• دوشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1402021106249
  • خبرنگار : 71234

مشوق های مالیاتی مجلس برای حمایت از کسب و کارها

مشوق های مالیاتی مجلس برای حمایت از کسب و کارها

نمایندگان مجلس در مصوبه ای مشوق های مالیاتی را برای حمایت از کسب و کارها تعیین کردند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (دوشنبه) و در جریان بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه (مالیات بر سوداگری و سفته بازی) ماده 26 این طرح را شرح زیر تصویب کردند.

ماده ۲۶- پنج تبصره به شرح ذیل به عنوان تبصره‌های (3)، (4)، (5)، (6) و (7) به ماده(132) قانون مالیات‌های مستقیم الحاق می‌شود:

تبصره 3- در صورتی که دوره تملک دارایی‌های موضوع بند(1) ماده(4) این قانون متعلق به اشخاص تجاری دارای مجوز فعالیت اقتصادی از مراجع ذیصلاح در مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی، بیش از سه سال و کمتر از شش سال باشد، صرفاً ۵۰ درصد از کل عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور مشمول مالیات می‌شود. همچنین در صورتی که دوره تملک دارایی‌های مذکور شش سال یا بیشتر از شش سال باشد، مالیات بر عایدی سرمایه حاصل از انتقال این دارایی‌ها با نرخ صفر محاسبه می‌شود.

همچنین عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند(1) ماده(4) این قانون با دوره تملک سه سال یا کمتر از سه سال، دارایی‌های موضوع بند(2) ماده(4) این قانون به استثنای خودروهای دارای پلاک ویژه مناطق مذکور و دارایی‎‌های موضوع بندهای (3) و (4) ماده(4) این قانون، مطابق قوانین سرزمین اصلی، مشمول مالیات است. عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند(2) ماده(4) این قانون که دارای پلاک ویژه مناطق موضوع این تبصره هستند، به نرخ صفر محاسبه می‌‎شود.

تبصره 4- عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند(1) ماده(4) این قانون با دوره تملک سه سال یا کمتر از سه سال و دارایی‌های موضوع بندهای(2)، (3) و(4) ماده(4) این قانون  مطابق قوانین سرزمین اصلی، مشمول مالیات است.

تبصره 5- به منظور حمایت از کسب و کارها، مشوق‌های زیر در نظر گرفته می‌شود:

1- از «عایدی سرمایه» ناشی از انتقال دارایی‌های موضوع بند(1) ماده(4) این قانون که مالک دارایی در آن مشغول فعالیت اقتصادی است، معادل مجموع «حقوق و مزایای پرداختی» و پنج برابر «درآمد ابرازی» در طول دوره تملک دارایی‌های مذکور، کسر می‌شود؛ تخفیف مذکور تا سقف هشتاد درصد(80%) مالیات حاصل از انتقال دارایی موضوع این تبصره قابل اعمال است.

2- از «عایدی سرمایه» ناشی از انتقال دارایی‌های موضوع بند(1) ماده(4) این قانون که کاربری غیرمسکونی داشته و به اشخاص تجاری اجاره داده شده‌اند، معادل مجموع پنج برابر «درآمد حاصل از اجاره» موضوع ماده(53) این قانون در طول دوره تملک دارایی‌های مذکور، کسر می‌شود؛ تخفیف مذکور تا سقف هشتاد درصد(80%) مالیات حاصل از انتقال دارایی موضوع این تبصره قابل اعمال است.

آیین‌نامه اجرایی این تبصره حداکثر شش ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این ماده توسط سازمان تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌‎رسد.

تبصره 6- در خصوص اشخاص تجاری که بدون لحاظ عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های‎ موضوع بند(1) ماده(4) این قانون، زیان‌ده هستند، در صورتی که دوره تملک دارایی‌های مذکور بیش از دو سال باشد، عایدی مذکور با سایر درآمدهای مشمول مالیات این اشخاص جمع می‌شود و در غیر این صورت، صرفاً یک‌سوم از عایدی مذکور با سایر درآمدهای مشمول مالیات این اشخاص جمع می‌شود و مابقی عایدی حسب مورد با نرخ‌های مربوط مشمول مالیات می‌باشد.

تبصره 7- حکم بند(ت) ماده(16مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان در مورد خریدهای انجام شده از اشخاصی که ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی نیستند از قبیل خریدهای انجام شده از اشخاص غیرتجاری و واردات خدماتی که واردات آنها مستلزم صدور پروانه گمرگی نمی‌باشد، برای کسب و کارها در حدود متعارف جاری نمی‌باشد. دستورالعمل اجرایی این تبصره در خصوص نوع کسب و کار، سقف هزینه، حدود متعارف هر کسب و کار و نحوه پرداخت بهای معامله و احراز آن ظرف مدت شش ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این ماده توسط سازمان تهیه و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha