• چهارشنبه / ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401061612579
  • خبرنگار : 71477

ژاپن، آمریکا و فیلیپین روابط امنیتی دریایی را تقویت می‌کنند

ژاپن، آمریکا و فیلیپین روابط امنیتی دریایی را تقویت می‌کنند

همزمان با اینکه آمریکا به دنبال تقویت همکاری امنیتی با متحدانش یعنی ژاپن و فیلیپین است، یک دیپلمات آمریکایی در توکیو از آنچه افزایش اقدامات دریایی "خصمانه" چین خواند، به عنوان "تهدیدی برای امنیت" راه‌های آبی در منطقه هند-اقیانوس آرام انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ریموند گرین، کاردار سفارت آمریکا در توکیو گفت: بی‌اعتنایی چین به قوانین بین‌المللی و اقدامات هولناکش با هدف افزایش کنترلش بر این منطقه صورت می‌گیرند.  

وی در کنفرانسی خبری در آستانه نشست مقامات آمریکا، ژاپن و فیلیپین گفت: به ویژه، افزایش اقدامات دریایی خصمانه چین امنیت راه‌های آبی‌مان را تهدید می‌کند. هیچ کشوری نباید بتواند از طریق ارعاب و اجبار آشکار بر آب‌های منطقه هند-اقیانوس آرام سلطه پیدا کند و  ما از انتقاد صریح از اقدامات تحریک‌آمیز پکن ابایی نداریم.

ریموند گرین مدعی شد: اقدامات چین شامل نظامی کردن دریاهای چین جنوبی و چین شرقی، آزار و اذیت کشتی‌های ماهیگیری و دیگر کشتی‌های خارجی و تخلیه و تهی‌سازی منابع دریایی و محیط زیست می‌شود.    

چین بعد از آمریکا دومین کشور با بالاترین میزان بودجه نظامی محسوب می‌شود و به سرعت در حال به روز کردن نیروهای خود است. چین اعلام کرده که ارتشش کاملا یک ارتش دفاعی است و از حقوق حاکمیت این کشور محافظت می‌کند.

ژاپن، چین را یک تهدید امنیتی منطقه‌ای می‌بیند و نسبت به افزایش تنش‌های پیرامون تایوان که پکن ادعای مالکیت بر آن را دارد، نگران است. توکیو همچنین نسبت به افزایش همکاری‌ها میان چین و روسیه و فعالیت‌های نظامی مشترکشان در اطراف ژاپن از جمله مانور مشترک اخیرشان در شمال ژاپن نگران است.

کیمی اونودا، معاون وزیر دفاع ژاپن که در این کنفرانس خبری حضور داشت، گفت: ژاپن و فیلیپین به عنوان کشورهای دریایی چالش‌های امنیتی مشترکی دارند از جمله تلاش‌های دیگر کشورها برای تغییر یک‌جانبه وضعیت موجود در دریاهای چین جنوبی و چین شرقی.

روبسپییر بولیوار، کاردار سفارت فیلیپین در توکیو گفت: تقویت همکاری‌ها میان این سه کشور برای کمک به حفاظت از منافع دریایی فیلیپین بسیار حائز اهمیت است.

حدود ۲۰ مقام و کارشناس امنیت دریایی از این سه کشور قرار است در این جلسه دو روزه درباره همکاری‌های امنیتی دریایی مذاکره کنند.     

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha