• سه‌شنبه / ۱۷ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401081711533
  • خبرنگار : 71477

بورل: وابستگی اتحادیه اروپا به صادرات چین، حتی بیش از انرژی روسیه است

بورل: وابستگی اتحادیه اروپا به صادرات چین، حتی بیش از انرژی روسیه است

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن تاکید بر اینکه این بلوک برای تامین منابعی که نقش مهم و حیاتی را در "استراتژی گذار سبزش" ایفا می‌کنند شدیدا به چین وابسته است، هشدار داد، این وضعیت اروپا را آسیب‌پذیر می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری راشا تودی، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: در حالی که چین یک شریک اقتصادی کلیدی برای اتحادیه اروپا محسوب می‌شود و بروکسل خواستار همکاری سازنده با پکن است، اما در عین حال یک رقیب نظام‌مند است و این رقابت به شدت در روابط دوجانبه به چشم می‌خورد.

وی افزود: چین نقش مهم و حیاتی را در بسیاری از زنجیره‌های تامین ایفا می‌کند و ۹۰ درصد از نیازهای اتحادیه اروپا به منیزیم، ۹۰ درصد از نیازهای این بلوک به خاک‌های کمیاب و ۸۰ درصد از پنل‌های خورشیدی مورد استفاده در این بلوک را تامین می‌کند.

این دیپلمات ارشد تصریح کرد: در حال حاضر وابستگی ما به چین برای استراتژی گذار سبزمان بیشتر از وابستگی‌مان به سوخت‌های فسیلی از روسیه است. در نتیجه اتحادیه اروپا باید با رفع آسیب‌پذیری‌ها و تقویت انعطاف‌پذیری‌اش، بر روی کاهش "وابستگی‌های شدیدش" کار کند.

اتحادیه اروپا قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ میلادی به یک بلوک "کربن خنثی" تبدیل شود، در حالی که انتشار گازهای گلخانه‌ای را تا سال ۲۰۳۰ میلادی حداقل ۵۵ درصد در مقایسه با سال ۱۹۹۰ میلادی کاهش می‌دهد.

این اظهارات بورل منعکس‌کننده اظهارات اخیر اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپاست که در اکتبر سال جاری میلادی از اتحادیه اروپا خواسته بود تا وابستگی‌اش را به فن‌آوری‌ها و مواد خام چینی کاهش دهد و هشدار داده بود که در غیر این صورت با بحران مشابهی مواجه می‌شود که اکنون به خاطر کاهش عرضه سوخت‌های فسیلی روسیه به دلیل تحریم‌های اعمال شده علیه مسکو در پی حمله‌اش به اوکراین با آن رو به روست.

روابط میان اتحادیه اروپا و چین به خاطر اختلافات مختلف خدشه‌دار شده است. بروکسل مرتبا چین را به نقض حقوق بشر به ویژه علیه اویغورها در استان سین‌کیانگ متهم کرده است؛ اتهامی که پکن به شدت آن را رد کرده است. مقامات چینی نیز علیه سفرهای اخیر چندین قانون‌گذار اروپایی به تایوان که پکن آن را بخشی از قلمرو خود می‌داند، اعتراض کرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۱۵:۵۵

در اینصورت که اروپا انرژی روسیه و واردات چین را نخواهد و با اینهمه طلبکار کشورها هم باشد راهی ندارد مگر بمیرد.