• شنبه / ۱۲ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401061209050
  • خبرنگار : 90057

با محکوم کردن گزارش درباره سین‌کیانگ،

پکن: کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل مجری اوامر آمریکاست

پکن: کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل مجری اوامر آمریکاست

پکن گزارش نهاد حقوق بشری سازمان ملل درباره سین‌کیانگ را مجموعه‌ای از اطلاعات نادرست دانست که از نظر سیاسی توسط آمریکا و برخی از نیروهای غربی هدایت می‌شود و کاملاً غیرقانونی و بی اعتبار است.

به گزارش ایسنا به نقل از وزارت خارجه چین، ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: هدف استفاده از دروغ در گزارش سین‌کیانگ برای مهار چین است و آشکار می‌کند که چه کسانی پشت این ارزیابی غلط هستند. این همچنین شاهدی است که ارزیابی کمیسیون عالی حقوق بشر سازمان ملل بر اساس طرح سیاسی برخی از نیروهای خارج از کشور ضد چین است. و این سازمان به مجری اوامر آمریکا و برخی از نیروهای غربی در زورگویی به کشورهای در حال توسعه تبدیل شده است. 

وی افزود: آمریکا و چند کشور غربی به هیچ وجه نمی‌توانند نماینده جامعه بین‌المللی باشند. جریان اصلی جامعه بین‌المللی با انتشار این ارزیابی غیرواقعی مخالف است و کاملاً نگران این واقعیت است که ایالات متحده و سایر نیروهای غربی تمام تلاش خود را برای تحت فشار قرار دادن کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل برای انتشار آن انجام داده‌اند. اخیراً، بیش از ۶۰ کشور نامه‌ای را با امضای مشترک به کمیساریای عالی ارسال کرده‌اند که در آن تأکید کرده‌اند که امور سین‌کیانگ صرفاً امور داخلی چین است و نگرانی عمیق خود را نسبت به گردآوری غیرمجاز این سازمان از به اصطلاح ارزیابی در مورد سین‌کیانگ ابراز کرده‌اند.

این سخنگو تاکید کرد: آنچه این سازمان واقعاً باید روی آن تمرکز کند نقض حقوق بشر است که شامل آمریکا و برخی از نیروهای غربی است، نسل کشی فیزیکی و فرهنگی بومیان آمریکا، قاچاق انسان از خارج از کشور برای برده داری و کار اجباری مدرن، تبعیض نژادی سیستماتیک علیه اقلیت‌ها، سلاح‌های مرگبار، خشونت، عقب‌نشینی جدی از حقوق زنان، شکنجه و سوء استفاده در سایت‌های سیاه خارج از کشور، تحریم‌های یکجانبه که حقوق بشر در کشورهای دیگر را به خطر می‌اندازد، کشتار غیرنظامیان در عملیات‌های نظامی خارج از کشور و غیره.

لیجیان گفت: سخنگویان وزارت خارجه چین بارها به این تخلفات اشاره کرده‌اند. ما از نهاد حقوق بشری سازمان ملل می‌خواهیم که این تخلفات را روشن کند، پاسخگویی را دنبال کند و ارزیابی‌ها را آزاد کند. این مسئولیتی است که باید در قبال جامعه بین‌المللی و قربانیان این تخلفات انجام داد. من همچنین از شما می‌خواهم که به ترکیب کارکنان و منبع بودجه کمیساریای عالی حقوق بشر توجه کنید. آمریکا و چندین کشور غربی دیگر، با کمتر از ۱۰ درصد از جمعیت جهان، بیش از ۸۰ درصد از پست‌های این نهاد را به خود اختصاص داده‌اند. آیا آنها می‌توانند نماینده اکثریت جهان باشند؟ ارزیابی این نهاد بر اساس طرح سیاسی و فشار برخی از نیروهای خارجی ضد چین است. این بر اساس اطلاعات نادرست است و نهاد حقوق بشری فوق از اصول جهانی بودن، عینی بودن، عدم گزینش و غیرسیاسی شدن دورتر می‌شود. این دقیقاً نشان می‌دهد که چگونه این نهاد به مجری آمریکا و برخی از نیروهای غربی در وادار کردن کشورهای در حال توسعه به خط مشی آنها تقلیل یافته است. اینکه این ارزیابی علیرغم غیرقانونی بودن و اعتبار صفر تا آنجا پیش نرفت که ادعاهای نادرستی مانند «نسل کشی»، «بیگاری اجباری»، «ظلم مذهبی» و «عقیم سازی اجباری» را به نمایش بگذارد، نشان می دهد که دروغ قرن ساخته شده توسط ایالات متحده و برخی از نیروهای غربی در حال حاضر سقوط کرده است.

این سخنگو تاکید کرد: برای این کشورهای غربی، حقوق بشر چیزی نیست جز یک سلاح ارزان که به راحتی در دسترس است. آژانسی که اینگونه عمل می‌کند به هیچ وجه نمی‌تواند نماینده سازمان ملل باشد، نهاد حقوق بشر باید از اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد پیروی و از آن حمایت کند، از حاکمیت کشورهای عضو دفاع کند و از مداخله در امور داخلی آنها خودداری کند. با دستکاری آمریکا و سایر نیروهای غربی، به اصطلاح ارزیابی نهاد حقوق بشر سازمان ملل در تضاد با این اصول است. کشورهای عضو سازمان ملل باید آن را به طور جدی پاسخگو کنند. چین همچنان به توسعه حقوق بشر با ویژگی‌های چینی ادامه خواهد داد و به پیشرفت حقوق بشر در چین و کل جهان کمک بیشتری خواهد کرد.

ویافزود: مردم سین کیانگ، با هر پیشینه قومیتی که باشند، بهترین موقعیت را دارند تا به جهان بگویند که شرایط حقوق بشر در سین کیانگ چگونه است. در سال‌های اخیر، سین‌کیانگ از رشد اقتصادی پایدار، هماهنگی و ثبات اجتماعی، استانداردهای زندگی بهتر، فرهنگ‌هایی که بی‌سابقه‌اند، و از آزادی باورهای مذهبی و هماهنگی مذهبی برخوردار بوده است. در سین کیانگ، اقلیت‌های قومی، شخصیت‌های مذهبی، کارگران، و کسانی که از مراکز آموزش حرفه‌ای و آموزشی فارغ‌التحصیل شده‌اند، داوطلبانه در مورد تجربیات خود به کمیساریای عالی حقوق بشر نامه نوشته‌اند تا سین‌کیانگ واقعی را ارائه کنند. دوستان بین المللی که به سین کیانگ رفته اند گفتند آنچه در سین کیانگ با چشمان خود دیده‌اند با آنچه رسانه‌های غربی گزارش کرده‌اند یا نیروهای ضد چین به تصویر کشیده‌اند کاملا متفاوت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha