• جمعه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401111410964
  • خبرنگار : 71660

پامپئو: شی جینپینگ «خطرناک‌تر» از پوتین است

پامپئو: شی جینپینگ «خطرناک‌تر» از پوتین است

وزیر خارجه سابق آمریکا گفت، رئیس‌جمهوری چین نسبت به رئیس‌جمهوری روسیه "تهدید بزرگتری" برای جهان محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه سابق آمریکا در گفت‌وگو با اسکای نیوز عنوان داشت: شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین قصد "سلطه بر جهان" را دارد. او می‌خواهد شما را "تصاحب" کند.

پامپئو در ادامه مدعی شد: شی جینپینگ از طریق دیدگاه مارکسیستی- لنینیستی خود و سلطه اقتصادی و سیاسی چین در هر گوشه از جهان، می‌خواهد هژمونی خود را در جهان پیاده کند. این "هدف خبیث و شرورآمیز" او است. ما در قبال نسل آینده وظیفه داریم تا با آن مقابله کنیم.

مایک پامپئو در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رئیس‌جمهوری چین "خطرناک‌تر" از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه است، گفت: «قطعا.»

وی ادامه داد: ولادیمیر پوتین برنامه قدرتمند هسته‌ای دارد و اقتصادش فقط به یک تجارت وابسته است. اگر ما در آمریکا تولید انرژی کنیم، آن صنعت برای پوتین "بسیار ارزشمند" خواهد شد؛ اما شی جینپینگ "موجود متفاوتی" است. جهان به لحاظ اقتصادی به او وابسته است و کشورش ۱.۴ میلیارد شهروند دارد. شی اقتصادی دارد که در مقیاس با ایالات متحده آمریکا رقابت می‌کند.

این وزیر خارجه سابق دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در ادامه مقایسه‌اش میان شی و پوتین گفت: آقای پوتین خواستار توسعه روسیه است و هیچ "وهمی" درباره سلطه بر جهان ندارد؛ اما این درحالیست که شی جینپینگ قصد "سلطه بر جهان" را دارد. البته هر دو آن‌ها اساسا "تهدیدهای متفاوتی" برای سبک زندگی اروپا، برای آمریکا، آسیا، خاورمیانه و هر جای دنیا محسوب می‌شوند.

مایک پامپئو در ادامه جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا را به "ضعف" و اینکه اجازه داده جنگ میان روسیه و اوکراین ایجاد شود، متهم کرد.

وی تصریح کرد: چه اتفاقی در دهه اخیر رخ داد؟ در سال ۲۰۱۴ باراک اوباما، رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا به پوتین اجازه داد تا کریمه – یک پنجم اوکراین – را تصرف کند. یادمان باشد که این جنگ هم سال گذشته میلادی آغاز شد؛ اما پوتین در دوران ریاست ما به اروپا حمله نکرد و به خود اجازه نداد حتی یک وجب از خاکی را تصرف کند؛ اما به محض اینکه ما کاخ سفید را ترک کردیم، این مسائل مجدد آغاز شد. در نهایت معتقدم که این‌ها تصادفی نیست.

پامپئو با اشاره به جنگ روسیه-اوکراین گفت: غرب در این خصوص ضعیف و دیر عمل کرده است و از تنش می‌ترسد. در واقع اشتباه همین جاست. ما امروز باید نهایت تلاش خود را برای حل‌وفصل آن انجام دهیم. ما باید اوکراین و غرب را در نقطه‌ای قرار دهیم که برای ولادیمیر پوتین تاریک خواهد بود. این تنها راهی است که می‌توان انجام داد.

وی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مذاکرات می‌تواند راهی برای این درگیری باشد، گفت: ابتدا آمریکا و اروپا هر آنچه را اوکراین برای مبارزه و دفاع از خود نیاز دارد، باید در اختیارشان قرار دهند. سپس باید ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین و دیگر مردم این کشور را در نقطه‌ای قرار دهند که پوتین از روی ضعف وارد مذاکره شود. این تنها راهی است که می‌توانند به جنگ خاتمه دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۴ ۱۵:۲۵

با سلام . دو سوم گاز اروپا را روسیه تامین می کرد . بعد از جنگ اوکراین روسیه از گرودنه تامین گاز اروپا خارج و قطر . نروز ترکمنستان .جمهوری اذربایجان به تامین کنندگان گاز اروپا تبدیل شدند . و اجبارا رئسیه در نظر داد که تامین کننده گاز شرق اسیا باشد . و در اینده بعنوان اولین دارنده ذخایر گازی جهان به رقیب جدی برای ایران که دومین دارنده بزرگ گاز جهان تبدیل خواهد شد . روسیه بر اینکه تامین گاز ببه صرفه باشد تلاش خواهد کرد که انتقال گاز از طریق خط لوله باشد . الان از طریق خط لوله به چین گاز صادر می کند ولی برای اینکه به هند و جنوب اسیا گاز صادر کند . دو راه بیشتر ندارد تا از طریق ایران . پاکستان . هند و.. و یا از طریق ترکمنستان . افغانستان . پاکستان اقدام کند . اگر افغانستان را انتخاب کند حتما تلاش خواهد کرد که در پروژه تاپی که از ترکمنستان . افغانستان . پاکستان هند می گذرد مشارکت جدی داشته باشد . برای اینکه ایران از گردونه گاز خارج نشود نیاز به دیپلماسی قوی وزارت امور خارجه است که خط لوله که تا نرز پاکستان رسیده با همکاری پاکستان از طریق پاکستان به جنوب اسیا و هندوستان کشیده شود و نیز اقدامات در خصوص احداث خط لوله از بستر دریای عمان به هندوستان به مرحله اجرایی در اید . این یک واقعیت است که استکبار شدید علاقه دارد ایران تامین کننده گاز جنوب اسیا و شرق اسیا نباشد .