• چهارشنبه / ۷ دی ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1401100703855
  • خبرنگار : 71496

الاخبار نوشت:

دیدارهای طرف‌های فلسطینی-اردنی و مصری برای ساماندهی اوضاع پس از فوت عباس

دیدارهای طرف‌های فلسطینی-اردنی و مصری برای ساماندهی اوضاع پس از فوت عباس

روزنامه الاخبار لبنان امروز (چهارشنبه) به نقل از برخی منابع در جنبش فتح نوشت، در طول چند ماه گذشته دیدارهای متعددی میان برخی مسؤولان فلسطینی، اردنی و مصری و نیز نشست‌های مشترکی میان سه طرف با عنوان ساماندهی وضعیت آتی تشکیلات و فتح پس از فوت محمود عباس برگزار شدند.

به گزارش ایسنا، روزنامه الاخبار چاپ لبنان به نقل از این منابع در فتح نوشت، دو ماه پیش برخی مسؤولان فلسطینی که گمان می‌رود حسین الشیخ (دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین) یکی از آنها بود، با تعدادی از نمایندگان دفتر پادشاهی و اطلاعات اردن دیدار و درباره وضعیت کرانه باختری اشغالی و نیز سناریوهای پس از مرگ محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و نحوه تعامل با این وضعیت به ویژه از منظر اختلاف‌نظرهای مورد انتظار میان فتح و سایر گروه‌ها به ویژه جنبش حماس و نیز خود رهبران جنبش فتح به ویژه آنهایی که بر سر جانشینی عباس با یکدیگر رقابت دارند، گفت‌وگو کردند. همچنین نشست مشابهی در قاهره برگزار شد و در آن فلسطینی‌ها خواستار کمک مصر برای جلوگیری از فروپاشی تشکیلات و تبدیل مشروعیت و نمایندگی فلسطین به ائتلافی از جنبش‌های رقیب فتح و در راس آنها حماس، جهاد اسلامی و جبهه مردمی شدند.

به گفته این منابع، مسؤولان فلسطینی در این دیدار از دو طرف مصری و اردنی خواستند به آنها در کنترل بر جنبش فتح به محض فوت عباس کمک کرده و آنها را به عنوان نمایندگان ملت فلسطین به رسمیت شناخته و به آنها امکان کنترل بر منابع مالی حامی خود را که از آنها حقوق بیش از ۱۵۰ هزار کارمند تشکیلات پرداخت می‌شود، بدهند.

منابع یاد شده افزودند: در نتیجه این دیدارها، طرف‌ها تاکید کردند که نباید اجازه داده شود تشکیلات پس از فوت عباس از بین برود و باید در روز بعد از فوت عباس، رهبران فتح تشکیل جلسه داده و درباره یک فرد از این جنبش توافق کرده و او را انتخاب کنند تا شرایط داخلی ساماندهی شود، همچنین توافق شد چهره‌هایی که پیشتر از فتح جدا شدند همانند محمد دحلان، ناصر القدوه و مردان البرغوثی بازگردانده شده و برای رسیدن به یک آشتی داخلی در این جنبش و توافق درباره تقسیم سمت‌ها تلاش شود.

به نوشته الاخبار، با وجود اینکه حسین الشیخ پس از ائتلاف با ماجد فرج، رئیس دستگاه اطلاعات کل، بر بخش‌های بسیاری از جنبش فتح کنترل داشته و حمایت تعداد زیادی از رهبران این جنبش در کرانه باختری را به دست آورد، اما هنوز با مخالفت جبریل الرجوب، عضو کمیته مرکزی فتح و محمود العالول، معاون رئیس جنبش مواجه است و العالول خود را برای جانشینی عباس در اولویت می‌داند و بر خلاف الشیخ که با حضورش اختلاف‌نظرهای داخلی تقویت خواهند شد، العالول خود را در گردآوری رهبران فتح تواناتر می‌داند.

همچنین العالول معتقد است تمامی چهره‌های جدا شده از فتح باید بازگردانده شوند و پست‌ها میان رهبران مختلف آن تقسیم شوند اما حسین الشیخ می‌خواهد تجربه محمود عباس را با کنترل بر تمامی پست‌های جنبش و تشکیلات و سازمان آزادی‌بخش تکرار کند.

بر همین اساس در دوره اخیر شاهد فعالیت‌های چشمگیر ابو تالا، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش و عضو کمیته مرکزی جنبش فتح بودیم که دیدارهای متعددی با برخی مسؤولان دولت آمریکا از جمله جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی این کشور داشت و با او پیشنهادها برای تقویت تشکیلات و خطرات فروپاشی آن و نیز وضعیت امنیتی در کرانه باختری را بررسی کرد و همینطور دیدارهای دیگری با گروه بزرگی از سفرای کشورهای اروپایی در رام‌الله و نشست‌هایی پشت درهای بسته با برخی مسؤولان اردنی و مصری داشت. این نشست‌ها و دیدارها در حالی انجام شدند که ساختار امنیتی دولت اشغالگر نگرانی خود را از روز فوت عباس و احتمال از کنترل خارج شدن اوضاع در کرانه باختری به ویژه با توجه به افزایش فعالیت‌های مقاومت و ناتوانی دستگاه‌های امنیتی فلسطین در متوقف کردن آن، ابراز داشته است.

علاوه بر اینها، برخی سایت‌های فلسطینی فایل‌های صوتی را از حسین الشیخ منتشر کردند که هنوز صحت آنها تایید نشده است، الشیخ در این فایل‌ها از جنگی برای جانشینی عباس صحبت می‌کند. او می‌گوید، "در موضوع جنگ جانشینی ابومازن (محمود عباس) دستگاه امنیت درگیر بوده و در این بازی است، بخشی از کمیته مرکزی جنبش درگیر این موضوع است، روز پس از مرگ ابومازن، کاملا در چارچوب برنامه‌ای تنظیم شده است و کسی که مدیریت می‌کند همان کسی است که روی کار می‌آید".

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha