• چهارشنبه / ۴ آبان ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401080402756
  • خبرنگار : 71660

ابراز نگرانی سازمان ملل و آسه‌آن نسبت به خشونت‌ها در میانمار

ابراز نگرانی سازمان ملل و آسه‌آن نسبت به خشونت‌ها در میانمار
مین آنگ هلاینگ (سمت راست) و نوئلین هیزر (سمت چپ)

فرستاده ویژه سازمان ملل در میانمار نسبت به تشدید و تعمیق بحران سیاسی، حقوق بشری و بشردوستانه در این کشور هشدار داد و رئیس مجمع کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) نیز خواستار "توقف فوری" خشونت‌ها در میانمار شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس،‌ نوئلین هیزر، فرستاده ویژه سازمان ملل در میانمار روز سه‌شنبه به کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که در میانمار بیش از ۱۳.۲ میلیون نفر غذای کافی برای خوردن ندارند، ۱.۳ میلیون شخص بی‌خانمان هستند و این درحالیست که ارتش این کشور به عملیات‌های خود از جمله بمباران، سوزاندن خانه‌ها و آپارتمان‌ها و کشتار غیرنظامیان ادامه می‌دهد.

از زمانی که هیزر در ماه اوت به میانمار سفر و با مین آنگ هلاینگ، فرمانده کل ارتش این کشور دیدار کرد، این اولین جلسه توجیهی‌اش در سازمان ملل در نیویورک بود.

ارتش میانمار پس از مطرح کردن اتهامات تقلب در انتخابات هشت نوامبر ۲۰۲۰ و افزایش تنش سیاسی در این کشور قدرت را در اول فوریه سال بعد آن به دست گرفت. ارتش میانمار در همان تاریخ میو انیونت، سخنگوی حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی و آنگ سان سوچی، رهبر این حزب و وزیر خارجه این کشور را بازداشت و اعلام کرد که قدرت به مین آنگ هلاینگ منتقل شده است.

پس از آن، اعتراضات مردمی علیه کودتا در سراسر میانمار آغاز و در نتیجه مداخله مسلحانه ارتش علیه معترضان و گروه‌های دیگر حدود هزار نفر کشته و هزاران نفر نیز بازداشت شدند.

این فرستاده ویژه سازمان ملل گفت که دیدارش بخش عظیمی از تلاش‌های سازمان ملل جهت حمایت فوری از بازگشت به حکومت غیرنظامی در میانمار بود.

نوئلین هیزر طی دیدارش با فرمانده کل ارتش میانمار، این شش درخواست را مطرح کرد؛ توقف حملات هوایی و سوزاندن زیرساخت‌های نظامی، ارسال عادلانه کمک‌های بشردوستانه، آزادسازی زندانیان سیاسی و کودکان، اجرای قانون تعلیق اعدام، اجازه برگزاری جلسات با آنگ سان سوچی و ایجاد شرایطی امن برای بازگشت پناهنده‌های روهینجا که به دلیل سرکوب‌های ارتش میانمار به بنگلادش گریختند.

هیزر ضمن بیان اینکه که راه‌حل‌هایی برای دنبال کردن وجود دارد، به این کمیته حقوق بشر گفت: «درحالیکه همچنان امکان اندکی برای تنش‌زدایی یا گفت‌وگو راجع‌به گفت‌وگوها در شرایط کنونی وجود دارد، برخی روش‌های ملموس جهت کاهش رنج انسانی در میانمار نیز وجود دارند.»

وی افزود که "بادقت و از نزدیک" با فرستاده و رئیس مجمع کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) در حال همکاری است اما در عین حال نسبت به اجماع پنج‌بندی نگران است؛ اجماعی که با مسئله روهینجا و چگونگی امکان بازگشت میانمار به حکومت غیرنظامی مقابله نمی‌کند.

به گفته هیزر، مسئله حیاتی دیگر نسبت به این اجماع پنج‌بندی، مربوط به "کمک‌های بشردوستانه" می‌شود زیرا براساس این قرارداد، کمک‌ها از طریق کانال‌های ارتش منتقل می‌شوند و به دست مردمی که نیاز مبرم دارند، نمی‌رسد.

نوئلین هیزر در پایان گفت: «هم‌زمان با اینکه مردم بیشتری به دلیل خشونت مجبور به فرار از میانمار خواهند شد، من هم آسه‌آن را تحت فشار خواهم گذاشت تا یک چارچوبی را جهت محافظت از پناهنده‌ها و افرادی که به اجبار بی‌خانمان شده‌اند، ارتقاء بدهد.»

براساس گزارش خبرگزاری رویترز،‌ کامبوج – رئیس فعلی آسه‌آن – اعلام کرد که این بلوک نسبت به تشدید خشونت‌ها در میانمار "بسیار نگران و خواستار خویشتن‌داری و توقف فوری" جنگ است.

رئیس آسه‌آن در بیانیه‌ای با اشاره به بمباران بزرگترین زندان میانمار، درگیری در ایالت کارن و حمله هوایی در ایالت کاچین عنوان داشت: «ما نسبت به تلفات فزاینده این خشونت‌ها در میانمار و رنج و اندوه مردم عادی در میانمار بسیار متاسف و متاثریم. این درگیری‌ها نه تنها موجب متزلزل شدن وضعیت بشردوستانه می‌شود بلکه تلاش‌ها برای اجرای قرارداد صلح که میان آسه‌آن و ارتش نظامیم میانمار توافق شد را هم تضعیف می‌کند. ما درنتیجه قویا خواستار خویشتن‌داری حداکثری و توقف فوری خشونت‌ها هستیم و از تمامی طرف‌ها می‌خواهیم تا مذاکرات را دنبال کنند.»

کامبوج اعلام کرد که وزرای خارجه آسه‌آن قرار است روز پنجشنبه طی جلسه‌ای درخصوص این بحران گفت‌وگو کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha