• سه‌شنبه / ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1402053120254
  • خبرنگار : 71381

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در ۳۱ مرداد؛ بررسی کیفیت اینترنت و ساماندهی کولبران

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در ۳۱ مرداد؛ بررسی کیفیت اینترنت و ساماندهی کولبران

بررسی گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره کیفیت اینترنت، ارجاع گزارشی درباره انتقال آب بین حوضه‌ای به قوه قضائیه و موافقت با کلیات لایحه ساماندهی کولبری از مهمترین خبرهای جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) سی‌ و یکم مرداد ماه ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی بود که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

به گزارش ایسنا، جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و رسیدگی به گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد بررسی کیفیت اینترنت و چالش‌های ایجاد شده برای شهروندان و کسب و کارهای اینترنتی،‌ بررسی گزارش نهایی کمیسیون کشاورزی از عملکرد وزارت نیرو در مورد انتقال آب بین حوضه‌ای در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.

در ابتدای این جلسه، محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود با اشاره به اینکه در هفته گذشته عده‌ای سعی کردند نشان دهند که میان مجلس شورای اسلامی و دولت اختلاف و تقابل وجود دارد، خاطرنشان کرد: همانطور که بارها گفته‌ام مجلس و دولت در کنار یکدیگر تلاش می‌کنند تا بتوانند فضای خدمت را در کشور حاکم کرده و با وجود اختلاف سلیقه یا تفاوت نظر در تعامل با یکدیگر تا به امروز موفق بودند. افراد و رسانه‌هایی که به اختلاف افکنی بین دولت و مجلس دل خوش کرده‌اند بدانند که به اهداف خود نمی‌رسند.

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در ۳۱ مرداد؛ بررسی کیفیت اینترنت و ساماندهی کولبران

در ادامه جلسه علنی امروز، سخنگوی کمیسیون صنایع و معاون گزارش این کمیسیون در مورد بررسی کیفیت اینترنت و شاخص‌های مرتبط با آن با رویکرد چالش‌های ایجاد شده برای شهروندان و کسب و کارهای اینترنتی را قرائت کرد و گفت: طبق بررسی ها ۶۴ درصد از کاربران از فیلترشکن استفاده می کنند و سهم پهنای باند ناشناس به ۲۵ درصد رسیده است.

روح الله عباسپور  همچنین به اختلالات در دسترسی آسان شهروندان به اینترنت و کسب و کارها اشاره کرد و گفت: طبق گزارش‌ها، تعداد قابل توجهی از سایت های مورد نیاز شهروندان با اعمال تحریم و عدم دسترسی مواجه است و باید اقدامات لازم برای رفع این مشکل صورت گیرد.

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در ۳۱ مرداد؛ بررسی کیفیت اینترنت و ساماندهی کولبران

در جریان بررسی این گزارش،‌ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در صحن علنی مجلس حاضر شده بود، با اشاره به اینکه در دو سال گذشته تلاش گسترده‌ای برای نوسازی زیرساخت‌های ارتباطی در لایه‌های مختلف انجام دادیم، افزود: در چهار لایه دسترسی، تجمیع شبکه‌های استانی و شهری، شبکه مادر مخابراتی و دروازه‌های ورودی اینترنت به کشور اقدامات زیادی انجام شده است. در لایه ورودی اینترنت کشور در دو سال گذشته ما سعی کردیم منابع ورودی را تنوع بخشیده و میزان اینترنت ورودی را بیش از دو برابر نیاز کشور تامین کنیم.

عیسی زارع‌پور در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد: بنده معتقد هستم که می‌توانیم بساط فیلترشکن فروشی را جمع کنیم. البته آرزو می‌کنم هیچ ایرانی برای هیچ نیازی سراغ فیلترشکن نرود.

سپس عزت‌الله اکبری تالار پشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن با اشاره به اینکه در تصمیم‌گیری برای فضای مجازی آشفتگی وجود دارد،‌ توضیح داد که در حوزه فضای مجازی در یک طرف وزیر ارتباطات قرار دارد که پاسخگوی مجلس است اما از طرف دیگر حداقل ۷ مرجع دیگر وجود دارد که در حال تصمیم‌گیری و باز و مسدود کردن هستند که نشان‌دهنده آشفتگی در صحنه تصمیم‌گیری است که موجب نگرانی مردم شده است.

رضا تقی‌پور یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن هم با اشاره به افزایش روزانه نیاز به پهنای باند در کشور، گفت: متاسفانه ظرفیت شبکه‌ها به اندازه کافی افزایش پیدا نکرده است و به تعبیری همان مشکلی که در مشکل برق داریم و به‌خوبی مشهود است متاسفانه در این حوزه بصورت نامشهود داریم.

لطف‌الله سیاهکلی عضو دیگر این کمیسیون با انتقاد از مسدود شدن دسترسی به برخی سایت‌های اینترنتی گفت: در ابتدا که اینترنت آمد، بسیاری از سایت‌ها را بستیم و فیلتر کردیم اما امروز باید در این اقدام بازنگری صورت بگیرد چراکه الان فیلتر برخی از این سکوها نظیر گوگل پلی، توئیتر و یوتیوب دیگر موضوعیت ندارد؛ یوتیوب یک سایت مهارت محور است که نسبت به بسیاری از سایت‌هایی که الان در دسترس هستند، پاک تر است.

در ادامه رسیدگی به گزارش این کمیسیون در مورد بررسی کیفیت اینترنت و شاخص‌های مرتبط با آن با رویکرد چالش‌های ایجاد شده برای شهروندان و کسب و کارهای اینترنتی، مصطفی طاهری گفت: عدم یکنواختی و استفاده زیاد از فیلترشکن‌ها باعث حملات سایبری زیادی شده که در چند ماهه اخیر رشد بسیار زیاد حملات سایبری به سایت‌های مختلف را شاهد بودیم.

محمدحسین فرهنگی یکی دیگر از اعضای کمیسیون صنایع و معادن هم از مهمترین مشکلات در مقطع فعلی را سرعت و کیفیت اینترنت دانست و از گسست رابطه میان وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات انتقاد کرد.

همچنین غلامرضا نوری نماینده مردم بستان‌آباد با بیان اینکه فیلترینگ و محدود سازی اینترنت، گردش آزاد اطلاعات در جامعه را تحت تاثیر قرار داده و هزینه‌هایی را برای کاربران و کسب‌وکارها تحمیل کرده است، اظهار کرد: در این گزارش به موضوع حقوق کاربران اشاره شده است که مساله مهمی است. تنوع نهادهای اعمال کننده فیلترینگ حاکی از یک نابسامانی در این حوزه می‌باشد حتی برخی از شوراها که هنوز از مجلس شورای اسلامی مجوز قانونی ندارند در این حوزه اعمال نظر می‌کنند.

علی بابایی کارنامی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس نیز با اشاره به اینکه زیرساخت‌های اینترنت در کشور به شدت رو به فرسودگی می‌رود، تصریح کرد: شبکه ملی ارتباطات که از برنامه‌های راهبردی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود به خوبی پیش نمی‌رود. نظام حکمرانی در این بخش به ویژه در حوزه کسب و کارها دچار نقص شده است. در دو سال گذشته دو رتبه نسبت به شاخص‌های جهانی افت داشته‌ایم و در بین ۴۷ کشور در منطقه به رتبه ۲۷ رسیده‌ایم. از سوی دیگر تا پایان سال ۱۴۰۴ باید در منطقه به رتبه اول دست می‌یافتیم.

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در ۳۱ مرداد؛ بررسی کیفیت اینترنت و ساماندهی کولبران

پس از اظهارات وزیر ارتباطات و دیگر نمایندگان درباره مشکلات موجود در حوزه کیفیت اینترنت، رئیس مجلس با اشاره به اینکه تصمیم‌گیری‌های متعددی در سطح ملی در این حوزه وجود دارد و ابلاغیه‌های متعددی صورت می‌گیرد، گفت: این موضوع حاکی از عدم حکمرانی منسجم در حوزه مسائل فناوری اطلاعات است. از نگاه ما وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محور یکپارچه‌سازی در این حوزه به خصوص در دولت الکترونیک است. ما قانون داده‌ها را تصویب کردیم از نظر ما وزارت ارتباطات محوریت خود را باید در این حوزه نشان داده و در کنار نظارت موضوع یک حکمرانی یکپارچه سازی را نیز دنبال کند.

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در ۳۱ مرداد؛ بررسی کیفیت اینترنت و ساماندهی کولبران

در بخش دیگری از جلسه علنی امروز، رئیس کمیته آب کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه)، گزارش نهایی این کمیسیون درباره تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نیرو در مورد انتقال آب بین حوضه‌ای را قرائت کرد و در نهایت این گزارش برای بررسی تخلفات رخ داده با ۱۳۰ رأی موافق، ۶۸ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۶ نماینده حاضر در مجلس به قوه قضائیه ارجاع شد.

در جریان رسیدگی به این گزارش،‌ مجتبی ذوالنوری نایب رئیس مجلس با تاکید بر لزوم هماهنگی بین دستگاه‌ها گفت: تولید آب شیرین هزینه‌بر است اما گاهی صرف صنعت و فضای سبز می‌شود که به مدیریت جدی نیاز دارد.

سیدناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان هم با انتقاد از گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نیرو در مورد انتقال آب بین حوضه‌ای، این گزارش را یک سویه و ناقص عنوان کرد و گفت: در تدوین آن نظرات نخبگان مجلس و غیر مجلس را اخذ نکردند.

همچنین علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری در اخطاری اظهار کرد: امروز برای صیانت از برخی از شاخص‌های منابع طبیعی استان‌ها به ویژه جنگل‌های شمال باید سیاست‌های کلی نظام را رعایت می‌کردیم که متاسفانه این اقدام صورت نگرفته است.

در حاشیه جلسه علنی، رئیس هیئت تحقیق و تفحص از پروژه‌های انتقال آب بین حوضه‌ای نیز در جمع خبرنگاران گفت: در این تحقیق و تفحص که اولین گام در حوزه آب کشور برای پروژه‌های انتقال آب بود، ما تقاضای ارجاع به قوه را داشتیم چون جرم انگاری شده است و مدیرانی که در حوزه آب کشور و وزارت نیرو تخلف کردند و در استان‌های مقصد تخلفاتی را مرتکب شدند به قوه معرفی خواهند شد

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در ۳۱ مرداد؛ بررسی کیفیت اینترنت و ساماندهی کولبران

در جلسه علنی امروز، گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه دو فوریتی ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان را بررسی شد و نمایندگان کلیات این لایحه را با ۱۸۱رای موافق  و ۲۰ رای مخالف و ۱ رای ممتنع به تصویب رساندند.

محمدرضا پور ابراهیمی رئیس این کمیسیون در دفاع از کلیات این لایحه بیان کرد: این موضوع بسیار مهم است. تجارت مرزی ما در سال های بعد از انقلاب علی رغم همه ظرفیت هایی که داشته وضعیت بی ثباتی دارد. مزایای آنچه که امروز در دستور کار صحن محلس است این است که می تواند وضعیت نابسامان را به وضعیت ساماندهی شده تبدیل کند. یکی از بخش های مهمی که می تواند به صادرات کمک کند در بستر این لایحه آمده است.

ناطقین مجلس

سیاهکلی: قیمت خودروهای داخلی و وارداتی واقعی خواهد شد

جباری: حفظ وحدت و همدلی میان قوا امروز از هر زمانی واجب تر است

حاجی دلیگانی: برای رسیدگی به پدیده زیرمیزی در بیمارستان‌ها تیم کارشناسی تشکیل شود

رفیعی: دولت شورای عالی محیط زیست و تغییر اقلیم تشکیل دهد

***

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در ۳۱ مرداد؛ بررسی کیفیت اینترنت و ساماندهی کولبران

در جریان جلسه علنی امروز، نائب رئیس مجلس اعلام کرد: بعد از نطق احمد علیرضابیگی نماینده تبریز درباره بحث خودروهای شاسی بلند و تصمیم قبلی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان درباره ممانعت از بیان نطق و تذکر او برای جلوگیری از التهاب، بعد از انتخاب هیات رئیسه جدید، در اولین جلسه هیات نظارت منع نطق آقای علیرضابیگی برداشته شد.

وی با بیان اینکه ارتباطی بین موضوع استیضاح وزیر صمت و تحویل خودروی شاسی بلند به برخی نمایندگان وجود ندارد، گفت: طبق درخواست برخی از نمایندگان ما اسامی نمایندگانی که خودرو تحویل نگرفته‌اند را اعلام می‌کنیم.

لازم به ذکر است که علیرضابیگی در نطق خود در جلسه ۲۸ خرداد ماه سال جاری مدعی واگذاری خودرو به نمایندگان در جریان استیضاح وزیر صمت شده بود.

اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس

کریمی فیروزجایی: افزایش هزینه‌های کشاورزان جبران شود

عسگری: معوقات معلمان حق التدریسی پرداخت شود

تذکر نماینده چابهار به وزیر آموزش و پرورش

محمدصالحی: حقوق نیروهای فراجا ساماندهی شود

هشدار یک نماینده مجلس درباره احتمال تشکیل بازار سیاه بلیت اربعین

آقاتهرانی: مجلس پای کار لایحه عفاف و حجاب ایستاد

***

در پایان جلسه مجتبی ذوالنور اعلام کرد که جلسه بعدی راس ساعت ۷:۴۵ صبح روز یکشنبه ۱۹ شهریور برگزار خواهد شد و نمایندگان ظرف دو هفته آینده در حوزه های انتخابیه خود به منظور سرکشی و  رسیدگی به امورات مردم حضور پیدا خواهند کرد. 

نمایندگان هم با صدور بیانیه ای به مناسبت ۳۱ مرداد روز صنعت دفاعی از پیشرفت های صنعت دفاعی کشور و تجلی امید و تبلور اقتدار ملی حمایت و قدرشناسی کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۵-۳۱ ۲۰:۰۲

مجلس معافیت دو برادری را تصویب کند