• شنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401030704781
  • خبرنگار : 71415

مخالفت روسیه و چین با بیانیه سازمان ملل درباره میانمار

مخالفت روسیه و چین با بیانیه سازمان ملل درباره میانمار

بر اساس اعلام چند دیپلمات، چین و روسیه جلوی صدور بیانیه‌ای از سوی شورای امنیت سازمان ملل با مضمون ابراز نگرانی نسبت به "خشونت‌ها و وضعیت جدی انسانی" در میانمار و "پیشرفت محدود" اجرای یک طرح منطقه‌ای برای بازیابی صلح در این کشور حوزه جنوب شرق آسیا را گرفتند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این شورا طی نشستی پشت درهای بسته در جریان یک گزارش پراک سوخون، وزیر امور خارجه کامبوج و فرستاده ویژه میانمار در اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) و همین طور نولین هایزر، نماینده سازمان ملل در امور میانمار در خصوص تلاش‌ها برای حل بحران این کشور از زمان کودتای نظامی اول فوریه ۲۰۲۱ تاکنون قرار گرفت.

یک بیانیه مطبوعاتی پیشنهادی انگلیس که به دست آسوشیتدپرس رسیده بر نقش محوری آسه‌آن "در تسهیل یک راه‌حل مسالمت‌آمیز برای بحران" و درخواست‌های اعضای شورا را برای پیگیری گفت‌وگو "با همه طرف‌های مربوطه" در راستای منافع مردم میانمار تاکید می‌کند.

در این بیانیه پیشنهادی آمده است: "با این حال، آنها نسبت به حصول پیشرفت محدود در قبال اتفاق نظر پنج بندی مربوط به میانمار در مدت یک سالی که از زمان مورد توافق قرار گرفتنش گذشته ابراز نگرانی کردند و خواستار اقدامات ملموس برای اجرای موثر و کامل این اتفاق نظر شدند."

دیپلمات‌های شورا که نامشان را از بابت خصوصی بودن مذاکرات فاش نکردند، گفتند چین و روسیه به بخش‌هایی از متن این بیانیه اعتراض کردند.

هیات چین در سازمان ملل اعلام داشت پیشنهاد درج عبارت "پیشرفت کند" به جای عبارت "پیشرفت محدود" را در قبال این اتفاق نظر پنج بندی داده و تصریح داشته که این ادبیات "مبتنی بر حقایق اما کمتر تحقیرآمیز" است.

چین گفت که فرمول‌های دیگری را نیز ارائه کرده است که پذیرفته نشدند، و انگلیس به عنوان "مولف به سادگی از مذاکره منصرف شد" که آن را "بسیار تأسف‌آور" خواند و اظهار کرد که تنها یک تفاوت جزئی وجود دارد که "غلبه بر آن غیر ممکن نیست".

اتحادیه ۱۰ کشوری آ.سه.آن اتفاق نظر پنج بندی در مورد بحران میانمار را در اواخر آوریل ۲۰۲۱ صادر کرد. این گروه خواستار توقف فوری خشونت، گفتگو میان همه طرف‌های مربوطه، میانجیگری در روند گفتگو توسط فرستاده ویژه آسه‌آن، ارائه کمک‌های بشردوستانه از طریق مجاری آسه‌آن، و سفر فرستاده ویژه به میانمار برای دیدار با همه طرف‌های مربوطه شد.

میانمار عضو آسه‌آن است، اما حاضر به اجرای این طرح نشده است.

بیانیه پیشنهادی شورای امنیت بر نقش مهم هایزر، فرستاده سازمان ملل تاکید داشته و هماهنگی نزدیک با نماینده آسه‌آن را تشویق کرده است.

در این بیانیه بلوکه شده، شورای امنیت همچنین بر لزوم رسیدگی به علل اصلی بحران در ایالت راخین در شمال میانمار و ایجاد شرایط برای بازگشت آوارگان روهینجا تاکید کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha