• جمعه / ۳۱ تیر ۱۴۰۱ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401043121069
  • خبرنگار : 71129

دیوان بین‌المللی دادگستری درباره پرونده نسل کشی میانمار رای می‌دهد

دیوان بین‌المللی دادگستری درباره پرونده نسل کشی میانمار رای می‌دهد

انتظار می‌رود دیوان بین‌المللی دادگستری امروز (جمعه) درباره اعتراضات میانمار به پرونده نسل کشی در قبال اقلیت مسلمان روهینجا رای دهد؛ اقدامی که می‌تواند راه را برای رسیدگی کامل به این پرونده هموار سازد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، میانمار که در حال حاضر با حکومت نظامیان زمام امور می‌گذارند دولت گامبیا را بابت این پرونده مورد انتقاد قرار داده و گفته که به آن اعتراض دارد.

گامبیا پس از آنکه دادستان کل وقت این کشور از یک اردوگاه آوارگان در بنگلادش محل اسکان مسلمانان روهینجا بازدید کرد، اعلام داشت که تمامی کشورها وظیفه دارند تا از کنوانسیون ۱۹۴۸ نسل کشی حمایت کنند.

این دیدگاه مورد حمایت سازمان همکاری اسلامی با ۵۷ عضو قرار گرفت و آنها در شکایتی خواستار مسئول دانستن میانمار بابت نسل کشی مسلمانان و جلوگیری از خونریزی بیشتر شدند.

همچنین یک کمیته حقیقت یاب مستقل سازمان ملل به این نتیجه رسید که کارزار ۲۰۱۷ ارتش در میانمار که باعث شد تا ۷۳۰ هزار مسلمان روهینجا به بنگلادش بروند، "اقدام نسل کشی" است.

اگر قضات، اعتراضات میانمار را رد کنند، راه برای بررسی کامل این پرونده هموار می‌شود اما این روند چندین سال به طول می‌انجامد.

همچنین درحالیکه تصمیم‌های دادگاه مذکور الزام آور هستند و کشورها ملزم به اجرای آنها، اما راهی برای مجبور ساختن کشورهای محکوم وجود ندارد.

در تصمیم موقت سال ۲۰۲۰، این دادگاه به میانمار حکم کرد تا از روهینجاها در مقابل نسل کشی حفاظت کند که این خود یک پیروزی حقوقی بود.

با این حال، گروه‌های روهینجایی و فعالان حقوق بشر می‌گویند که هیچ تلاش معناداری برای پایان دادن به پیگرد سیستماتیک و آنچه که عفو بین‌الملل آن را سیستم آپارتاید خوانده، صورت نگرفته است.

هنوز هم روهینجاها شهروند میانمار نیستند و آزادی عمل ندارند. ده‌ها هزار تن از آنها برای یک دهه است که در اردوگاه‌های بی خانمان‌ها آواره و گرفتارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha