• یکشنبه / ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402011305058
  • خبرنگار : 71654

فیلمبرداری از شنای یک ماهی در عمق ۸ کیلومتری اقیانوس برای اولین بار

فیلمبرداری از شنای یک ماهی در عمق ۸ کیلومتری اقیانوس برای اولین بار

دانشمندان برای اولین بار از شنای یک ماهی در عمق خارق‌العاده‌ای از اقیانوس فیلمبرداری کردند که مشاهده‌ی این‌ گونه در عمیق‌ترین حالت تاکنون بوده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از بی‌بی‌سی، این گونه که نوعی حلزون ماهی از سرده‌ی «Pseudoliparis» است زمانی که در حال شنا در عمق هشت هزار و ۳۳۶ متری بود مورد فیلمبرداری قرار گرفت.

این فیلم توسط یک فرودگر خودکار که در درازگودال ایزو–اوگاساوارا در جنوب ژاپن رها شده بود، ثبت شد.

دانشمند ارشد این پروژه می‌گوید که این حلزون ماهی می‌تواند در حداکثر عمقی که یک ماهی می‌تواند در آن زنده بماند شنا می‌کند.

مشاهده‌ی عمیق قبلی در عمق هشت هزار و ۱۷۸ متری در جنوب اقیانوس آرام در گودال ماریانا انجام شده بود. بنابراین این کشف رکورد عمق را با ۱۵۸ متر شکست.

یک دانشمند اعماق دریا در دانشگاه استرالیای غربی ۱۰ سال قبل ‌پیش‌بینی کرد که احتمالا در عمق ۸۲۰۰ متری تا ۸۴۰۰ متری می‌توان ماهی پیدا کرد. اکنون یک دهه تحقیقات در سراسر جهان این پیش‌بینی را تایید می‌کند.

از این ماهی بوسیله‌ی یک دوربین متصل به یک وزنه که از کنار یک کشتی آزاد رها شد، فیلمبرداری کردند. یک طعمه به این تجهیزات اضافه شد تا حیات زیر دریا به آن جذب شود. اگرچه نمونه‌ی مورد نظر برای شناسایی کامل نوع گونه آن، صید نشد اما چندین ماهی کمی بالاتر در نزدیکی عمق ۸۰۲۲ متری به دام افتادند.

فیلمبرداری از شنای یک ماهی در عمق ۸ کیلومتری اقیانوس برای اولین بار

این ماهی‌ها که خود حلزون ماهی از سرده‌ی «Pseudoliparis belyaevi» بودند، رکورد عمیق‌ترین صید ماهی را به نام خود ثبت کردند.

حلزون ماهی‌ها واقعا قابل توجه هستند. بیش از ۳۰۰ گونه از آن‌ها وجود دارد که بیشترشان در آب‌های کم عمق زندگی می‌کنند. اما گروه‌هایی از حلزون ماهی‌ها نیز با زندگی در آب‌های سرد قطب شمال و قطب جنوب و همچنین تحت شرایط فشار شدید در عمیق‌ترین گودال‌های جهان، سازگار شده‌اند.

در عمق هشت کیلومتری، آنها بیش از ۸۰ مگاپاسکال یا ۸۰۰ برابر فشار سطح اقیانوس را تجربه می‌کنند. بدن ژلاتینی آنها به این موجودات کمک می‌کند تا زنده بمانند. نداشتن بادکنک شناوری که یک عضو پر از گاز برای کنترل شناوری در بسیاری از ماهی ‌است، برای آن‌ها یک مزیت اضافی است. رویکرد آن‌ها نسبت به غذا نیز مزیت دیگری است. آنها از سخت‌پوستان کوچک تغذیه می‌کنند که تعداد زیادی از آن‌ها در درازگودال‌ها وجود دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha