• سه‌شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401050402773
  • خبرنگار : 71660

آمریکا: چین میانمار را تحت فشار بگذارد/ گزینه مجازات نظامیان روی میز است

آمریکا: چین میانمار را تحت فشار بگذارد/ گزینه مجازات نظامیان روی میز است

پس از اینکه مقامات نظامی میانمار چهار فعال دموکراسی‌خواه را به اتهام ارتکاب «اقدامات تروریستی» اعدام کردند، ایالات متحده گفت که دیگر نمی‌تواند "همچون سابق رابطه‌ای عادی" با میانمار داشته باشد و برای مجازات ارتش این کشور، گزینه‌هایی روی میز دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی خود از همه کشورها خواست فروش تجهیزات نظامی به میانمار را ممنوع کنند و "از اعطای هرگونه اعتبار بین المللی به این رژیم خودداری کنند." ". او گفت که ایالات متحده در حال بررسی "همه گزینه‌ها" برای قطع درآمد این رژیم است.

ند پرایس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا اقداماتی اضافی و تحریم‌هایی را علیه صنعت گاز میانمار در نظر دارد، گفت که تمامی گزینه‌ها روی میز هستند.

پرایس افزود: «با این حجم از جنایات وحشتناکی که ارتش میانمار مرتکب شده است، همچون سابق روابط عادی با این رژیم نخواهیم داشت.»

وی همچنین از چین خواسته است تا فشارها را بر میانمار افزایش دهد. او گفت چین می‌تواند بیش از هر کشور دیگری میانمار را تحت تاثیر قرار دهد.  ما از کشورهای سراسر جهان می خواهیم که کارهای بیشتری انجام دهند. ما نیز کارهای بیشتری انجام خواهیم داد."

وی در عین حال از مجمع کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) خواست تا منع ورود نمایندگان ارتش میانمار به نشست‌های منطقه‌ای را حفظ کند

اما سخنگوی وزارت خارجه چین گفت چین در امور داخلی دیگر کشورها دخالت نمی کند.

ژائو لیجیان در پاسخ به سوالی درباره اعدام ها گفت که میانمار باید از قوانین و قانون اساسی خود برای حل اختلافات استفاده کند پرایس گفت که با رژیم حکومت نظامی در میانمار، معروف به برمه، "هیچ کار معمولی" وجود ندارد

در همین حال آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، اعدام چهار تن از فعالان دموکراسی‌خواه و رهبران منتخب میانمار را محکوم و این اقدام ارتش را "شنیع" خواند.

در بیانیه بلینکن آمده است: «حاکمان نظامی میانمار خشونت علیه مردم خود را ادامه داده‌اند، بیش از ۲۱۰۰ نفر کشته، بیش از ۷۰۰ هزار نفر را آواره کرده و هزاران نفر از مردم بی‌گناه از جمله اعضای جامعه مدنی و روزنامه‌نگاران را بازداشت کرده است.»

وزیر امور خارجه آمریکا از حکومت نظامی میانمار خواست تا به «آرمان‌های دموکراتیک مردمی که نشان داده‌اند نمی‌خواهند یک روز بیشتر زیر ظلم حکومت نظامی زندگی کنند» احترام بگذارد. وی افزود: «این اقدامات شنیع و خشونت‌آمیز میانمار، بی‌اعتنایی کامل این رژیم به حقوق بشر و حاکمیت قانون را نشان می‌دهد.»

سفارت آمریکا در میانمار نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که آن افراد "به دلیل استفاده از آزادی‌های بنیادین خود، اعدام شدند."

علاوه بر ایالات متحده و دیگر واکنش‌ها نسبت به اعدام چهار تن از فعالان دموکراسی‌خواه در میانمار، میچل باچله، کمیسیونر عالی شورای حقوق بشر سازمان ملل، این اقدام ارتش میانمار را محکوم کرد.

وی گفت: «علی‌رغم درخواست‌ها از سراسر جهان، ارتش میانمار این اعدام‌ها را بدون توجه به مسئله حقوق بشر انجام داد و من از این قضیه ناراحت و شوکه هستم. این گام خشونت‌آمیز و رو به عقب به منزله گسترش کمپین سرکوبگرانه ارتش میانمار علیه مردم خودش است.»

باچله علاوه بر محکومیت این اعدام‌ها، خواستار آزادی فوری زندانیان سیاسی و دیگر افرادی که ارتش آن‌ها را "خودسرانه" بازداشت کرده است، شد.

رسانه‌های دولتی میانمار روز دوشنبه گزارش دادند که مقامات نظامی این کشور چهار تن از فعالان دموکراسی‌خواه را به اتهام ارتکاب «اقدامات تروریستی» اعدام کردند؛ اتفاقی که نخستین موارد اعدام در میانمار پس از چندین دهه محسوب می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha