• سه‌شنبه / ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401122316707
  • خبرنگار : 71496

موریتانی هرگونه رایزنی برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو را تکذیب کرد

موریتانی هرگونه رایزنی برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو را تکذیب کرد
پرچم موریتانی

دولت موریتانی ادعاهای رژیم صهیونیستی درباره انجام رایزنی‌هایی برای عادی‌سازی روابط با این رژیم اشغالگر را تکذیب کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری المیادین، النافی ولد اشروقه، سخنگوی دولت موریتانی در کنفرانس مطبوعاتی در نواکشوت ضمن تکذیب ادعاهای رسانه‌های صهیونیستی درباره وجود رایزنی‌هایی برای عادی‌سازی روابط میان تل‌آویو و نواکشوت اظهار کرد: ما هیچ ارتباطی با اسرائیل نداریم و هیچ رایزنی‌ای با آن نداریم.

موریتانی در دوره ریاست جمهوری معاویه ولد الطایع در سال ۱۹۹۹ عادی‌سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی را اعلام کرد. اما محمد ولد عبدالعزیز، رئیس جمهوری سابق در سال ۲۰۰۹ در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه این روابط را به حالت تعلیق درآورد و در سال ۲۰۱۰ قطع دائمی روابط با تل‌آویو را اعلام کرد.

از سال ۲۰۲۱ میلادی ۲۰۰ تن از علما و ائمه جمعه موریتانی فتواهایی در حرام بودن عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی صادر کرده و ارتباط با این رژیم غاصب در اراضی فلسطین و رژیم اشغالگر بیت‌المقدس و اطراف آن را حرام اعلام کرده و به هیچ نحوی آن را جایز نداستند.

از ماه گذشته میلادی رسانه‌های صهیونیستی برای عادی‌سازی روابط تل‌آویو با نواکشوت تبلیغ می‌کنند، در همین چارچوب روزنامه اسرائیل هیوم مدعی شد، مذاکرات و رایزنی‌های گسترده‌ای با چهار کشور جهت توسعه توافقنامه‌های ابراهیمی در دست انجام هستند.

این روزنامه اسرائیلی در ادامه نوشت، در شرایطی که پیشرفت در برقراری روابط میان رژیم صهیونیستی و عربستان در پی بحران میان واشنگتن و ریاض رو به سردی می‌رود، آنها در حال حاضر تلاش می‌کنند مسیر را برای چهار کشور و توسعه توافقنامه‌های ابراهیمی در چند ماه آتی فراهم کنند.

اسرائیل هیوم در ادامه نوشت، وزارت خارجه تل‌آویو که الی کوهن ریاست آن را بر عهده دارد، در تلاش برای پیشرفت در برقراری روابط با موریتانی، سومالی، نیجر و اندونزی است.

این روزنامه اسرائیلی در ادامه نیز مدعی شد که رایزنی‌ها با موریتانی بیش از سایر کشورها پیشرفت داشته و کوهن در نشست قبلی خود با آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان به شکل رسمی از او خواست تا از روابط خود برای کمک به تل‌آویو در برقراری ارتباط با موریتانی و نیجر استفاده کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha