• چهارشنبه / ۱۸ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401081812437
  • خبرنگار : 71661

رئیس‌جمهوری تایوان خطر حمله چین را "تهدید واقعی" خواند

رئیس‌جمهوری تایوان خطر حمله چین را "تهدید واقعی" خواند
تسای اینگ ون

رئیس‌جمهوری تایوان خطر حمله چین را یک «تهدید واقعی» دانست و گفت، تایوان تمام تلاش خود را می‌کند تا هزینه حمله احتمالی را برای چین افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، تسای اینگ ون، رئیس‌جمهوری تایوان در گفت‌وگو با بن رادز، نویسنده سخنرانی‌های باراک اوباما و معاون مشاور امنیت ملی او، گفت که تایوان باید خود را برای حمله احتمالی چین آماده کند. او مدعی شد: چنین اتفاقی واقعا ممکن است بیافتد. درباره یک تهدید واقعی صحبت می‌کنم، نه از روی هیجان.

تایوان جزیره‌ای خودگردان است که چین آن را بخشی از خاک خود دانسته و حمله نظامی را یکی از راه‌های کنترل آن می‌داند.

بن رادز در مجله آتلانتیک نوشت، گرچه ارتش چین بسیار بزرگتر از ارتش تایوان است، اما تایپه بودجه دفاعی خود در سال ۲۰۲۳ را با ۱۳ درصد افزایش، به ۱۹ میلیارد دلار رسانده است. به گفته رادز، هدف تایوان از این کار این است که هزینه‌های حمله احتمالی چین را افزایش دهد تا احتمال انجام این حمله توسط پکن کاهش یابد.

تسای اینگ ون گفت: اگر ارتش چین بخواهد کار فاجعه‌باری کند، شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین باید هزینه‌هایش را بسنجد. باید به خوبی فکر کند (که آیا مزایای این حمله از هزینه‌های آن بیشتر است یا خیر).

با وجود افزایش بودجه نظامی تایوان و قرارداد خرید تسلیحاتی یک میلیارد دلاری از آمریکا، واشنگتن هنوز باید هزینه‌های ارتش تایوان را تقبل کند، همان کاری که برای اوکراین انجام می‌دهد.

رئیس‌جمهوری تایوان گفت: کشورهای غربی، خصوصا آمریکا به اوکراین کمک می‌کنند. آنچه در اوکراین شاهد آن هستیم، این است که کشورهای غربی دست به دست هم داده و به اوکراین کمک می‌کنند تا مبارزه کند.

دولت آمریکا از دهه ۱۹۷۰ به صورت رسمی تایوان را بخشی از چین می‌داند، اما آن را نپذیرفته است. گرچه جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا تاکنون چند بار مدعی شده که ارتش آمریکا در دفع حمله احتمالی چین به تایوان کمک خواهد کرد، اما مقامات کاخ سفید هر بار این بیانیه‌ها را به طریقی پس گرفته‌اند.

اندکی پس از این گفت‌وگوی تسای اینگ ون با بن رادز در روز دوشنبه، چین سه‌شنبه بزرگترین نمایشگاه هوانوردی خود را آغاز کرد و در آن جنگنده‌های نسل پنج، تسلیحات ضدپهپاد و موشک‌های ضدکشتی را به نمایش گذاشت. تحلیلگران این قدرتنمایی را برای بازداشتن غرب از مداخله در پس گرفتن تایوان می‌دانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha