• شنبه / ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1402031308484
  • خبرنگار : 71496

گوترش: «آنروا» در آستانه فروپاشی مالی است

گوترش: «آنروا» در آستانه فروپاشی مالی است

دبیرکل سازمان ملل با اشاره به اینکه آژانس امدادرسانی و کاریابی پناهجویان فلسطینی (آنروا) در آستانه فروپاشی مالی است، از کشورهای حامی مالی این آژانس خواست مسؤولیت خود را در این زمینه پذیرفته و جهت پایبندی به تعهدات خود در قبال پناهجویان فلسطینی، از آن حمایت کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری معا فلسطین، ایرل کورتنی راتری، رئیس دفتر سازمان ملل در نشست ویژه کمیته مجمع عمومی سازمان ملل برای اعلام کمک‌های مالی به آنروا در مقر این سازمان در نیویورک که با هدف افزایش حمایت‌های مالی از این آژانس برگزار شد، به نمایندگی از آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان سخنرانی کرد.

راتری در این نشست به نمایندگی از گوترش اظهار کرد: هر سال با یکدیگر دیدار می‌کنیم و هر سال با همین تناقض مواجه می‌شویم، همه از نقش اساسی که آنروا به عنوان یک شبکه امن برای ضعیف‌ترین گروه‌ها و نیز ستون ثبات منطقه‌ای و عامل توسعه و نیز ابزار مهمی برای جلوگیری از درگیری و شریان اصلی زندگی مملو از امید و فرصت‌ برای میلیون‌ها تن ایفا می‌کند، آگاه هستیم؛ اما از سوی دیگر آنروا را در یک بن‌بست مالی رها کردیم و در مقابل نیازهای روبه‌فزونی، رکود در تامین بودجه وجود دارد.

او در ادامه گفت: تعدادی از بزرگترین و معتبرترین حامیان مالی آنروا به تازگی اعلام کردند که مشارکت خود را احتمالا کاهش می‌دهند و این بسیار نگران‌کننده است، آژانس در حال حاضر با کسری نزدیک به ۷۵ میلیون دلار مواجه است و اگر بخواهیم روشن صحبت کنیم باید بگوییم، آنروا در آستانه فروپاشی مالی است.

رئیس دفتر سازمان ملل به نقل از گوترش تاکید کرد: زمانی که آینده آنروا در تعادل باشد، زندگی میلیون‌ها تن از پناهجویان فلسطینی که به خدمات اساسی این آژانس وابسته است، به همین شکل خواهد بود،‌ آژانس به بیش از نیم میلیون دختر و پسر خدمات آموزشی داده و به حدود دو میلیون تن خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند، همچنین این سازمان برای جوانان ساکن غزه و دیگر مکان‌ها فرصت‌های شغلی فراهم کرده و از میلیون‌ها کودک حمایت روانی و اجتماعی به عمل می‌آورد و به منزله یک شبکه امن اجتماعی برای نزدیک به نیم‌ میلیون تن از فقیرترین فلسطینی‌ها است.

او افزود: فراتر از این واقعیت‌ها و آمار داستان‌های فردی بی‌پایانی از فرصت‌هایی که آنروا ایجاد کرده و نقش آن در تغییر زندگی افراد وجود دارند از جمله داستان زندگی لؤی البسیونی که در مدارس‌ آنروا تحصیل کرد و به تیم ناسا برای طراحی یک مریخ‌نورد پیوست و یا داستان زندگی براء ابوعسکر که در مدرسه ابتدایی الرمال در غزه وابسته به‌ آنروا درس خواند سپس برای تکمیل تحصیلات خود در رشته پزشکی به خارج رفت و امروز روی درمان سرطان پانکراس کار می‌کند. چنین نمونه‌هایی نشان می‌دهند ما اگر برای فرصت‌های همه سرمایه‌گذاری‌ کنیم چه دستاوردی خواهیم داشت، سرمایه‌گذاری در آنروا به معنای سرمایه‌گذاری برای آینده مشترک‌مان است.

راتری در ادامه به نقل از گوترش گفت: آنروا حدود ۷۵ سال قبل برای حمایت از یکی از در اولویت‌ترین عملیات‌های انسانی سازمان ملل تاسیس شد؛ اما احتمال برقراری صلح هنوز بعید بوده و یا دستکم رو به کاهش است، سال گذشته میلادی خونین‌ترین سال برای فلسطینی‌ها از زمانی بود که دفتر هماهنگی امور انسانی کار ثبت سیستمی تعداد کشته‌ها را در سال ۲۰۰۵ آغاز کرد و در نیمه راه سال جدید میلادی خشونت بدون هیچ توقفی رو به تشدید است.

رئیس دفتر سازمان ملل به نقل از گوترش افزود: راه‌حل سیاسی که رویکر دو کشوری را محقق کند و دو کشور در کنار یکدیگر در صلح و امنیت و با پایتختی مشترک قدس ایجاد شوند، هیچ جایگزینی ندارد و سرفصل‌های اصلی این راه‌حل مشخص بوده و در قطعنامه‌های سازمان ملل و قوانین بین‌المللی و توافقنامه‌های دوجانبه آمده‌اند.

او در ادامه گفت: اما واقعیت‌های موجود از تداوم اشغالگری گرفته تا گسترش شهرک‌سازی‌ها بر خلاف ما عمل می‌کنند، در این شرایط مبهم، آنروا یکی از معدود کورسوهای امید است، از شما می‌خواهم این امید را حفظ کنید، به وظیفه خود عمل کرده و اطمینان یابید که آنروا به شکل کامل تامین مالی شده است، بیایید به آنروا جهت پشتیبانی از پناهجویان فلسطینی کمک کنیم.

آژانس آنروا تقریبا با کمک‌های داطلبانه تامین مالی می‌شود، آمریکا پنج‌شنبه اعلام کرد که مبلغ ۱۵۳.۷ میلیون دلار را به کمک‌های بشردوستانه، توسعه انسانی و حمایت از پناهجویان فلسطینی اختصاص داد، به این ترتیب ۱۳.۵ میلیون دلار به کمک‌های فوق‌العاده برای اراضی اشغالی و ۱۷.۲ میلیون دلار به کمک‌ای فوق‌العاده برای سوریه، لبنان و اردن اختصاص خواهند یافت.

طبق بیانیه آنروا، با اختصاص این مبلغ، کمک مالی آمریکا در سال جاری میلادی به ۲۰۶.۸ میلیون دلار رسید و بار دیگر آمریکا بزرگترین حامی مالی آنروا شد.

همچنین آنروا و آمریکا به تازگی در یک مراسم مجازی، چارچوب همکاری (توافقنامه چارچوب) سال ۲۰۲۳-۲۰۲۴ را تمدید کردند.

فیلیپ لازارینی، کمیسیونر عالی آنروا پیشتر در کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک اعلام کرده بود، حل مشکل مالی آژانس نیازمند اراده‌ای سیاسی است، در واقع مشکل، عدم تطابق میان انتظارات از آنروا به عنوان تنها آژانس مسؤول ارائه خدماتی مشابه خدمات دولت‌ها و منابع مالی موجود است.

این مسؤول سازمان ملل در ادامه با تاکید بر اهمیت همخوانی منابع مالی با نیازهای‌ موجود هشدار داد که آنروا از سپتامبر آتی منابع مالی و پولی برای ادامه کار مدارس خود ندارد و منابع لازم برای فعالیت مراکز بهداشتی و سایر خدمات اساسی آن رو به اتمام است.

آنروا در پنج منطقه عملیاتی خود از جمله اردن، غزه و کرانه باختری شامل قدس شرقی، لبنان و سوریه از حدود ۵.۹ میلیون پناهجوی فلسطینی حمایت می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha