• چهارشنبه / ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402051106877
  • خبرنگار : 71038

تشریح موضع ایران در محکومیت هتک حرمت قرآن برای ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا

تشریح موضع ایران در محکومیت هتک حرمت قرآن برای ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا

سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا اعلام کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران در محکومیت اهانت به قرآن کریم و مقدسات برای ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپایی « اسپانیا » تشریح و تاکید شده است از اتحادیه اروپایی انتظار می‌رود واکنش موثری نسبت به این موضوع نشان دهد.

به گزارش ایسنا، سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا در محکومیت اهانت به  قرآن کریم  و مقدسات بیانیه ای را به شرح زیر منتشر کرد .

نحن نزلنا الذکر و انا له لحافظون (الحجر / ۹)

تکرار جسارت و اهانت به قرآن کریم در سوئد و تلاش برای این کار در دانمارک نشان می‌دهد اراده‌ای در اروپا مصمم است گستاخانه به بزرگترین ارزش‌های دو میلیارد مسلمان و از جمله جوامع اسلامی در کشورهای اروپایی توهین کند و از این طریق به نفرت پراکنی دامن بزند. صرف نظر از اصول کلی حقوق بشر مانند محکومیت نفرت پراکنی؛ اسناد متعدد سازمان ملل مانند میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی (۱۹۶۶) و اسناد حقوقی متعدد در اروپا از جمله حقوق کیفری سوئد و کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، چنین رفتاری را آشکارا جرم انگاری و یا منع کرده است.

اصرار بر این امر پس از واکنش های مکرر جهان اسلام از جمله در قالب قطعنامه مورخ ۹ مردادماه (۳۱ جولای ۲۰۲۳) مصوب اجلاس فوق العاده وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی، قطعنامه ۳ مردادماه (۲۵ جولای) مجمع عمومی سازمان ملل و قطعنامه ۲۱ تیرماه (۱۲ جولای) شورای حقوق بشر در محکومیت این اقدام نشان می دهد که عاملان این جنایت فرهنگی نه تنها ارزشی برای مقررات حقوقی در اروپا قائل نیستند بلکه اعتنایی به اعتبار کنوانسیون ها و قطعنامه سازمان ملل نیز نمی کنند.

راهپیمایی اعتراضی جوامع اسلامی در اکثر کشورهای اروپایی از جمله اسپانیا علیه این اقدام گستاخانه، تاکیدی است بر اینکه ارزش ها و حقوق شهروندی آنها مورد تعرض قرار گرفته است.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا ضمن محکومیت ادامه این رفتار با شدیدترین واژگان، یادآوری می کند موضع جمهوری اسلامی ایران این زمینه برای ریاست دوره ای اتحادیه اروپایی تشریح و تاکید شده است از اتحادیه اروپایی انتظار می رود واکنش موثری نسبت به این موضوع نشان دهد.

تکرار این رفتار نشان می دهد نه تنها کشورهای اروپایی ذیربط تعهدات حقوقی و اخلاقی خود در این زمینه را ایفا نکرده اند، بلکه اتحادیه اروپایی علیرغم برخی مواضع ضعیف اعلامی، تا ایفای مسئولیت اخلاقی خود برای منع این رفتار و توجه غیرتبعیض آمیز به حقوق شهروندان اروپایی وفق ماده ۱ کنوانسیون حقوق بشر اروپایی فاصله زیاد و معنی داری دارد که ادامه آن به معنی تایید استاندارد دوگانه حقوق بشری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha