• یکشنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1401113022181
  • خبرنگار : 71560

سخنگوی کمیسیون انرژی تشریح کرد

سازوکار تخصیص سهمیه بنزین به خانوارهای فاقد خودرو چگونه خواهد بود؟

سازوکار تخصیص سهمیه بنزین به خانوارهای فاقد خودرو چگونه خواهد بود؟

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بر اساس آنچه که در کمیسیون تلفیق به تصویب رسیده است بدون هیچ گونه تغییری در قیمت های سهمیه ای ۱۵۰۰ تومانی و آزاد ۳۰۰۰ تومانی، بخشی از بنزین ۳۰۰۰ هزار تومانی که دولت خودش آن را می فروشد، در قالب بنزین ۱۵۰۰ تومانی به سرپرست خانوارهای فاقد خودرو داده خواهد شد و سهم هر عضو خانواده ۱۵ لیتر خواهد بود.

مالک شریعتی نیاسر در گفت وگو با ایسنا با اشاره به جزئیات مصوبه کمیسیون تلفیق در خصوص تخصیص سهمیه بنزین به خانوارهای فاقد خودرو در سال آتی، بیان کرد: یکی از شعارها و وعده های مجلس یازدهم اصلاح نحوه توزیع یارانه بنزین بود. به ویژه بعد از اتفاقات آبان ۹۸ تقریبا اکثر نمایندگان و اکثر کاندیداهای جریان انقلابی نسبت به وضع موجود انتقاد کردند و قول دادند اگر به مجلس راه پیدا کنند این روند را اصلاح خواهند کرد.

امروز یارانه بنزین فقط به افراد صاحب خودرو داده می شود

وی در ادامه اظهار کرد: تاکنون این روند اصلاح نشده است. از آبان ۹۸ تا به امروز همچنان وضع به منوال سابق است. گلایه اصلی مردم و نمایندگانی که با وعده اصلاح روند وارد مجلس شدند این بوده که روند توزیع یارانه بنزین  ناعادلانه است. تقریبا نیمی از خانوارهای کشور حتی یک خودرو هم ندارند که بتوانند از یارانه بنزین استفاده کنند. ما امروز یارانه بسیار زیادی در حوزه بنزین توزیع می کنیم. قیمتی که امروز بنزین عرضه می شود با قیمت تمام شده آن که حدود ۱۰ هزار تومان است فاصله بسیار زیادی دارد. عملا این یارانه فقط به افرادی داده می شود که دارای خودرو هستند. عمدتا این قشر نیز برخوردارتر هستند.

نیمی از خانوارهای کشور فاقد خودرو هستند

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بر اساس آماری که بنده اخیرا از سامانه رفاهی وزارت کار دریافت کرده‌ام از ۲۹ میلیون خانوار کشور حدود ۱۳ میلیون خانوار فاقد خودرو هستند. ۱۱ میلیون خانوار نیز دارای یک خودرو بوده و سه و نیم میلیون خانوار نیز دو خودرویی بوده و مابقی نیز سه خودرو و بیشتر دارند. حدود نیمی از خانوارها فاقد خودرو بوده و حدود ۵درصد خانوارهایی که خودرو دارند، بیشتر از سه خودرو در اختیار دارند.

وی در ادامه تاکید کرد: این نحوه توزیع یارانه در دهک های درآمدی کشور نیز بدین ترتیب است که هرچه دهک ها بالاتر می رود تعداد خودروها نیز در خانوارها بیشتر می شود. نتیجه می گیریم   آنچه که امروز به عنوان یارانه بنزین توزیع می کنیم به خودروها داده می شود که عمدتا خودروها نیز در اختیار خانوارهای برخوردارتر است. آنچه که امروز برای مردم مهم است این بوده که قیمت بنزین افزایش پیدا نکند. چراکه بر روی قیمت سایر کالاها اثر می گذارد. بنزین یک کالای خاص است و اثر تورمی روانی و تورم واقعی را همراه با یکدیگر در جامعه دارد.

قیمت بنزین تغییری نخواهد کرد

وی افزود: آنچه که کمیسیون تلفیق مصوب کرده این است که بدون هیچ گونه تغییری در قیمت های سهمیه ای ۱۵۰۰ تومانی و آزاد ۳۰۰۰ تومانی، بخشی از بنزین ۳۰۰۰ هزار تومانی که دولت خودش آن را می فروشد، در قالب بنزین ۱۵۰۰ تومانی به سرپرست خانوارهایی بدهد که خودرو ندارند. به اعضای هر عضو خانواده باید ۱۵ لیتر داده شود. یعنی اگر یک خانواده ای سه عضو دارد ماهانه ۴۵ لیتر بنزین دریافت خواهد کرد. اگر خانواده ۶ نفره باشد ماهانه ۹۰ لیتر خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: بدین ترتیب خانوارهای فاقد خودرو نیز می توانند از یارانه بنزین استفاده کنند. افرادی هم که به بنزین بیشتری برای خودرو خود نیاز دارند، علاوه بر سهمیه ای که اکنون نیز دارند می توانند از افراد فاقد خودرو تهیه کنند. عملا این مابه تفاوت ۱۵۰۰ تومان تا سقف ۳۰۰۰ تومان در اختیار خانوارهای فاقد خودرو قرار خواهد گرفت. این مصوبه هم وضعیت فعلی را حفظ کرده است یعنی قیمت ها تغییری پیدا نخواهد کرد و هم خانوارهایی که تا دو خودرو دارند سهمیه سابق خود را دریافت خواهند کرد. سهمیه خودروهای سوم و بیشتر حذف خواهد شد که عمدتا نیز از اقشار مرفه جامعه هستند.

از ابتدای خرداد ماه خانوارهای فاقد خودرو یارانه بنزین خواهند گرفت

وی در ادامه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر شاهد بازتوزیع یارانه بنزین خواهیم بود. نیازی به بنزین اضافه نیست. بخشی از همان بنزین ۳۰۰۰ تومانی در اختیار خانوارهای فاقد خودرو قرار می گیرد. بنابراین  به دنبال این مصوبه که ان شاءالله در صحن نیز باقی مانده و به تایید شورای نگهبان نیز برسد دولت اجازه پیدا کرده تا از ابتدای خرداد ماه این سهمیه را به خانوارهای فاقد خودرو دهد. نکته مهم این مصوبه این است که باید بستر در بازار فراهم شود تا این سهمیه ها در بازار تبادل شود. معادل ریالی آن نباید به خانوارها فاقد خودرو داده شود. دولت بعد از انجام این کار به یک تنظیم گر تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۱-۳۰ ۱۳:۴۵

اگر قیمت سوخت آزاد دراختیار جایگاهداران به قیمت فوب خلیج فاری افزایش یابد دیگر شاهد قاچاق نخواهیم بود وباید سهمیه ها استفاده شود چه 1500 وچه 3000تومانی

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۳۰ ۱۴:۰۸

این طرح مقدمه ایست برای گران کردن بنزین