• سه‌شنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401072614231
  • خبرنگار : 71129

تحقیق از حدود ۵ میلیون عضو حزب حاکم چین به اتهام اختلاس

تحقیق از حدود ۵ میلیون عضو حزب حاکم چین به اتهام اختلاس

حزب حاکم کمونیست چین اعلام کرد که پنج میلیون نفر از اعضای آن را به اتهام فساد در یک دهه گذشته تحت بازجویی قرار داده و علیه ۵۵۳ نفر دیگر نیز پرونده رسمی کیفری تنظیم کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، هنوز مشخص نیست که آیا این امر رکود اقتصادی رو به رشد را مهار می‌کند و باور به سیستم چین را باز می‌گرداند یا خیر.

حزب حاکم چین ۹۶ میلیون عضو دارد و اعضایش را با سیستم داخلی خود و از طریق یک سری اصول پیشنهادی و تهدید به اعمال مجازات‌های شدید بابت اختلاس، رشوه، فروش دفاتر یا دیگر مصادیق سوءاستفاده از قدرت حفظ کرده است.

شیائو پی، معاون دبیر کمیته انضباطی و بازرسی حزب حاکم در یک جلسه توجیهی در روز دوشنبه در حاشیه کنگره ملی حزب که هر پنج سال یک بار برگزار می‌شود، گفت در مجموع ۲۰۷ هزار تن از مقام‌های حزب در ۱۰ سال گذشته که شی جینپینگ رهبری حزب را بر عهده گرفته، به نوعی مجازات شده‌اند.

در حال حاضر نیز شی جینپینگ به دنبال این است که برای بار سوم قدرت را هم در حزب، دولت و هم در ارتش به دست بگیرد.

شیائو پی گفته که بسیاری از افرادی که توسط بازرسان مقابله با اختلاس گرفتار شده‌اند مدت‌ها بود که در این نوع فساد دست داشتند و تنها ۱۱ درصدشان که بابت این اقدامات مجازات شدند در پنج سال گذشته نخستین مورد قانون‌شکنی را مرتکب شدند.

وی همچنین ادامه داد: گسترش و اشاعه اختلاس قاطعانه مهار شده است. سیاست‌های هدایت‌شده و فشار بالا ۸۰ هزار عضو حزب را متقاعد کرده که طی پنج سال گذشته به طور داوطلبانه به تخلفات خود اعتراف کنند.

کمپین مبارزه با فساد، یکی از سیاست‌های کلیدی ریاست جمهوری چین تا حد زیادی در میان مردم محبوب است و به همین دلیل به راحتی او را قادر ساخته تا رقبای احتمالی را کنار بگذارد.

یکی از وزرای سابق دادگستری و یک معاون سابق وزیر امنیت عمومی نیز ماه گذشته میلادی پس از محکوم شدن به چندین مورد بزه بابت دریافت رشوه و سایر سوءاستفاده‌ها از قدرت به مرگ محکوم شدند.

دادگاه‌های چین در اختیار حزب حاکم این کشور قرار دارند و میزان احکام صادره از آنها در محکومیت مجرمان تقریبا ۱۰۰ در ۱۰۰ است. پس از انجام تحقیقات داخلی و اخراج از حزب، اگرچه احکام اعدام در پرونده‌های پرمخاطب تا حدودی محدودتر شده است حتی مقام‌های عالی دولتی و نظامی می‌توانند انتظار حبس‌های طولانی مدت را داشته باشند.

رئیس جمهوری ۶۹ ساله چین در سخنرانی روز یکشنبه خود در جلسه آغاز به کار کنگره حزب بار دیگر بر کنترل کامل سیاست، اقتصاد و اجتماع چین توسط حزب تاکید کرد و در سخنرانی تلویزیونی خود برای ۲۰۰۰ نماینده در سالن اصلی کنگره حزب حاکم گفت: پنج سال آتی بسیار مهم خواهد بود.

وی بارها شعار خود مبنی بر "جوان‌سازی ملت چین" را که شامل احیای نقش حزب به‌عنوان رهبر اقتصادی و اجتماعی در بازگشت به دورانی طلایی پس از قدرت گرفتن در سال ۱۹۴۹ می‌داند، تکرار کرده است.

این کنگره برای پنج سال آینده رهبرانی را تعیین خواهد کرد. انتظار می‌رود شی جینپینگ سنت‌شکنی کند و برای سومین دوره پنج ساله، عنوان دبیرکلی حزب را به خود پیشکش کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۶ ۱۳:۰۵

پس بگو اینا از کجا الگو گرفتن!!

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۶ ۱۶:۱۹

دمشون گرم باید فاسد ها رو نابود کرد نه مثل بعضی جاها که تازه دوستشون هم دارن

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۳۰ ۲۲:۰۳

تو ایران که نابود شدن پس حرف زیادی نزن

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۶ ۱۸:۱۱

وقتی قرارداد 25 ساله با ایران می بندید باید فکر این چیزها را هم میکردید.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۳۰ ۲۲:۰۲

همه جا فساد هست و دلیل بر عدم همکاری نیست