• پنجشنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401120402788
  • خبرنگار : 71402

رایزنی بایدن و استولتنبرگ در اجلاس «بی‌۹» ورشو درباره استراتژی ناتو

رایزنی بایدن و استولتنبرگ در اجلاس «بی‌۹» ورشو درباره استراتژی ناتو

رئیس جمهوری ایالات متحده و دبیرکل ناتو، چهارشنبه در اجلاس «بخارست ۹» موسوم به بی-‌۹ در ورشو شرکت کرده و در مورد استراتژی ناتو در امتداد کشورهای جناح شرقی این ائتلاف نظامی به رایزنی پرداختند.

به گزارش ایسنا، به نقل از صدای آمریکا، جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده و ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز چهارشنبه در نشست سران کشورهای موسوم به بخارست ۹ یا B-۹، کشورهایی که در شرقی‌ترین جناح ناتو قرار دارند، شرکت کردند؛ بلغارستان، جمهوری چک، استونی، مجارستان، لیتوانی، لتونی، لهستان، رومانی و اسلواکی.

این گروه کمتر شناخته شده ابتکاری است که در سال ۲۰۱۵ توسط کلاوس یوهانیس، رئیس جمهوری رومانی و آندژی دودا، رئیس‌جمهوری لهستان راه‌اندازی شد. هدف آن افزایش همکاری میان جدیدترین اعضای ناتو برای حمایت از اهداف ائتلاف به منظور بهبود امنیت و ثبات بین دریای بالتیک و دریای سیاه است.

آندژی دودا که میزبان این اجلاس بود، گفت که نشست روز چهارشنبه گام‌های بعدی پیش از نشست بی-۹ در براتیسلاوا، اسلواکی و نشست ناتو در ویلنیوس لیتوانی و همچنین «امکان ارائه حمایت بیشتر از اوکراین» را تعیین می‌کند.

بایدن هم مجددا بر تعهد ایالات متحده به امنیت بی-۹، که اعضای آن پس از قرار گرفتن در حوزه نفوذ مسکو در طول جنگ سرد به این ائتلاف نظامی پیوستند و اکنون با نگرانی به توسعه‌طلبی مسکو نگاه می‌کنند، تاکید کرد.

بایدن با تکرار آنچه که او «تعهد مقدس» واشنگتن به ماده پنج ناتو می‌خواند، گفت: «امروز که به سالگرد یک سالگی تهاجم بیشتر روسیه نزدیک می‌شویم، مهم‌تر است که به ایستادن در کنار هم ادامه دهیم.» ماده پنج ناتو می‌گوید که حمله به یک عضو، حمله به همه اعضاست.

جو بایدن گفت: «شما خط مقدم دفاع جمعی ما هستید و بهتر از هر کسی می‌دانید که در این درگیری چه چیزی در معرض خطر است. نه فقط برای اوکراین، بلکه برای آزادی دموکراسی‌ها در سراسر اروپا و سراسر جهان.»

این گروه در بحبوحه نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های «بی‌ثبات‌کننده» مسکو در مولداوی - یک کشور کوچک غیر ناتو که بین اوکراین و رومانی محصور شده است - ملاقات کرد؛ جایی که یوهانیس، میزبان مشترک نشست، گفت ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، یک سال پس از حمله به اوکراین، «الگوی رفتار تهاجمی» خود را دنبال می‌کند.

استولتنبرگ، دبیرکل ناتو هم با تکرار این اظهارات گفت پوتین برای صلح آماده نمی‌شود. او گفت: «برعکس، او برای جنگ بیشتر آماده می‌شود. بنابراین، ما باید حمایت خود را از اوکراین حفظ کرده و افزایش دهیم. ما باید آنچه اوکراین برای پیروزی نیاز دارد، به آن بدهیم.»

روز سه‌شنبه، رهبر روسیه فرمان سال ۲۰۱۲ مبنی بر احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی مولداوی در رابطه با ترانس‌نیستریا -منطقه جدایی‌طلب مورد حمایت مسکو در مرز اوکراین که تعداد نامعلومی از نیروهای روسی در آن مستقر هستند- لغو کرد.

این اقدام باعث تشدید نگرانی‌ها در کیشیناو، پایتخت مولداوی شد. پس از استعفای نخست‌وزیر مولداوی، مایا ساندو، رئیس جمهوری این کشور درباره «کودتای فعال» روسیه از طریق «تبلیغات و اطلاعات نادرست و حملات سایبری متعدد» هشدار داد.

همچنین کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد، بایدن روز سه‌شنبه با ساندو در ورشو دیدار کرد تا حمایت ایالات متحده از حاکمیت مولداوی را تأیید کند. به جز مجارستان و بلغارستان، اعضای بی-۹ اکنون از قوی‌ترین حامیان کمک نظامی به اوکراین و عقب راندن روسیه هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha