• یکشنبه / ۲۷ آذر ۱۴۰۱ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401092717892
  • خبرنگار : 71654

لمس بهتر اجسام در دنیای مجازی با پوست الکترونیکی

لمس بهتر اجسام در دنیای مجازی با پوست الکترونیکی

پوست هیدروژل لمسی احساس لامسه را در واقعیت مجازی و واقعیت افزوده شبیه‌سازی و به کاربر منتقل می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، در حالی که در حوزه فناوری گام‌های بزرگی برای در بر گرفتن چشم‌ها و گوش‌های ما در دنیاهای مجازی برداشته شده است، درگیر کردن حواسی مانند لامسه کار دشوارتری است. مهندسان دانشگاه سیتی هنگ‌کنگ اکنون «WeTac» را توسعه داده‌اند که یک پوست الکترونیکی نازک و پوشیدنی است که احساس لامسه را برای کاربران واقعیت مجازی و واقعیت افزوده فراهم می‌کند.

هیچ کمبودی در دستگاه‌های پوشیدنی که به کاربران اجازه می‌دهند اشیاء مجازی را دستکاری کنند و بازخورد لمسی از آنها دریافت کنند، وجود ندارد. اما بیشتر اوقات این دستگاه‌ها بزرگ و حجیم هستند و نیاز به تنظیمات پیچیده و سیم‌های درهم تنیده دارند.

لمس بهتر اجسام در دنیای مجازی با پوست الکترونیکی

سیستم «WeTac» به نظر یکی از جدیدترین مواردی است که تاکنون دیده‌ایم. این سیستم از یک هیدروژل لاستیکی ساخته شده که به کف دست و روی انگشتان می‌چسبد و به یک باتری کوچک و سیستم ارتباطی بلوتوثی که در یک برچسب پنج سانتی متر مربعی تعبیه شده و روی ساعد دست قرار دارد، متصل می‌شود. باتری آن را می‌توان به صورت بی‌سیم شارژ کرد.

این هیدروژل دارای ۳۲ الکترود است که در کف دست، شست و انگشتان پخش می‌شوند و جریان‌های الکتریکی برای ایجاد حس لامسه از طریق آنها ارسال می‌شود. محققان می‌گویند که با تحریک ترکیبات خاصی از این الکترودها در قدرت‌های مختلف، این سیستم می‌تواند طیف وسیعی از احساسات لامسه را شبیه‌سازی کند. این موارد شامل گرفتن یک توپ تنیس یا احساس راه رفتن یک موش مجازی روی دست شما است. حتی می‌توان احساسات ناخوشایند مانند لمس یک کاکتوس دیجیتال را از آن دریافت کرد.

این تیم می‌گویند که فناوری آن‌ها می‌تواند به سیستم‌های واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده متصل شود. علاوه بر آن این پوست هیدروژلی می‌تواند به کاربران کمک کند تا ربات‌ها را از راه دور کنترل کنند و حس لامسه‌ای را که ربات دریافت می‌کند را درک کنند.

این تحقیق در مجله Nature Machine Intelligence منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha