• پنجشنبه / ۳۰ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۷:۴۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402063018663
  • خبرنگار : 71402

جنگ غلات؛ لهستان دیگر برای اوکراین سلاح ارسال نمی‌کند

جنگ غلات؛ لهستان دیگر برای اوکراین سلاح ارسال نمی‌کند
از راست، نخست‌وزیر لهستان و زلنسکی

نخست‌وزیر لهستان چند ساعت پس از احضار سفیر کی‌یف توسط ورشو در بحبوحه اختلاف بر سر صادرات غلات، گفت که لهستان دیگر به اوکراین سلاح نمی‌فرستد تا روی امور دفاعی خود تمرکز کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، «ماتئوش موراویتسکی» نخست‌وزیر لهستان در پاسخ به اینکه آیا ورشو با وجود اختلاف‌نظر در مورد صادرات غلات به حمایت از کی‌یف ادامه خواهد داد یا خیر، گفت: ما دیگر سلاح به اوکراین منتقل نمی‌کنیم، زیرا ما اکنون در حال مسلح کردن لهستان با سلاح‌های مدرن‌تر هستیم.

لهستان یکی از حامیان سرسخت اوکراین پس از حمله روسیه در فوریه ۲۰۲۲ بوده و یکی از تامین‌کنندگان اصلی تسلیحات کی‌یف به شمار می‌رود. لهستان همچنین میزبان یک میلیون پناهنده اوکراینی است و انواع مختلف کمک‌های دولتی را به آنها ارائه کرده است.

به گزارش روزنامه گاردین، تنش‌ها میان ورشو و کی‌یف به دلیل ممنوعیت واردات غلات اوکراینی توسط لهستان برای محافظت از منافع کشاورزان این کشور آغاز و در روزهای اخیر تشدید شده است.

در بحبوحه تنش‌ها، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در جریان سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، برخی طرف‌ها در اروپا را متهم کرد که در واقع از طریق موضع خود در قبال صادرات غلات به روسیه کمک می‌کنند.

او گفت: این نگران‌کننده است که ببینیم چگونه برخی در اروپا همبستگی را در یک تئاتر سیاسی به نمایش می‌گذارند؛ ساختن یک فیلم هیجان‌انگیز از روی غلات. ممکن است به نظر برسد که آنها نقش خودشان را بازی می‌کنند، اما در واقع به صحنه‌سازی برای بازیگری مسکو کمک می‌کنند.

به دنبال آن نخست‌وزیر لهستان به تلویزیون پولست نیوز گفت: من به مقامات اوکراین هشدار می‌دهم. زیرا اگر آنها بخواهند درگیری را به این ترتیب تشدید کنند، ما محصولات دیگری را هم به لیست ممنوعیت‌های وارداتی لهستان اضافه خواهیم کرد. مقامات اوکراینی میزان بی‌ثباتی صنعت کشاورزی لهستان را درک نمی‌کنند. ما در حال محافظت از کشاورزان لهستانی هستیم.

روز جمعه، کمیسیون اروپا اعلام کرد که به ممنوعیت واردات غلات از اوکراین پایان می‌دهد، با این استدلال که اختلال در بازار پنج کشور عضو هم‌مرز با اوکراین از بین رفته است. اما لهستان، مجارستان و اسلواکی بلافاصله اعلام کردند که از این اقدام سر باز خواهند زد. در پی آن کی‌یف این کشورها را به شکایت در سازمان تجارت جهانی تهدید کرد و لهستان هم سفیر اوکراین را احضار کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha