• دوشنبه / ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401121511048
  • خبرنگار : 71415

دیپلمات سابق چینی: چین و آمریکا به سمت یک دوره طولانی نزاع می‌روند

دیپلمات سابق چینی: چین و آمریکا به سمت یک دوره طولانی نزاع می‌روند

یک دیپلمات ارشد سابق وزارت امور خارجه چین هشدار داد، پکن به دنبال افول روابطش با واشنگتن، هیچ انتخابی به جز آماده شدن برای یک "نزاع تمام عیار" با واشنگتن ندارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست، آن گانگ، یک دیپلمات ارشد سابق وزارت امور خارجه چین که ۱۸ سال با تخصص در امور آمریکا در این وزارتخانه کار کرده است، اظهار کرد: "دیگر دوره پنجره‌ای برای باثبات شدن و بهبود روابط دوجانبه وجود نخواهد داشت."

او در مقاله‌ای که در وبسایت China-US Focus منتشر کرد، نوشت: "ما باید تدارکات خود را برای یک نزاع تمام عیار بین چین و آمریکا تشدید کنیم."

این اتفاقی نادر است که یک مقام سابق چینی به روابط چین-آمریکا به عنوان یک "نزاع" اشاره کند. پکن همواره گفته است، با استفاده از کلمه "رقابت" برای تعریف این روابط مخالف بوده و همچنین از آنچه که "روایت‌های مبتنی بر بازی مجموع صفر" و "ذهنیت جنگ سردی" در قبال این روابط خوانده، انتقاد کرده است.

مقاله این دیپلمات ارشد سابق چینی بعد از آن نوشته شد که ماه گذشته میلادی، جنجال بر سر بالون چینی لغو سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به پکن را در پی داشت. واشنگتن اعلام کرد، هدف از پرواز این بالون در آسمان آمریکا، جاسوسی بوده اما چین گفت، این بالون صرفا یک وسیله هواشناسی بوده که از مسیرش منحرف شد.

آن گانگ خاطر نشان کرد، از زمانی که این حادثه روابط سطح بالای چین و آمریکا را مختل کرد، "مارپیچ نزولی روند مداوم وخامت" روابط دوجانبه غیر قابل توقف شده است.

او ادامه داد: "نه فقط دیگر چشم‌اندازی فوری برای بروز یک چرخش یا یک بهبود پایدار در روابط چین-آمریکا به سمت یک مسیر اساسی مهم وجود ندارد، بلکه حتی احتمال بروز یک حادثه خطرناک‌تر در این روابط نیز بالاتر رفته است.

آن گانگ خاطر نشان کرد، منازعات تنها در حال تشدید در حوزه‌های مختلف روابط هستند و به پنج خطر اصلی که ممکن است منجر به یک فاجعه عمده در روابط شود از جمله تنش‌ها در تنگه تایوان و احتمال فزاینده بروز تقابل‌های نظامی در هوا و دریا اشاره کرد.

او در ادامه به اثر سرایتی جنگ اوکراین، سیاست واشنگتن در راستای قطع دسترسی صنایع فناوری‌های پیشرفته و التهاب دوباره وضعیت امنیتی در شبه جزیره کره اشاره کرد.

این دیپلمات سابق چینی گفت: این پنج خطر به مثابه بروز آشکار یک بحران نظام‌مند عظیم که در حال تسریع است، هستند و معنای آنها این است که روابط آمریکا-چین وارد یک میدان مین متراکم شده و ممکن است هر لحظه از مسیر خارج شود.

وی افزود، سیاست‌های آمریکا در قبال تایوان نشان‌دهنده تمایل به آماده شدن برای جنگ هستند. به نظر می‌رسد، تمام اقدامات واشنگتن در راستای حمایت از تایپه "دارند چین را با زور به سمت گرفتن ابتکار عمل افتادن در دام جنگ می‌برند."

او همچنین افزایش جاسوسی‌های نزدیک دوجانبه بعد از حادثه مربوط به بالون چینی که مدیریت فنی و ریسک چین و آمریکا را به چالش کشید را پیش‌بینی کرد.

آن گانگ خاطر نشان کرد: "جنگ ادامه‌دار در اوکراین، تلاش‌های آمریکا را با هدف تقسیم جهان به بلوک‌های تقابلی تحت روایت جهان آزاد در برابر ائتلاف مستبد را تسریع کرده و این می‌تواند بحرانی که در شبه جزیره کره مجددا در حال ظهور است را به میزان قابل توجهی از کنترل خارج کند."

این دیپلمات چینی تاکید کرد، پیامدهای قطع دسترسی شرکت‌های حوزه فناوری پیشرفته علاوه بر تاثیر گذاشتن بر حلقه‌های مربوطه در روابط خارجی، بر هر دو کشور در سطح خرد و کلان تأثیر می‌گذارد.

او افزود که اثرات آن در فعالیت‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی گرفته تا تجارت و معیشت فردی احساس می‌شود.

 آن گانگ خاطر نشان کرد: "این رویه، نظام اقتصادی جهان را در معرض خطر چند تکه شدن قرار خواهد داد و هسته اصلی یک جنگ سرد جدید با پیامدهایی گسترده‌تر و فراگیرتر از تقابل نظامی را بنا گذاشته و به این شکل، مسیر تمدن بشری را تغییر می‌دهد."

وی بیان داشت، یک دوره طولانی گفتگو، تماس و درگیری درهم تنیده بین چین و آمریکا در ضمن "رقابتی در همه چیز و همه وقت" وجود خواهد داشت. او نتیجه‌گیری کرد: "رقابت بر مبنای خرید، عزم و شجاعت است. کسی که امتیاز بیشتری در تمامی این سه بخش کسب کند، محبوب دوران خواهد شد."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۶ ۱۳:۲۴

چین بهتر است در تمام زمینه ها با روسیه اتحاد کند چون هر دو2 هم عضو دائم شورای امنیت هستند و هم هردو2 با ابزارهای تحریمی آمریکا مورد آزار قرار دارند این دو کشور می توانند با روشهای متحدالرویۀ بین المللی آمریکا و متحدانش را به انزوا بکشانند.....