• پنجشنبه / ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401121108026
  • خبرنگار : 71477

آغاز نشست وزرای خارجه گروه ۲۰ با یک دقیقه سکوت به احترام قربانیان زلزله

آغاز نشست وزرای خارجه گروه ۲۰ با یک دقیقه سکوت به احترام قربانیان زلزله

نشست وزرای امور خارجه گروه ۲۰ در دهلی‌نو، پایتخت هند با یک دقیقه سکوت به احترام قربانیان زلزله‌های هولناک اخیر در ترکیه و سوریه آغاز شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سوبراهمانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند در افتتاحیه این نشست گفت: پیش از آغاز نشست اجازه دهید به یاد بسیاری از افرادی که جان خود را در زلزله‌های مهیب اخیر در سوریه و ترکیه از دست دادند، یک دقیقه سکوت کنیم. ما صمیمانه به خانواده‌های این قربانیان تسلیت می‌گوییم.

این نشست دو روزه از روز چهارشنبه با حضور سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و کین گانگ، وزیر امور خارجه چین و دیگر مقامات آغاز شد. از آنجایی که هند در حال حاضر ریاست دوره‌ای گروه ۲۰ را برعهده دارد، ریاست این نشست در دستان جایشانکار است.

زلزله‌های ۷.۷ و ۷.۶ ریشتری و پس لرزه‌هایشان شش فوریه سال جاری میلادی بخش‌هایی از ترکیه و سوریه را به شدت لرزاند و باعث تخریب گسترده مناطق، کشته شدن هزاران تن از مردم و زخمی شدن بسیاری دیگر شد. این فاجعه در ترکیه جان بیش از ۴۵ هزار تن را گرفت. وزارت بهداشت سوریه اعلام کرده که طبق آخرین آمار ۱۴۱۴ تن در بخش تحت کنترل دولت سوریه کشته شده‌اند اما سازمان ملل آمار تلفات این زلزله در سوریه را ۸۵۰۰ تن اعلام کرده است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز روز گذشته از ورود هیات روسی به هند برای شرکت در این نشست خبر داده بود.

وی گفته بود: کار شروع شده البته کارها از قبل آغاز شده بود اما این نشست‌ها تازه از روز چهارشنبه آغاز شدند. هند در استقبال و پذیرایی از هیات‌ها مهمان‌پذیری از خود نشان داده و در رابطه با سازماندهی این نشست نیز رفتار و رویکرد سازنده‌ای داشته است.

زاخارووا افزود، آمریکا از تشدید تنش‌ها در جهان حمایت می‌کند و دیپلماسی را به پشت پرده کشانده است. در نتیجه، در چنین شرایطی بسیار دشوار است که انتظار داشته باشیم نشستی میان سرگئی لاوروف و آنتونی بلینکن در حاشیه نشست گروه ۲۰ برگزار ‌شود.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند نیز در افتتاحیه این نشست از طریق یک لینک ویدئویی گفت: جهان به گروه ۲۰ چشم دوخته تا چالش‌های رشد و توسعه را کاهش دهد. در تمامی این زمینه‌ها، گروه ۲۰ ظرفیت ایجاد اجماع و ارائه نتایج ملموس را دارد.

وی افزود: ما نباید اجازه دهیم مسائلی که نمی‌توانیم آنها را حل کنیم، مانع حل دیگر مسائلی که قادر به حل آنها هستیم، شوند.

مودی تصریح کرد: دعا می‌کنم شرکت‌کنندگان در این نشست از صفات و اخلاق تمدنی هند الهام بگیرند و نه بر آنچه که باعث اختلاف و دودستگی ما می‌شود، بلکه بر آنچه که همه ما را با یکدیگر متحد می‌سازد، تمرکز کنند.    

وی ضمن اشاره به اینکه امروز چندجانبه‌گرایی در بحران است، گفت، معماری حکمرانی جهانی که پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفت، قرار بود دو عملکرد مهم داشته باشد. یکی اینکه از طریق ایجاد تعادل در منافع رقابتی از جنگ‌های آتی جلوگیری کند و دوم اینکه همکاری‌های بین‌المللی در مورد مسائل مربوط به منافع مشترک را ترغیب کند.  

مودی افزود، تجربه چند سال گذشته در بحبوحه بحران مالی، تغییر اقلیم، پاندمی، تروریسم، و جنگ‌ها صریحا نشان می‌دهد که حکمرانی جهانی در هر دو محور شکست خورده است.

وی تصریح کرد: ما همچنین باید اذعان کنیم که تمامی کشورهای در حال توسعه با پیامدهای فجیع این ناکامی مواجه هستند. پس از سال‌ها پیشرفت، ما امروز در خطر عقبگرد در اهداف توسعه پایدار هستیم.

نخست وزیر هند با اشاره به اینکه وزرای امور خارجه گروه ۲۰ در زمان اختلافات عمیق جهانی با یکدیگر دیدار می‌کنند، گفت: همه ما در خصوص اینکه این تنش‌ها چگونه باید حل شوند، مواضع و دیدگاه‌های خود را داریم. با این حال، ما به عنوان اقتصادهای پیشرو جهان مسئولیت آنهایی را نیز که در این اتاق حضور ندارند، برعهده داریم.   

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha