• جمعه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402020803893
  • خبرنگار : 71592

درخواست ارمنستان از روسیه برای کنترل بر گذرگاه لاچین

درخواست ارمنستان از روسیه برای کنترل بر گذرگاه لاچین

نخست وزیر ارمنستان از روسیه، میانجی گر مناقشه با جمهوری آذربایجان خواست، کنترل خود بر جاده حیاتی در منطقه مورد مناقشه قره باغ را حفظ کند؛ جایی که باکو اخیراً یک ایست بازرسی ایجاد کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت خبری المیادین، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در جلسه دولت گفت، هیئت صلح‌بان روسیه «باید کریدور لاچین را تحت کنترل درآورده و از فعالیت آن اطمینان حاصل کند».

وی با یادآوری اینکه "هیچ کس به جز روسیه حق کنترل این کریدور را ندارد"، تاکید کرد که هدف باکو "پاکسازی قومی ارامنه قره باغ" است.

پاشینیان همچنین خواستار اعزام یک تیم حقیقت یاب بین‌المللی و حضور گسترده بین‌المللی در قره باغ و کریدور لاچین شد.

از زمان برقراری آتش بس در سال ۲۰۲۰، روسیه یک گردان از نیروهای حافظ صلح را در قره باغ مستقر کرده است تا از تردد در کریدور لاچین، تنها شریان اتصال ارمنستان به این منطقه ارمنی نشین اطمینان حاصل کند.

گذرگاه لاچین تنها راه ارتباطی ارمنستان با منطقه قره‌باغ است. در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ گروهی از مردم جمهوری آذربایجان که خود را "کارشناس محیط زیست" نامیدند، این گذرگاه را مسدود کردند؛ جایی که گروهی از صلحبانان روس در آن مستقر هستند. باکو مدعی شد که قصد ندارد هیچ راهی را مسدود کند و خودروها می‌توانند به آزادی در هر دو سوی این گذرگاه حرکت کنند.

این گذرگاه تنها مسیری است که ارمنستان از طریق آن می‌تواند غذا، سوخت و ملزومات دارویی را به ساکنان ارمنی قره‌باغ برساند؛ منطقه‌ای که حدود ۱۲۰ هزار قوم ارمنی ساکن آن هستند.

ایجاد کریدور ایست بازرسی توسط باکو اقدامی بی‌سابقه است. پیش از آن ارمنستان حدود شش ماه پیش باکو را متهم کرده بود که این جاده حیاتی را مسدود کرده است.

ایجاد این ایست بازرسی توسط مقامات آذربایجان تنش بین این کشور و ارمنستان را تشدید می‌کند و آذربایجان ایجاد این ایست بازرسی را با مسائل امنیتی توجیه می‌کند.

در این راستا، معاون وزیر امور خارجه آذربایجان روز پنج‌شنبه تاکید کرد که این ایست بازرسی "به دلیل نگرانی‌های امنیتی با توجه به سوء استفاده ارمنستان از این جاده" ایجاد شده است.

وی گفت، ایروان از این محور "برای حمل سلاح و سایر فعالیت‌های غیرقانونی" استفاده می‌کند.

در ماه‌های اخیر، روسیه، اتحادیه اروپا و ایالات متحده تلاش کرده‌اند روند صلح بین باکو و ایروان را از سر بگیرند؛ اما تاکنون ناموفق بوده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۸ ۱۱:۲۳

ارتش ایران وارد شود