• سه‌شنبه / ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۶:۰۰
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 1402011405739
  • خبرنگار : 71480

استعفا، پایان کار وزرای ناکارآمد

استعفا، پایان کار وزرای ناکارآمد
عکس تزیینی است

رئیس جمهور با پذیرش استعفای یوسف نوری ثابت کرد که کارآمدی یکی از خطوط قرمز او برای ادامه همکاری با اعضای کابینه است.

به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور بارها بر لزوم ارزیابی از عملکرد مدیران دولتی برای پیشبرد برنامه‌های دولت تاکید داشته است. رئیسی همچنین کارآمدی و توانایی تحقق برنامه‌های دولت را یکی از شاخص‌های انتخاب وزرا و مدیران دولتی ذکر کرده بود. او در جلسه دفاع از وزرای خود در مجلس شورای اسلامی گفته بود که در بررسی صلاحیت وزرا تلاش شد «محورهایی که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری است و ما تلاش می‌کنیم انجامش دهیم مثل کارآمدی و تعهد، ارزشی بودن، مردم گرایی، جوانگرایی مورد نظر قرار بگیرد.»

از سویی بهادری جهرمی سخنگوی دولت هم پیش از این گفته بود که هر سه ماه یکبار از عملکرد مدیران ارشد دولتی ارزیابی به عمل خواهد آمد. او در این باره اظهار کرده بود که« گزارش نظارت بر عملکرد مدیران از سوی نهادهای فرابخشی جمع‌آوری شده و به رئیس‌جمهور و معاون اول تقدیم می‌شود. زیرنظر معاون اول ارزیابی عملکرد از نظر پیشرفت برنامه‌ها و اقدامات ارائه می‌شود که یک نوبت از این ارزیابی به وزرای دولت تقدیم شده است. این مسیر به‌صورت منظم ادامه خواهد داشت و رئیس‌جمهور هم نسبت به آن اشراف دارد.»

در همین راستای نظارت بر عملکرد مدیران دولتی حدود یک‌ماه پیش بود که سپهر خلجی رییس شورای اطلاع‌رسانی دولت خبر از برکناری چندین مدیر در استان بوشهر داد. خلجی در حساب کاربری خود در توییتر با بازنشر بخشی از سخنان معاون اجرایی رئیس‌جمهوری مبنی بر اینکه «با دستور رییس جمهور در دور دوم سفر، مدیران استان بوشهر ارزیابی شدند. ۵ مدیر استان مورد تشویق قرار می‌گیرند و ۵ مدیر هم برکنار می‌شوند»، نوشت: «در آستانه سفر رییس‌جمهور به استان بوشهر بر اساس ارزیابی‌های بعمل آمده، چند مدیر دیگر هم علاوه بر این افراد برکنار شده‌اند.»

البته تغییرات در دولت محدود به مدیران دستگاه‌ها نبود و تاکنون سه  وزیر دولت سیزدهم و رییس بانک مرکزی مجبور به استعفا شده‌اند. عبدالملکی وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رستم قاسمی وزیر پیشین راه و شهرسازی، علی صالح آبادی رییس سابق بانک مرکزی  و یوسف نوری وزیر سابق  آموزش و پرورش.

عبدالملکی در روز  ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ و پس از ۳۰۰ روز از تصدی وزارت تعاون، استعفای خود را اعلام کرد. او که جوان‌ترین وزیر دولت رئیسی بود دلیل استعفایش را «افزایش هماهنگی در دولت» عنوان کرده بود. کم تجربگی در مدیریت وزارت تعاون، نارضایتی کارگران و بازنشستگان از شرایط معیشتی و حقوق خود، احتمالا ناهماهنگی‌ با تیم اقتصادی دولت و حتی نارضایتی برخی از کارکنان وزارت تعاون او را به استعفا مجبور کرد تا او اولین وزیری باشد که از کابینه خارج می شود.

پس از ایجاد التهابات در بازار ارز و ناتوانی علی صالح آبادی در مدیریت بانک مرکزی، او در هشتم دی۱۴۰۱ استعفا داد.

نفر سوم که قربانی ناکارآمدی شد، وزیر آموزش و پرورش بود. پرداخت نشدن حقوق فرهنگیان تا ساعات پایانی سال گذشته، صدای آنها را درآورد و همین مساله موجب انتقاد تند رئیس‌جمهور شد. هرچند یوسف نوری بابت ایجاد این مشکل از فرهنگیان عذرخواهی کرد، اما موضوع آنقدر بااهمیت بود که  سید ابراهیم رئیسی در اولین جلسه هیات دولت در سال جدیدی به آن اشاره کند. او با انتقاد از مشکل پیش آمده برای فرهنگیان اظهار کرد:« کام معلمان با این کار تلخ شد. نمی شود از آن گذشت.» معاون اول رئیس جمهور پس از بررسی موضوع اعلام کرد که وزارت آموزش و پرورش مقصر پرداخت نشدن حقوق فرهنگیان بود.

در روز ۱۴ فروردین هم یوسف نوری استعفای خود را اعلام کرد تا او هم مانند عبدالملکی و صالح آبادی به شکلی محترمانه دولت را ترک کند. رئیسی با پذیرش این استعفا ، رضا مراد صحرایی رئیس دانشگاه فرهنیگان را با حفظ سمت به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش انتخاب کرد تا نوری دومین وزیری باشد که به دلیل ناکارآمدی کابینه را ترک می کند.

سپهر خلجی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت پس از قبول استعفای نوری در توییتی نوشت که «رییس جمهور ۱ فروردین: هیچ‌کدام از مدیران دولتی چک سفید دریافت نکردند که به صورت مستمر در دولت و در دستگاه‌ها حضور داشته باشند.به صورت مستمر در معرض ارزیابی هستند.اگر ببینم فردی توان یا صلاحیت خدمت جهادی به مردم را ندارد با نیروی با انگیزه و متخصص دیگری جابجا ‌می شود.» رئیسی با کنار گذاشتن یوسف نوری بار دیگر ثابت کرد که کارآمدی یکی از خطوط قرمز او در همکاری با وزرا و اعضای کابینه بوده و در این زمینه صادق الوعد است.

در این بین مرحوم رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی نیز در سال گذشته به دلیل درگیری با بیماری سرطان از سمت خود استعفا داده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۶:۱۹

باید پاسخگو باشه نه اینکه خیلی شیک و مجلسی استعفا بده

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۲۰:۳۴

احسنت

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۹:۰۳

باسلام و احترام مشکل با یک استعفا با طعم مصونیت وزیر حل شد !!

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۹:۰۳

کار از اول درست نبود تنها چاره ی کار احترام فرهنگیان بازنشسته و شاغل و افزایش حقوق با توجه به تورم و همسان سازی است

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۹:۰۸

مگه داریم؟ نه خیر ایشون فقط صندلیشو عوض میکنه. بازی صندلی به همین شکله. وقتی پا میشی یک نفر دیگه جات میشینه و تو دوباره همونجا منتظری تا کس دیگری بلند یشه تا بشینی جاش. برای همین میبینیم یک مدیر نالایق بلند میشه و یهو سر از جاهای بالاتر درمیاره. این سیکل معیوب سالهاست ادامه داره و خودشو بازتولید میکنه.

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۹:۱۲

عوض کردن وزیرمی تواند راهی برای سرپوش گذاشتن بر اشتباهات وجلوگیری از اعتراضات به طور موقت باشد الله واعلم

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۹:۱۹

ضرری که ازناکارآمدی به مردم و نظام زدندراچطورجبران می شود؟

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۰:۰۱

مخصوصاً در شرایط حساس کنونی که از سوی اسرائیل و کشور های آذربایجان و . . مورد تهدید قرار داریم

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۰:۲۱

جالبه عبدالملکی حقوق کارگرا رو زیاد کرده و نوشتید نارضایتی از معیشت!! خودش نوشته به خاطر هماهنگی بیشتر داره میره. از کجا ناکارآمدی رو نتیجه گرفتید؟؟

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۰:۳۳

والله اون دونفر(عبدالملکی وصالح آبادی)که مشاغل نون وآبدارتری گرفتن،لابداینم همینطوره دیگه.😂

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۱:۰۸

کاش همه استعفا میدادن افراد کار امدتری جایگزین میشدن

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۵:۲۷

درود احسنت

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۲۰:۴۵

احسنت به حرف حساب

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۲:۳۷

اخراج پایان بی توجهی به آموزش و نداشتن بودجه

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۲:۵۷

استعفا بوده نه بر کناری

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۳:۱۰

نظر من اینه که کسی توجه به این حرفها نداره

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۳:۴۱

وزرای ناکار آمد از دولت احمدی نژاد را هرپه زودتر و اورژانسی بر کنار کنید

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۶ ۱۰:۱۹

سلام میخای مدیران دولت دکتراحمدی نژادروبرطرف کنن شماروبیارن!!!!؟همشون یکین مادرکدام دولت مدیرکارامدداشتیم که داریم ازان دوره انتقادمیکنیم اگرشخصی مثل امیرکبیرباشه بجای همه مدیراومسئولاجواب میده

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۳:۵۴

یه عده از مسولان رو اعدام کنید همه چی درست میشه

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۴:۱۵

اونایی که هنوز استعفا نداده ان، خدا رو شکر که کار آمد هستن!...

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۸:۱۲

شما یک وزیر کارآمد نشون بده

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۹:۳۶

کدامیک ازاین وزرا عملکرد مثبت داشته اند؟

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۲۰:۳۳

استعفا بدلیل جلوگیری از استیضاح مجلس بود.نه احترام به بخش آموزش.اگر برای آموزش احترامی قایل بودند این بزرگواران برای وزارت انتخاب نباید می شدند

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۲۰:۴۶

ضرری که ازناکارآمدی به مردم و نظام زدندراچطورجبران می شود؟

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۲۱:۲۵

وزیر خوبی بود. تلاش هم می کرد. پایبند نظام جمهوری اسلامی هم بود..

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۲۲:۵۲

بقیه چی؟

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۶ ۱۱:۳۵

ادم خوب بودن با وزیر خوب بودن خیلی تفاوت دارد ایشان وزیر نا کار امدی بودن واستعفا هم برکنار ی محترمانه بود برای جلوگیری از استیضاح وهزینه بیشتر