• چهارشنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۲ / ۱۶:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402042113838
  • خبرنگار : 71381

اخبار سیاسی ۲۱ تیر؛ واکنش ها به بیانیه مشترک شورای همکاری خلیج فارس و روسیه/رئیسی در کنیا

اخبار سیاسی ۲۱ تیر؛ واکنش ها به بیانیه مشترک شورای همکاری خلیج فارس و روسیه/رئیسی در کنیا

«احضار سفیر روسیه»،‌ «دیدار جمعی از مبلغان و طلاب با رهبر انقلاب»، «سفر رئیسی به سه کشور آفریقایی» و ... از موضوعات مهم خبری امروز (بیست و یکم تیر ماه ۱۴۰۲) حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آن‌ها را بخوانید.

به گزارش ایسنا، به دنبال مطالب مندرج در بیانیه پایانی ششمین دور گفت‌وگوهای راهبردی وزرای خارجه روسیه و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در خصوص جزایر سه گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، صبح امروز سفیر فدراسیون روسیه از سوی علیرضا عنایتی دستیار وزیر و مدیر کل خلیج فارس به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران به مطالب مندرج در بیانیه مذکور به سفیر روسیه در کشورمان ابلاغ شد.

سفیر روسیه در جمهوری اسلامی ایران هم ضمن تاکید بر احترام به تمامیت ارضی کشورمان اظهار داشت، مراتب  را در اسرع وقت به مسکو منتقل خواهد کرد.

در پی انتشار این بیانیه،‌حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان با انتشار توییتی تاکید کرد: بر سر استقلال، حاکمیت و تمامیت‌ارضی ایران، با هیچ طرفی تعارف نداریم

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت خاطرنشان کرد که بر سر منافع ملی و خاک کشور با احدی تعارف نداریم.

تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم در اظهاراتی جداگانه به این بیانیه واکنش نشان داده و خواستار پیگری این موضوع از سوی دستگاه دیپلماسی کشور شدند.

****

امروز،‌ جمعی از مبلغان و طلاب حوزه‌های علمیه سراسر کشور  با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

 حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخشی از بیاناتشان در این دیدار با تاکید بر ضرورت شناخت پشت صحنه تبلیغات دشمن فرمودند: در تبلیغ به مبانی فکری جبهه مقابل حمله کنید. تبلیغ صرفاً پاسخگویی به شبهه نیست، موضع دفاعی نیست. طرف مقابل مبانی فکری دارد باید به او حمله کرد. در تبلیغ موضع تهاجم لازم است.

****

رئیس جمهور در نخستین دقایق بامداد امروز در اولین مقصد از سفر منطقه‌ای خود به قاره آفریقا در راستای ارتقای دیپلماسی اقتصادی، تقویت روابط سیاسی با کشورهای دوست و همسو و تنوع‌بخشی به مقاصد صادراتی جمهوری اسلامی ایران، به دعوت رسمی همتای کنیایی خود تهران را به مقصد نایروبی - پایتخت کنیا - ترک کرد. اوگاندا و زیمباوه مقاصد بعدی سفر منطقه‌ای رئیس جمهور به قاره آفریقا خواهند بود.

این نخستین سفر یک رئیس جمهور ایران به کشورهای آفریقایی پس از ۱۱ سال است که در راستای سیاست خارجی جامع، متوازن و مبتنی بر همگرایی در عین چندجانبه‌گرایی اقتصادی دولت سیزدهم، با هدف افزایش حضور ایران در بازار وارداتی حدود ۶۰۰ میلیارد دلاری قاره آفریقا صورت می‌گیرد.

سید ابراهیم رئیسی پیش از سفر به قاره آفریقا طی سخنانی در فرودگاه مهرآباد ضمن بیان اهداف این سفر گفت: یکی از حوزه‌هایی که امروز می‌تواند بسیار برای ارتباطات و سیاست خارجی ما مفید باشد، کشورهای آفریقایی هستند که آمادگی دارند و علاقه‌مند هستند با جمهوری اسلامی کار کنند.

رئیسی پس از ورود به نایروبی به عنوان اولین مقصد از سفر منطقه‌ای خود به قاره آفریقا، مورد استقبال رسمی «ویلیام سامویی روتو» رئیس جمهور کنیا در محل کاخ ریاست‌جمهوری این کشور قرار گرفت و بلافاصله گفت‌وگوی خصوصی روسای جمهور دو کشور انجام شد و ۵ سند همکاری در حوزه‌های دامپزشکی، ارتباطات، فرهنگ، شیلات و فنی حرفه‌ای میان مقامات عالی‌رتبه ایران و کنیا و به امضا رسید.

رئیس دولت سیزدهم در ادامه برنامه‌های سفر به کنیا در نشست مطبوعاتی مشترک با رئیس جمهور این کشور،‌ آفریقا را قاره ظرفیت‌ها توصیف و تصریح کرد: نگاه ما در جمهوری اسلامی ایران به آفریقا نگاه به کشورهای دارای استعداد، ظرفیت، نیروهای انسانی با استعداد، ذخایر مادی و معنوی، منابع طبیعی و معدنی است.

همزما با بازدید رئیس جمهور از خانه فن آورانه ایران در کنیا دو نوع پهپاد ایرانی برای صادرات به کنیا (پهپاد کشاورزی چند منظوره پلیکان و پهپاد نقشه‌برداری درنا) از محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی برای تجاری‌سازی و صادرات به کنیا معرفی شدند.

رئیسی پس از تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های متقابل ایران و کنیا برای توسعه تعاملات تجاری در نشست هیئت‌های عالی‌رتبه ایران وکنیا،‌ نایروبی را به مقصد «کامپالا» پایتخت اوگاندا ترک کرد.

گزارش کامل برنامه های سفر رئیسی به کنیا را می توانید در این لینک  دیگر اخبار مرتبط با این سفر  را در لینک های زیر دنبال کنید.

«سفر رئیسی به آفریقا» از نگاه خبرگزاری فرانسه

تحلیل آسوشیتدپرس درباره هدف سفر رئیس‌جمهور ایران به آفریقا

المانیتور در گزارشی مطرح کرد:آفریقا؛ فرش قرمز سرمایه‌گذاری در انتظار ایران

سفر به قاره «فرصت‌ها»

آفریقا؛ سرزمین فرصت‌های رو به پیشرفت

سفر رئیس‌جمهور به آفریقا گامی دیگر در جهت تقویت دیپلماسی اقتصادی است

سفرهای رئیس‌جمهور خنثی‌کننده سیاست جبهه استکبار برای انزوای ایران است

سفرهای رئیس‌جمهور کمک می‌کند تا سهم بیشتری از بازارهای جهانی داشته باشیم

****

در پی اظهارات اخیر وزیر گردشگری مصر مبنی بر اینکه به زودی سفر  اولین گروه گردشگران ایرانی به مصر برای بازدید از منطقه شرم الشیخ  انجام می‌شود، رییس دفتر حافظ منافع ایران در مصر، تصمیم قاهره در پذیرش اولین گروه گردشگران ایرانی را گامی در راستای ارتقاء روابط سیاسی بین دو کشور ایران و مصرعنوان کرد و گفت: این موضوع حاصل و نتیجه مصوبه اخیر دولت مصر است که برای اولین بار این اجازه را صادر کرد که گردشگران ایرانی بتوانند با سفر به مصر از منطقه شرم الشیخ بازدید کنند .

گزارش کامل ایسنا از گفت‌وگوهای خبرنگاران با اعضای هیات وزیران در حاشیه جلسه هیات دولت را نیز می توانید در این لینک دنبال کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha