام به ساخت و ساز کرده اند، آزادسازی شده است.

در راستای اجرای طرح رفع تصرف اراضی ملی و آزادسازی حریم و بستر رودخانه‌ها، ۱۰ هکتار از اراضی بستر رودخانه مارون هم رفع تصرف شد.

همچنین رفع تصرف و آزادسازی ۴ کیلومتر دیگر از نوار ساحلی جزیره قشم و تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز محدوده جنگل های حرا یا رفع تصرفات و آزاد سازی ۳۰ هکتار از حریم و بستر رودخانه شهرچایی ارومیه  از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه بود. 

براساس این گزارش، به نظر می آید این که صرفا تخریب صورت گیرد و اعاده به وضع سابق شود؛ کافی نیست بلکه باید تک تک این تصرفات غیرمجاز که می خواهد تخریب شود دقیقا بررسی شود چه سازمانی با آن موافقت کرده و امضای کدام مسوول پای این قضیه است؟ یا اینکه ترک فعل ناشی از این قصور و اهمال، متعرض و مترتب به کدام نهاد ناظر بوده است و پیگیری شود.

آیا با انجام اینگونه اقدامات نمادین، دیگر شاهد چنین مصائبی در این حوزه ها نخواهیم بود و در چنین مواردی مشکلات حل و فصل می شود؟ پاسخ منصفانه به این سوال متاسفانه منفی است زیرا مبارزه با وقوع جرم و ناهنجاری های اجتماعی و اقدامات ضد منافع اقتصادی و ملی و علیه سلامت و حقوق شهروندان نیازمند چند فاکتور اساسی است و یکی از این فاکتورها ایجاد عزم و اراده ملی در دستگاه های اجرایی و مردم برای مبارزه با اقدامات غیر قانونی و ضد منافع ملی است. دیگری استفاده از ظرفیت گروه های مردم نهاد و نهادهای مدنی و حمایت از آنها در راستای پیشگیری از وقوع اینگونه جرائم و بررسی و استقبال از ارائه راه حل های پیشنهادی توسط آنها در چنین مواردی است البته اقدام رییس قوه قضاییه در این زمینه اقدام مثبتی بوده است.

بی شک مبارزه با تصرف اراضی ملی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات باید مبتنی بر سیاست های پیشگیرانه و توأم با اجرای دقیق قانون بالاخص در حوزه خرد شدن اراضی کشاورزی و باغات و نظارت دقیق دستگاه های ذی ربط بر حفظ کاربری آنها باشد.

به نظر می آید ما با خلاء قانونی روبرو هستیم و در این خصوص می طلبد نمایندگان مجلس با آسیب شناسی لازم و مقتضیات روز و شرایط فعلی جامعه و شیوع گسترده این دست اندازی ها و اقدامات مجرمانه به لحاظ تقنینی بستر لازم را برای برخورد صریح و لازم قضایی فراهم کنند.

انتهای پیام‌

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۳ ۰۹:۱۷

جناب محسنی اژه ای : تیم های تخریب شما چرا؟ در کردان کرج و مناطق 4باغ و روستای سرخاب فعال نیستند؟هکتارها هکتار باغ تبدیل به ویلاهای مجلل شده و برای آنها از طرف شوراها و شورایاری و....سند قولنامه ای صادر شده این ویلاها از بیرون یک درب باغ معمولی هستند ولی در داخل چندین ویلای مجلل هستند که به باغ شهر معروفند....چرا؟ در این مکان های نامبرده فعال نیستید؟......

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۳ ۱۴:۲۳

ببند بابا دهنتو سوزش شما اینکه چرا یه عده باغ شخصی دارن و شما اندر خم یه کوچه هستین.ای ساده لوح زمین خشک بی اب و علف خوبه یا یه باغ اباد و سر سبز.فکر کن وبعد حرف بزن

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۴ ۱۵:۲۳

دمت گرم همینو بگو

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۳ ۱۲:۳۳

لطفا جلوی اپارتمان سازی بی حد و مرز در سلمانشهر را بگیرید خواهش میکنم

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۳ ۱۳:۱۷

خداروخوش نمیاد

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۳ ۱۳:۲۶

واقعا نه خدا را خوش میاد ونه بنده خدا را ضرر زدن به مال مردم مخصوصا مسلمان کاری درستی نیست چرا از روز اول بنا جلو گیری نکردن ؟

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۳ ۱۴:۱۵

بخدا وجود یک اتاق 'انباری 'دستشویی در زمین با غی 'کاریری انو تغیر نمیده ' اینقر گیر الکی ندهید ' قانونتون غلطه اگر زمین باغی سند داشته باشه و قطعه ۲۰۰۰ متری شده و بخاطر چرا گوسفند 'کشاورزی خورده باشه ' خرد شدن ان کشاورزی مملکت را ویران نمی کنه ' چرا همه را با یک چوب میرونید

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۳ ۱۴:۲۲

زمین‌های کشاورزی وبرنج کاری درشمال مخصوصاً در گیلان تبدیل به ویلا شده اونهارا هم تخریب کنید

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۴ ۰۲:۱۱

باید تخریب کرد و کسانی که ترک فعل کردند مجازات شوند

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۳ ۱۵:۱۵

خیلی عالی

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۳ ۱۷:۰۸

این کارا واسه مردم مسضعف نون و آب نمبشه اگه میتونید .گرونی رو رفع کنید

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۳ ۱۷:۳۰

جناب اژه ای شوراهای روستایی را منحل کنید همه میلیاردر شدند گیر دادید به کشاورزا که میخواند ۲۰۰متر زمین بفروشند

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۳ ۲۲:۰۸

خدا تو دل شما یک رحم بندازه که خونه آدمی مثل منو که با سه تا بچه تو زیر زمین زنده گی میکنم مستجرم خراب نکنید پنج سال یک باغچه بی آب گرفتم بخدا با دبه آب میبرم تازه کمی جون گرفتن درخت ها منی که فقط امیدم خدا بعد این باغ است که ۸۰۰متره میگم شاید بشه بفروشم بدم یه خونه بگیرم بشینم خداوکیلی این درسته که بیان تخریب کنن چرا اول که قبل ازین که چهار دیواری میکنن میدن دست مردم اقدام نمی کنید دیگه قضاوت با شماست

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۳ ۱۹:۵۴

درود بر جناب اژه ای ممنون بابت اتخاذ تصمیم جسورانه شما. این کار باید سالها پیش انجام میشد اما حالا هم دیر نیست و مردم نباید منابع ملی و طبیعی رو نابود کنند.

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۳ ۲۰:۴۸

دست شماها درد نکنه اینقدر ویلا خانه های لاکچری بی خود بی جهت اکثرا خالی وبی استفاده یک بد بخت تهیدست وفقیر احتیاج به یک خانه ۷۰متری داره یک ماشین آجر هم نمیتونه بهره از خدا بی خبرها این همه پول رانفله کردن

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۳ ۲۱:۴۴

واقعا این چه جور حکمی است که یک زمینی که بیش از ۳۰ سال کشت نمیشود و قابل کشت نیست و تبدیل شده به باغ ویلا و در هر ۵۰۰متر حداقل ۴۰ درخت مثمر چند ساله کاشته شده را تخریب میکنید و به نخاله تبدیل میکنید و محل رشد حیوانات موزی نشود. نهایتا جریمه کنید و آن پولها را به کشاورزانی لنگ تراکتور و هزار چیز دیگر هست بدهید و بهره وری را زیاد کنید.

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۳ ۲۳:۳۵

خدا قوت، لطفا با تمام نیرو ادامه دهید و از سواحل، باغها، زمین‌های کشاورزی، جنگلها، حریمها، و بطور کلی از محیط زیست و اراضی ملی محافظت کنید.

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۴ ۰۰:۰۷

با این کار قصد اعتماد سازی و خوشنامی پیش مردم رو دارید که طی این چند سال اون رو بشدت از دست دادید

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۴ ۱۱:۴۶

با سلام جناب اژه ای با قدرت تمام مبارزه کنید این مراکز فساد که در این باغات وزمینهای کشاورزی دایر کردن از بین ببرید بیایید در استان مرکزی اراک کل زمینها ی کشاورزی را قطعه بندی کردن و فروختن جهت ویلا سازی ما که دامداری داریم چه کنیم از روستا مهاجرت کنیم روستاههای میقان .مراداباد.ازادمرزاباد .گهوار وعقیل اباد و..........همه ویلا سازی شدن مسیولین ما هرچه پیام وزنگ میزنیم کاری نمی کنند .

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۴ ۱۳:۰۰

وقتی دستور در حد یک وعده نباشد!

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۴ ۱۶:۵۴

با تخریب و تهدید کار پیش نمیره زمینی که بلا استفاده هست به شهرک و ویلای زیبا ساخته بشه بهتره یا بیابان و سگدانی

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۵ ۰۴:۴۴

امیدوارم خدا کنه حریم رودخانه ها و دریاها آزاد شود

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۵ ۰۵:۵۶

نمیدونم چرا این زمین های که میگین بی آب علف هستش به کارگری که هم کارگره حقوق کم میگیره هم مستجره نمیرسه همه زمین ها به رئیس فولان اداره یا بچه های ریس فولان اداره میرسه هم حقوق نجومی میگیرن که حق رو ناحق کنند هم روابط دارن که منابه رو به ویلا تبدیل کنند تازه تلب کار هم هستن بابا رو رو برم رو که نیست سنگ پاست

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۵ ۰۶:۵۲

درود بر آقای اژه ای ،به منطقه کردان کرج وچهار باغ وروستای سرخاب هم سری بزنید، ویلاهای مذکور به مراکز فحشا تبدیل شده است.

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۵ ۱۴:۲۷

جلوی فحشا را باید گرفت . چه ربطی داره به اینکه خونه مردم را رو سرشون خراب کرد.