• چهارشنبه / ۹ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1401060907230
  • خبرنگار : 71234

تصویب یک فوریت لایحه معافیت مالیاتی واردات مواد اولیه دارویی، شیرخشک و تجهیزات پزشکی

تصویب یک فوریت لایحه معافیت مالیاتی واردات مواد اولیه دارویی، شیرخشک و تجهیزات پزشکی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت لایحه معافیت واردات مواد اولیه دارویی، شیرخشک و تجهیزات پزشکی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده موافقت کردند.

به گزارش ایسنا، در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس، دوفوریت لایحه معافیت واردات مواد اولیه دارویی، شیرخشک و تجهیزات پزشکی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در دستور کار مجلس قرار گرفت.

نمایندگان با ۱۲۹ رای موافق، ۵۵ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۰۶ رای ماخوذه با بررسی این لایحه با قید دو فوریت مخالفت کردند.

با تقاضای دولت یک فوریت این لایحه به رای مجلس گذاشته شد که با ۱۳۴ رای موافق، ۴۴ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۰۶ رای ماخوذه به تصویب رسید.

ماده واحده لایحه معافیت واردات مواد اولیه دارویی، شیرخشک و تجهیزات پزشکی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به شرح زیر است:

«ماده واحده- از سال ۱۴۰۱ مواد اولیه دارویی، مواد اولیه شیرخشک اطفال، مواد اولیه و قطعات ساخت و یدکی تجهیزات و ملزومات پزشکی و توان‌بخشی و تجهیزات پزشکی با دوام (دستگاه‌ها) که فاقد مشابه تولید داخل باشند، از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در مبادی گمرکی معاف می‌باشند.

تبصره- در صورتی که موارد مذکور تولید مشابه داخلی داشته باشد، اگر واردات آن به دلیل کمبود داخل نسبت به نیاز بازار ضرورت داشت، واردات آنها با رعایت قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی – مصوب ۱۳۹۸-، مشمول مالیات بر ارزش افزوده با نرخ دو درصد (۲%) در مبادی گمرکی است.»

در جریان بررسی دو فوریت این لایحه، نصرالله پژمان فر رییس کمیسیون اصل نود در مخالفت با دو فوریت لایحه گفت: هنوز جوهر قانون مالیات بر ارزش افزوده خشک نشده که دولت به دنبال اصلاح آن است. این گونه لوایح به افزایش رانت خواری کمک می‌کند. این مصوبه تأثیری در کاهش قیمت دارو ندارد و با آن احتکار در بازار و عدم مدیریت در توزیع با واردات حل نمی‌شود.

محمد علیپور عضو کمیسیون اقتصادی به عنوان موافق دو فوریت گفت: این لایحه معافیت برای داروها و تجهیزات پزشکی در نظر گرفته که مشابه تولید داخل ندارند. بسیاری از داروهای ساده با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده کمیاب و یا نایاب شدند، همچنین حدود ۷۰۰ میلیون دلار دارو در گمرک منتظر ترخیص است.

به گفته وی، به معافیت مالیاتی مواد اولیه داروها و تجهیزات پزشکی نیاز است که با نظارت و کنترل وزارت بهداشت مدیریت می شود.

جبار کوچکی نژاد عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز به عنوان آخرین مخالف دو فوریت گفت:  اگر دولت قصد کمک به حوزه دارو دارد، اعتبارات لازم آن را از ردیف‌های بودجه تأمین کرده و از طریق بیمه سلامت و پوشش بیمه‌ای داروها به حل مشکل بپردازد.

جلیل میرمحمدی نماینده نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان نیز به عنوان آخرین موافق گفت: این لایحه به دنبال رفع کمبود مواد اولیه دارو، ملزومات و تجهیزات یک بار مصرف است که در داخل تولید نمی‌شود. حدود ۷۰۰ میلیون دلار مواد اولیه دارو در گمرک رسوب کرده به این دلیل که آزادسازی آنها مقرون به صرفه نیست. در طرح دارویاری نیز همه اقلام دارویی مشمول نمی‌شود. ما باید به دنبال کاهش قیمت تمام شده دارو باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha