• شنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۱
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1401012715783
  • خبرنگار : 71463

/یک خبر چند پرسش/

کشمکش میانکاله؛ قلدری قانونی؟

کشمکش میانکاله؛ قلدری قانونی؟

توقف یا ادامه ساخت و ساز پتروشیمی میانکاله به موضوعی برای مناقشه میان برخی مسئولان و انتقادات مردم تبدیل شده است. کشمکشی که همچنان هم ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، هیات دولت دوازدهم در جلسه ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ به پیشنهاد وزارت نفت با ادعای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای رفع نیاز صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، ایجاد اشتغال پایدار و با رویکرد آمایش سرزمینی از طریق اجرای طرح‌های پیشران صنعت پتروشیمی با تأکید بر تکمیل زنجیره ارزش متانول - پروپیلن به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی، با احداث پتروشیمی در منطقه میانکاله استان مازندران موافقت کرد.

موضوعی که با توجه به نزدیکی محل پتروشیمی به تالاب میانکاله و آلودگی‌های زیست‌محیطی آن با مخالفت فعالان محیط زیست و برخی مسئولان مواجه شد اما پروژه احداث این پتروشیمی شروع شد و ادامه پیدا کرد. اعتراضات به ساخت این پروژه و انتقادات فعالان محیط زیست سرانجام باعث شد که مسئولان با ادامه احداث آن مخالفت کنند.

در ۲۱ فروردین خبری منتشر شد که آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس دولت سیزدهم دستور بررسی طرح و توقف پروژه احداث پتروشیمی میانکاله را صادر کرده است. اما این دستور نه تنها باعث توقف نشد که ساخت و ساز با سرعت بیشتری ادامه یافت. پس از آن و در ۲۳ فروردین دادستانی کل کشور، با ارسال نامه‌ای به دادستان عمومی و انقلاب مازندران دستور توقف اجرای طرح پتروشیمی میانکاله را صادر کرد و این دستور توسط دادستان مازندران اجرا شد. اما شب همان دستور خبر رسید که ساخت و ساز حتی شبانه همچنان ادامه دارد.

البته محمد صادق اکبری رئیس دادگستری استان مازندران هم ۲۴ فروردین با اشاره به دستور دادستانی کل کشور در خصوص توقف پروژه پتروشیمی میانکاله، خبر ادامه فعالیت این پروژه را تکذیب و بیان کرد: روند احداث پروژه پتروشیمی میانکاله حسب دستور دادستانی کل کشور متوقف شده است و این دستور از سوی دادستان مرکز استان صادر شده است.

جالب اینجاست که محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم در جلسه علنی ۲۴ فروردین مجلس بدون اشاره مستقیم از ساخت این پتروشیمی حمایت و اظهار کرد: در ۲۰ روز گذشته یک سرمایه‌گذاری که در مسیر اداری حل شده و تا بالاترین سطوح رفته و در دولت مجوز گرفته و زمین به او واگذار شده و چند ۱۰ میلیارد سرمایه‌گذاری کرده، بعد یکی پیدا می‌شود و می‌گوید که فلان موضوع دوباره بررسی و کار متوقف می‌شود.

همچنین حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید عربعلی جباری امام جمعه بهشهر ۲۶ فروردین با بیان اینکه "پتروشیمی حق مسلم ماست"، خطاب به مخالفان تصریح کرد: کور خوانده‌اید ما پای این مجتمع پتروشیمی ایستاده‌ایم و از هیچ چیزی نمی‌هراسیم ولو تظاهرات کنیم و به تهران بریم!

جباری مخالفان پتروشیمی میانکاله را خائن و مخالف رهبری دانست و با اشاره به شعار سال گفت: همه کشور به این پروژه امید بسته اند. این‌ها با حرف ولی امر مسلمین مخالفند.

این اظهارات ضد و نقیض و کشمکش میان موافقان و مخالفان پروژه پرسش‌هایی را ایجاد می‌کند:

۱. چرا از همان ابتدا تبعات زیست‌محیطی این پروژه و بسیاری پروژه‌های دیگر بررسی نمی‌شود تا چنین مشکلاتی ایجاد نشود؟

۲. سرمایه‌گذار طبق مصوبه دولت اقدام به ساخت و ساز و سرمایه‌گذاری کرده پس چگونه می‌توان با او برخورد کرد؟

۳. از طرفی طبق دستور دادستانی و رئیس قوه مجریه پروژه باید متوقف شود ولی همچنان ادامه پیدا کرده پس می‌توان نتیجه گرفت که اشخاص قدرتمند و صاحب نفوذی پشت این پروژه حضور دارند. این افراد چه کسانی هستند و چرا به مردم معرفی نمی‌شوند؟

۴. چگونه است که رئیس قوه مجریه و دادستان کل کشور دستوری می‌دهند ولی عده‌ای با پشتوانه‌های نامشخص اما قدرتمند به این دستورات عمل نمی‌کنند؟

۵. آیا بهتر نیست سخنان رئیس دولت سیزدهم و رئیس مجلس یازدهم درباره این موضوع و البته دیگر موضوعات هماهنگی‌ بیشتری داشته باشد؟

۶. چرا امام جمعه بهشهر با هزینه از رهبر انقلاب، مخالفان را خائن و مخالف رهبری می‌خواند؟

۷. اساسا چرا عده‌ای تاب انتقاد و مخالفت با خواسته‌ها و نظراتشان را ندارند و به سرعت به منتقدین انگ می‌زنند؟

۸. قرار است چه کسی تصمیم نهایی را درباره این پروژه بگیرد؟

۹. اگر سرمایه‌گذار قلدری کرده چرا برخورد قاطعی با او صورت نمی‌گیرد و اگر طبق قانون عمل کرده چگونه قرار است زیان او جبران شود؟

*شما مخاطبان ایسنا هم می‌توانید پرسش‌ها و نظرات خود را درباره این موضوع در بخش نظرات مطرح کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۵:۴۸

همه .....میشناسیم .....

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۵:۴۸

آقا کدوم مخالفت خب تو که میتونی پتروشیمی‌ رو تو شهر کویری بسازی چرا باید تو شهر بکری مثل شمال بسازی . داریم صحبت عقلانی میکنیم ، کی آخه حرف ضد نظام زد .

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۵:۵۲

چه خبره ....

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۶:۰۱

تصمیم گیری برای هر موضوعی در کشور سخت شده است. تصمیم گیری برای مصرف حاملهای انرژی، یارانه ها، برجام، انتخابات، حضور در ورزش، بحران آب، انتخاب نوع کشتها، روابط منطقه ای و ....

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۶:۳۲

مردم مازندران سعی کنید این پروژه رو تو استان نگه دارید وگرنه میبرن جنوب یا جای دیگه انوقت جوانان شهرتان میرن تو اون استان برای کار تا کی حق استانهای شمالی باید بدن جای دیگه، ساده نباشید،

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۶:۱۹

عجیب نیست واقعاً،چه پیله ای شده به میانکاله!جا قحطیه؟

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۶:۲۷

راه حل دارد: - اول از امامان جمعه و فرمانداران شهرهایی مانند بافق، طبس، نهبندان، نصرت آباد، سراوان، و البته بشاگرد بخواهید برای امام جمعه و فرماندار بهشهر و جناب آقای قالیباف توضیح دهند که چرا نباید در میانکاله کارخانه پتروشیمی ساخت. - اگر متوجه نشدند، چند سال این عزیزان را به امام جمعه ای و فرمانداری شهرهای یاد شده منصوب کنید امید است که متوجه شوند چرا نباید در میانکاله پتروشیمی ساخت. - اما اگر هنوز «می خواند فقط همان جایی که نشسته اند را سوراخ کنند» لازم نیست از «کشتی» بیرون بیاندازیدشان، فقط «قلم و چکش» را از دست شان بگیرید.

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۷:۰۹

اصلا مسئله بیکاری و استان و متوجه شدند نیست ، مسئله سر منافع و رانت . مافیا هست.... مگر نه یک دهه رشد اقتصادی نداشتیم واسه کسی مهم نبود.

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۷:۰۵

رسانه محترم لطفا منعکس کنید تا مسئولین روشن کنند که علت مرگ پرندگان میانکاله در سالهای اخیر واقعا چه بوده!

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۳۰ ۰۹:۲۸

این هم یک جور حکم تخلیه است دیگه.

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۷:۱۱

ممنون از نويسنده،حرف حق متاسفم براي خودم از مردم شرم كنيد

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۷:۱۷

بدون اغماض روشن کنید که کارگردان تاریکخانه فساد پتروشیمی و حامیان آنان چه کسانی هستند.

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۷:۳۱

سند صحبت امام جمعه بهشهر کجاست؟ کی گفته؟ کجا گفته؟ نمازجمعه که دیروز بوده!

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۸:۳۷

خوب دیروز گفته امروز ایسنا منتشر کرده . خوابی داداش یا روزه گرفتت

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۷:۴۶

آفرین بازم یه پرسشی خوب دیگه از ایسنا

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۸:۵۶

فولاد و كاشي ميره تو يزد و اصفهان كه اب نداره و تمام اب مصرفي مردم را نابود كرده اينم از پترو شيمى كه وسط طبيعت بكر ……….چقدر دانش بنيان واقعا

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۲۰:۰۹

چرا هر .... میاد از رهبری مایه میزاره؟ ای کاش رهبری ممنوع کنه سو استفاده از اسمشون رو. تو مجلس طرحی رو بررسی میکنن که به ضرر مردمه سریع میان میگن رهبری فرموده انجام بدین ما هم انجام دادیم و... همیشه تقصیر کار رو رهبری نشون میدن

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۸ ۰۰:۱۶

با سلام ب همه دوستان فکر کنم بعضی از دوستان پتروشیمی میانکاله رو میخواهند مثل ایرانخودرو بهشهر یا فرودگاه بهشهر ببرند ب شهرهای دیگر ک یک دفعه طرفدار محیط زیست شده اند

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۸ ۱۴:۳۰

دوست عزیز وقتی ازتبعات چنین طرح مخرب زیست محیطی خبرنداری بنظرم بهتره اظهارنظر نکنی

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۸ ۰۱:۱۰

به جای پتروشیمی، باید نیروگاه برق احداث کرد. چون نیروگاه نکا قدیمی شده و از راندمان مفید فاصله گرفته و هم اینکه جمعیتِ سیال مازندران و کل شمال، در فصول سال بخصوص تابستان در حال زیاد شدن هست و نیاز به انرژی فراوانی هست. اینجوری مشکل بیکاری جوانان منطقه حل خواهد شد و هم به محیط زیست آسیب وارد نمی شود و هم اینکه قطعی برق در سراسر شمال نخواهیم داشت.

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۸ ۱۴:۳۳

چرا امام جمعه ی بهشهر از ادبیات نامناسب استفاده و مخالفین طرح پتروشيمی رو خائن معزفی میکنه!!؟

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۱۲ ۰۸:۲۱

دشمن به بهانه‌ی محیط زیست اقتصاد کشور صنعت کشور و کشاورزی را فلج کرده. این ها دروغ می گویند که حامی محیط زیست هستند. بیشترین ضربه را به محیط زیست همین فعالان دروغین محیط زیست می زنند. اگر ضد توسعه بودن حمایت از محیط زیست است باید گفت بزرگترین حامی محیط زیست چنگیز و تیمور بود.