• یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۶
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1402082820674
  • خبرنگار : 71489

تنفیذ احکام مرتبط با ایثارگران برنامه ششم توسعه در برنامه هفتم

تنفیذ احکام مرتبط با ایثارگران برنامه ششم توسعه در برنامه هفتم

با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی احکام مربوط به امور ایثارگران در برنامه ششم توسعه کشور، در برنامه هفتم توسعه تنفیذ شد.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت عصر روز یکشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۲ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی، درباره موارد ارجاعی به کمیسیون، با تصویب جزء ۸ بند ج ماده ۳۱ این لایحه به شرح زیر موافقت کردند:

«۸- ﻣﻮاد(۸۶) تا (۹۱) ﻗﺎﻧﻮن ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺷﺸﻢ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺗﻨﻔﯿﺬ می‌گردد.»

به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به بند مذکور طی اظهاراتی گفت: با تصویب صدر بند ج ماد ۳۱ لایحه برنامه هفتم توسعه، دولت مکلف شده است تا نسبت به مسائل ایثارگران لایحه‌ای که منجر به اصلاح و تکمیل مسائل مرتبط با ایثارگران است را ارائه دهد؛ بر همین اساس تا لایحه دولت به صحن نیامده و به تصویب نرسیده، اجرای احکام برنامه ششم درباره ایثارگران ادامه پیدا می‌کند.

مواد ۸۶ تا ۹۱ ﻗﺎﻧﻮن ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺷﺸﻢ ﺗﻮﺳﻌﻪر به شرح زیر است:

«ماده۸۶ ـ

الف ـ کلیه دستگاه‌های اجرائی موظفند نسبت به اجرای صحیح سیاست‌های کلی ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران ابلاغی ۱۳۸۲/۹/۲۹ اقدام نمایند.

ب ـ وزارت آموزش و پرورش مکلف است به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نسبت به معرفی الگوها و قهرمانان ملی ایثار و شهادت در متون درسی کلیه پایه‌های تحصیلی و فعالیت‌های پژوهشی و برگزاری مسابقات علمی اقدام نموده و در جهت تعمیق ایمان و ترویج باورها در صیانت از فرهنگ دینی و انقلابی نسبت به  اجرای یادواره‌های شهدای دانش‌آموز و فرهنگی و برگزاری اردوهای راهیان نور ویژه دانش‌آموزان و فرهنگیان با سازمان بسیج همکاری لازم را به‌عمل آورد.

پ ـ صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران موظف است ضمن اختصاص بخشی از برنامه‌های شبکه‌های مختلف به موضوع ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حداقل ده درصد (۱۰%) از تولیدات برنامه‌های هنری نمایشی خود را به این موضوع اختصاص دهد.

ت ـ دولت موظف است به منظور بهره‌گیری از دستاوردهای دوران دفاع مقدس و انتقال و ترویج فرهنگ جهاد و مقاومت به نسلهای آینده نسبت به ساماندهی گلزارهای شهدای سراسر کشور با رضایت والدین شهید و یادمان شهدای گمنام، احداث و تکمیل موزه‌های دفاع مقدس و مرمت و نگهداری آنها اقدام نماید. وزارتخانه‌های نیرو، نفت، راه و شهرسازی و کشور موظفند کلیه هزینه‌های خدماتی مربوط به آب‌رسانی، برق‌رسانی، گازرسانی و جاده مواصلاتی را طبق بودجه سنواتی تأمین نمایند.

ث ـ دولت موظف است به منظور تداوم اجرای برنامه‌های شاخص در حوزه ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت به خصوص استمرار و  فراگیر نمودن برنامه راهیان نور با ایجاد و توسعه ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های لازم در دستگاههای اجرائی و فرهنگی نسبت به قرار دادن موضوع در سرفصل اعتبارات برنامه‌های فرهنگی و هزینه‌ای  وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها اقدام نماید.

ج ـ دولت مکلف است به منظور حفظ و ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت و تکریم از الگوهای این فرهنگ ماندگار به والدین شهیدی که دارای حداقل سه شهید یا دو شهید و یک جانباز پنجاه درصد (۵۰%) و بالاتر یا یک شهید و دو جانباز پنجاه درصد (۵۰%) و بالاتر هستند نشان ملی ایثار اعطا نموده و آنان را به عنوان چهره ماندگار کشور به جامعه معرفی نماید.

تبصره۱ـ صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، وزراتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و سایر نهادهای فرهنگی مکلفند جهت ارج نهادن به این چهره‌های ماندگار اقدام فرهنگی لازم را جهت معرفی آنها انجام دهند.

تبصره۲ـ آیین‌نامه اجرائی این بند در شش‌ماه اول اجرای قانون برنامه به پیشنهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس به‌تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

چ ـ کلیه دستگاههای اجرائی موضوع این قانون موظفند بیست درصد (۲۰%) از اعتبارات فرهنگی خود به‌استثنای فصول اول و ششم اعتبارات هزینه‌ای را براساس موافقتنامه مبادله شده با سازمان در چهارچوب سیاست‌های مصوب ابلاغی شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت صرف این امور نمایند.

ح ـ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس موظف است با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و شهرداری‌ها و سایر دستگاههای فرهنگی کشور تا پایان اجرای قانون برنامه نسبت به توسعه و تکمیل مراکز اسناد و مدارک دفاع مقدس و تدوین دایره‌المعارف دفاع مقدس و تدوین تاریخ دفاع مقدس مطابق بودجه سنواتی اقدام نماید.

خ ـ وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش، دانشگاه آزاد اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و ستادکل نیروهای مسلح به منظور تعمیق و ترویج ارزشهای دفاع مقدس به نسلهای بعدی، واحدهای درسی مرتبط با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در مقاطع مختلف دانشگاهی را ایجاد نموده و تعدادی از موضوعات پژوهشی، پایان‌نامه‌ها و طرح‌های (پروژه‌های) علمی و تحقیقاتی خود را به موضوع فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص دهند.

تبصره ـ کلیه دستگاه‌های اجرائی موظفند گزارش عملکرد سالانه خود را درطول اجرای قانون برنامه در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و جهاد و مقاومت و شهادت را به سازمان، بنیاد شهید و امور ایثارگران، بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس و کمیسیون‌های مرتبط مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند.

ماده۸۷ ـ دولت موظف است اقدامات لازم برای اجرای صحیح و به موقع قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران را به عمل آورد و اعتبار کافی را در بودجه سنواتی پیش‌بینی نماید و کلیه آیین‌نامه‌های اجرائی آن را حداکثر تا شش ماهه سال اول اجرای قانون برنامه تصویب و ابلاغ نماید.

الف ـ دولت مکلف است در اجرای ماده (۶۱) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳/۱۲/۴ به نحوی برنامه‌ریزی نماید که تا دو سال اول اجرای قانون برنامه کلیه مشمولان ماده مذکور تعیین تکلیف گردند. یگانهای اعزام‌کننده نهادهای متولی موظفند گواهی مورد نیاز افراد مشمول این ماده و صورت سانحه را به کمیسیون احراز بنیاد شهید و امور ایثارگران ارائه نمایند.

تبصره ـ بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف است رزمندگان هشت سال دفاع مقدس که صورت‌سانحه بالینی همزمان مجروحیت را ندارند اما مجروحیت آنها توسط کمیسیون پزشکی نهاد اعزام‌کننده (نیروهای مسلح) احراز می‌گردد را به‌عنوان جانباز تلقی نماید و حداقل پنج درصد (۵%) جانبازی به آنها تعلق می‌گیرد.

اجرای این تبصره مانع از احراز جانبازی بیش از درصد مذکور توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران نمی‌باشد.

ب ـ دولت مکلف است در سال اول اجرای قانون برنامه اعتبار مورد نیاز برای اجرای تبصره ماده(۳۸) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران را در لوایح بودجه سنواتی پیش‌بینی نموده و از طریق سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح به کلیه آزادگان و جانبازان واجد شرایط پرداخت نماید.

پ ـ دولت موظف است خانواده معظم شهدا، جانبازان، آزادگان، رزمندگان و افراد تحت تکفل ایشان (والدین و همسران و فرزندان) دارای تابعیت غیرایرانی که در طول هشت سال دفاع مقدس یا بعد از آن در راستای مأموریت محوله از سوی مراجع ذی‌صلاح به درجه رفیع شهادت یا جانبازی یا اسارت نائل آمده‌اند پس از تأیید مراجع مذکور تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دهد و رزمندگان نیز بنابه تشخیص ستاد کل نیروهای مسلح تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) قرار می‌گیرند.

تبصره ـ اعطای تابعیت و اقامت به افراد موضوع این ماده بر اساس ضوابط در چهارچوب قانون خواهد بود که حداکثر ظرف مدت سه ماه از لازم‌الاجراءشدن این قانون توسط ستاد کل نیروهای مسلح با همکاری وزارتخانه‌های امورخارجه و کشور تهیه و به تصویب شورای عالی امنیت ملی با رعایت اصل یکصد و هفتاد و ششم (۱۷۶) قانون اساسی می‌رسد.

ت ـ ماده (۱۸) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به شرح زیر اصلاح می‌شود:

بنیاد موظف است در چهارچوب قوانین به منظور تعیین، تدوین و یا اصلاح معیارهای تشخیص درصد جانبازی به عنوان مبنای ارائه خدمت به جانبازان و آزادگان در مواردی که نیاز به رأی کمیسیون باشد نسبت به تشکیل کمیسیون‌های پزشکی اقدام و جهت تعیین نحوه ازکارافتادگی کلی آنها، با در نظر گرفتن وضعیت فعلی سلامت روحی، جسمی، اجتماعی، اقتصادی، شغلی و سابقه حضور در جبهه و براساس آیین‌نامه‌ای که به پیشنهاد بنیاد و ستاد کل نیروهای مسلح و با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد اقدام نماید.

ث ـ به منظور حفظ کرامت ایثارگران و خانواده معظم شهدا، جانبازان و آزادگان، دستگاههای موضوع ماده (۲) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مجاز نیستند ایثارگران شاغل در آن دستگاه را به استثنای موارد محکومیت در هیأت تخلفات اداری به عنوان نیروی مازاد (عدم نیاز) معرفی نمایند.

ج ـ دولـت مکلف است علاوه بـر اجرای ماده (۲۱) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و تبصره‌های آن و اصلاحات بعدی، تمام فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان هفتاد درصد (۷۰%) و بالاتر را در طول اجرای قانون برنامه، استخدام نماید.

چ ـ جانبازانی که قبل از تصویب این قانون به صورت پیش از موعد یا عادی و بدون سنوات ارفاقی بازنشسته شده‌اند با رعایت شرط سنی کمتر از شصت و پنج سال می‌توانند به خدمت اعاده و با تکمیل خدمت سی و پنج ساله خود و با رعایت شرایط عمومی به بازنشستگی نائل آیند.

تبصره ـ در صورت دریافت پاداش پایان خدمت در بازنشستگی اول، پاداش مذکور مربوط به آن سنوات، مجدداً به این افراد تعلق نمی‌گیرد.

ح ـ ایثارگران و فرزندان شهدا مشمول قوانین، مقررات و ضوابط استخدامی خاص مربوط به خود بوده و کلیه دستگاه‌های مشمول ماده (۲) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران مکلف به انجام آن هستند.

خ ـ کلیه فرزندان و همسران شهدای شاغل در دستگاه‌های موضوع ماده(۲) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران می‌توانند با حداکثر هشت سال سنوات ارفاقی و با دریافت حقوق و مزایای کامل بازنشسته شوند.

د ـ ماده (۲۶) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران به‌شرح زیر در طول اجرای قانون برنامه اصلاح و دو تبصره به آن الحاق می‌شود:

عبارت «جانبازان دارای محدودیت جسمی حرکتی» بعد از عبارت «جانبازان اعصاب و روان و شیمیایی»  اضافه می‌شود.

تبصره۱ـ والدین، همسران و فرزندان شهدا که دارای بیماری‌های خاص و یا صعب‌العلاج یا محدودیت جسمی حرکتی می باشند پس از تأیید کمیسیون پزشکی بنیاد، مشمول این ماده می‌شوند.

تبصره۲ـ جانبازان گروه بیست و پنج درصد (۲۵%) تا چهل و نه درصد (۴۹%) ضریب کا (K) بهره‌مندی حق پرستاری آنان به میزان درصد جانبازی می‌باشد.

ذ ـ ماده (۲۱) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران به شرح زیر اصلاح می‌شود.

عبارت «اعم از رسمی، پیمانی، قراردادی، شرکتی» بعد از عبارت «تأمین نیروهای مورد نیاز خود را» اضافه می‌شود.

تبصره۱ـ وضعیت استخدامی مشمولان این ماده حداکثر پس از سه ماه رسمی‌ قطعی می‌گردد.

تبصره۲ـ والدین، همسران و فرزندان شهدا و جانبازان و آزادگان  و رزمندگان با حداقل شش‌ماه سابقه حضور در جبهه، شاغل در کلیه دستگاه‌های مشمول ماده (۲) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و مؤسسات تابعه آنها و شرکت‌های عمومی و دولتی، در صورت تنزل از پست سازمانی بالاتر، مشروط به عدم محکومیت آنها بر اساس آراء مراجع قضائی یا اداری به تنزل پست، از کلیه حقوق و مزایای همان پست سازمانی یا همتراز شغل و پست قبلی برخوردار می‌شوند.

ر ـ ایثارگرانی که به موجب قوانین و مقررات مربوط از امتیاز یک مقطع تحصیلی بالاتر بهره‌مند می‌باشند با داشتن مدرک کارشناسی، مشمول بند (الف) ماده (۱۰۳) قانون مدیریت خدمات کشوری بوده و می‌توانند تا سی و پنج سال خدمت کنند.

ز ـ آزادگانی که به دلیل استفاده از دو برابر شدن سابقه اسارت زودتر از خدمت سی سال بازنشسته شده‌اند، می‌توانند برای یک بار و با رعایت شرط سنی زیر شصت و پنج سال با بازگشت به خدمت، حسب مورد سی یا سی و پنج سال خدمت خود را تکمیل کنند و سپس با لحاظ عین سوابق اسارت به بازنشستگی نائل آیند.

ژ ـ مسؤولیت رسیدگی و ارائه خدمات مطابق قوانین و مقررات به کلیه جانبازان، آزادگان و خانواده معظم شهداء که در بنیاد دارای پرونده ایثارگری می‌باشند به عهده بنیاد بوده و مسؤول رسیدگی و ارائه خدمات رزمندگان هشت‌سال دفاع مقدس با معرفی و تأیید واحد یا مرکز امور ایثارگران نیروهای مسلح با سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران(ساتا) می‌باشد.

ماده۸۸ ـ

الف ـ دولت موظف است کلیه مطالبات معوق خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران (جانبازان و آزادگان) اعم از پاداش پایان خدمت و وجوه مربوط به ذخیره مرخصی استفاده نشده و کلیه مطالبات قانونی آنان را به طور کامل حداکثر در دو سال اول اجرای قانون برنامه مطابق بودجه سنواتی تأمین و توسط بنیاد پرداخت نماید. به نحوی که در پایان سال دوم اجرای قانون برنامه هیچگونه مطالبات معوقی در حوزه ایثارگران و خانواده شهدا باقی نمانده باشد.

تبصره ـ مطالبات مذکور در این ماده در خصوص جانبازان و آزادگان مشمول قانون حالت اشتغال نیز بر حسب مورد باید توسط بنیاد و دستگاه مربوطه در طی دو سال اول اجرای قانون برنامه طبق بودجه سنواتی تأمین و پرداخت گردد.

ب ـ دولت موظف است اعتبار لازم را به منظور تأمین حداقل معیشت گروههای عنوان شده ذیل که فاقد شغل یا درآمد باشند را پیش‌بینی و حداقل حقوق کارکنان دولت را به آنان جهت پرداخت در بودجه‌های سنواتی درج و در اختیار دستگاههای مربوطه قرار دهد.

۱ـ جانبازان با هر میزان درصد از کارافتادگی و آزادگان با حداقل سه ماه اسارت

۲ـ رزمندگان با حداقل شش ماه حضور در جبهه و چریکهای جنگهای نامنظم (گم جن)

۳ ـ افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی، آزادگان متوفی، رزمندگان متوفی (با حداقل شش ماه حضور در جبهه)

تبصره ـ تشخیص افراد تحت تکفل قانونی جانبازان و آزادگان متوفی و ارائه خدمات به آنان به عهده بنیاد و تشخیص افراد تحت تکفل قانونی رزمندگان متوفی به عهده واحد ایثارگران نیروهای مسلح و ارائه خدمات به آنان به عهده سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) می‌باشد.

۴ـ نامادری شهید و خواهران مجرد شهدا که تحت تکفل والدین شهدا بوده‌اند (پس از فوت والدین)

۵ ـ برادر و خواهر شهید دارای معلولیت جسمی، حرکتی، ذهنی، محجور، ‌دارای بیماری‌های خاص و یا صعب‌العلاج پس از تأیید کمیسیون پزشکی بنیاد

۶ ـ همسران مطلقه شهدا که فرزند یا فرزندان شهید را حداقل پانزده سال بعد از شهادت شهید نگهداری نموده‌اند با تأیید بنیاد (ماهانه معادل دو سوم حقوق کارکنان دولت)

پ ـ در ماده(۵۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران پس از عبارت «آزادگان» عبارت «همسران و فرزندان شهدا» اضافه می‌گردد.

ت ـ سازمان و بنیاد مکلفند نسبت به تأمین و پرداخت صددرصد (۱۰۰%) سرانه بیمه عمر و حوادث جانبازان و آزادگان، والدین، همسر و فرزندان شهدا فاقد پوشش بیمه عمر و حوادث، وفق بودجه سنواتی اقدام نمایند.

حکم بند (ت) ماده (۸۸) بر مواد (۱۳)، (۵۲) و (۵۹) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران در طول اجرای قانون برنامه، حاکم است.

ث ـ دولت مکلف است طبق بودجه سنواتی به‌منظور حمایت و تجلیل از رشادت‌های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس که حداقل شش‌ماه سابقه حضور در جبهه دارند و جانبازان زیر بیست و پنج درصد (۲۵%) جانبازی و آزادگان با کمتر از شش‌ماه سابقه اسارت و همسران و فرزندان آنان تسهیلات رفاهی، معیشتی، بهداشتی، درمانی و فرهنگی به شرح زیر ارائه نماید.

۱ـ تأمین و پرداخت یا معافیت حداقل سی‌درصد(۳۰%) هزینه شهریه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی، دوره‌های شبانه دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه پیام نور و سایر دانشگاه‌های مورد تأیید وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وفق بودجه سنواتی

۲ـ بهره‌مندی رایگان از خدمات مراکز فرهنگی عمومی و ناوگان حمل و نقل شهری

۳ـ معافیت از پرداخت سی‌درصد (۳۰%) هزینه از طریق هر یک از شرکت‌های دولتی و خصوصی هواپیمایی، ریلی و دریایی در سفرهای داخلی و عتبات عالیات برای یکبار در سال

۴ـ شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و سازمان اوقاف و امور خیریه مکلفند به‌منظور ارج نهادن به والدین، همسران و فرزندان شهدا و آزادگان و همسران و فرزندان آنان، جانبازان و همسران و فرزندان جانبازان بیست‌و پنج‌درصد (۲۵%) و بالاتر و رزمندگان با سابقه حضور شش‌ماه و بالاتر در جبهه را با رعایت مفاد وقفنامه در امام‌زادگانی که دفن اموات در آنها مجاز می‌باشد و آرامستان‌ها بدون اخذ هزینه اقدام نمایند.

۵‍ ـ بهره‌مندی از انشعاب رایگان آب، فاضلاب، برق و گاز برای یک بار در یک واحد مسکونی

۶ ـ بهره‌مندی از امتیازات یک مقطع تحصیلی بالاتر مطابق قوانین مربوطه و برای رزمندگان با حداقل شش‌ماه حضور داوطلبانه در دفاع مقدس در حقوق و مزایای اجتماعی

ج ـ در بند (الف) ماده(۳۱) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران پس از عبارت «جانبازان و آزادگان و فرزندان شاهد» عبارت «فرزندان جانبازان، فرزندان آزادگان، رزمندگان و فرزندان رزمندگان با حداقل شش‌ماه سابقه حضور در جبهه» اضافه می‌شود.

چ ـ متن زیر به عنوان ماده (۵۹) مکرر به قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران الحاق می‌شود.

«قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، کانون وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی، مرکز وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه، مکلفند سی‌درصد (۳۰%) از سهمیه صدور دفاتر خدمات قضائی و الکترونیک، سردفتری، صدور پروانه وکالت، مجوز کارشناسان رسمی دادگستری را به فرزندان و همسران شهدا، جانبازان با حداقل ده درصد (۱۰%)، آزادگان با داشتن حداقل سه‌ماه سابقه اسارت و رزمندگان با داشتن حداقل شش‌ماه حضور در جبهه و همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵%) و بالاتر و فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگان دارای حداقل دوازده‌ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه، بدون رعایت شرط سنی در صورت واجد شرایط بودن اختصاص دهند».

حکم بند (چ) ماده (۸۸) بر مواد (۱۳)، (۵۲) و (۵۹) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران در طول اجرای قانون برنامه، حاکم است.

ح ـ در صورتی که دریافتی ایثارگران و فرزندان شهدا و رزمندگان با حداقل دوازده‌ماه سابقه حضور در جبهه مشمول صندوق تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی دیگری گردد بازنشستگی در هر صندوق به طور مستقل انجام می‌گردد و با تحقق بازنشستگی این افراد در  دو صندوق از مستمری بازنشستگی آن صندوق بهره‌مند می‌گردند. کمک دولت فقط به یک صندوق خواهد بود.

خ ـ ایثارگران و فرزندان شهدا و آزادگان و جانبازان و رزمندگان با حداقل دوازده ماه سابقه حضور در جبهه برای یک بار از پرداخت ما به التفاوت برای پانزده سال سنوات بیمه‌ای ناشی از تغییر صندوق بیمه و بازنشستگی معافند. این مبلغ به عنوان مطالبه صندوق منتقلٌ‌الیه از دولت منظور و در قالب بودجه سنواتی توسط دولت پرداخت و تسویه می‌شود.

د ـ متن زیر به‌عنوان بند (۷) به انتهای ماده (۴۵) قانون خدمت وظیفه عمومی مصوب ۱۳۶۳/۷/۲۹ الحاق می‌شود:

۷ـ درصورت اذن فرماندهی کل قوا:

ـ فرزندان رزمندگان با سابقه حضور در جبهه به ازای هرماه حضور یک ماه کسر خدمت از نظام وظیفه

ـ فرزندان آزادگان به ازای هرماه اسارت یک ماه کسر خدمت از نظام وظیفه

ـ فرزندان جانبازان به ازای هردرصد جانبازی یک ماه کسر خدمت از نظام وظیفه

تبصره ـ بهره‌مندی فرزندان جانبازان بر اساس درصد جانبازی صادره از کمیسیون عالی پزشکی نیروهای مسلح یا بنیاد اقدام می‌گردد و در خصوص آموزش خدمت نظام وظیفه براساس مقررات ستاد کل نیروهای مسلح عمل می‌گردد.

حکم بند (د) ماده (۸۸) قانون برنامه ششم بر حکم تبصره (۲) ماده (۳۳) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، حاکم است.

ذ ـ به ماده (۵۶) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران عبارت رزمندگان با حداقل دوازده ماه حضور در جبهه اضافه می‌گردد.

ر ـ به ماده (۳۷) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران پس از عبارت «کسورات بازنشستگی سهم اسرا و آزادگان و جانبازان» عبارت «فرزندان شهداء و رزمندگان با حداقل بیست و چهار ماه حضور در جبهه» اضافه می‌شود.

ز ـ فرزندان شهدا از کلیه امتیازات و مزایای مقرر در قوانین و مقررات مختلف برای شخص جانباز پنجاه درصد (۵۰%) و بالاتر به استثنای تسهیلات خودرو، حق پرستاری، کاهش ساعت کاری و حالت اشتغال برخوردارند. امتیازات ناشی از این بند شامل وابستگان فرزند شهید نمی‌شود.

ژ ـ عبارت ذیل به ماده (۶۰) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران اضافه می‌شود:

بعد ازعبارت «جانبازان و آزادگان» عبارت «همسران و فرزندان شهدا» اضافه می‌شود.

ماده۸۹ ـ

الف ـ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است در طول اجرای قانون برنامه، سالانه نسبت به ارائه تسهیلات مسکن فقط یک‌بار با سود حداکثر چهاردرصد (۴%) به تعداد پنجاه هزار نفر به رزمندگان دارای حداقل شش‌ماه سابقه حضور در جبهه و آزادگان با حداقل سه ماه اسارت که فاقد مسکن ملکی می‌باشند و تاکنون مسکن، زمین یا تسهیلات مسکن دریافت ننموده‌اند از طریق بانک‌های عامل اقدام نماید. مابه‌التفاوت سود مذکور تا سقف نرخ مصوب شورای پول و اعتبار مطابق بودجه سنواتی توسط دولت تأمین و به بانکهای عامل پرداخت می‌شود. (تعیین اولویت و نحوه معرفی افراد واجدالشرایط به موجب دستورالعمل ستاد کل نیروهای مسلح خواهد بود.)

ب ـ تبصـره ذیل به ماده (۳ مکرر) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران الحاق می‌گردد:

تبصره ـ ایثارگران در پرداخت هزینه‌های حق‌الثبت و حقوق دولتی مربوط به خرید و فروش، ترهین اسناد مالکیت تسهیلات وام خرید یا ساخت مسکن از هفتاد درصد (۷۰%) معافیت برخوردار می‌باشند.

پ ـ دولت (بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران) موظف است همه ساله حداقل ده‌درصد(۱۰%) منابع قرض‌الحسنه تمامی بانکها و مؤسسات پولی و اعتباری دولتی را در چهارچوب بودجه سنواتی جهت اشتغال ایثارگران از طریق صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران اختصاص دهد.

ت ـ دولت موظف است در اجرای مواد (۳) و (۳ مکرر) فصل دوم قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و اصلاحات بعدی آن حداکثر تا پایان خردادماه هرسال شرایط پرداخت تسهیلات مسکن ارزان قیمت به ایثارگران را مطابق بودجه سنواتی ابلاغ نماید.

ث ـ ماده واحده اصلاح ماده(۸) قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب ۱۳۸۹/۲/۹۸ به‌شرح ذیل اصلاح می‌گردد:

بعد از عبارت «از طریق مزایده عمومی» عبارت «با اولویت ایثارگران و فرزندان شهدا» اضافه می‌گردد.

ماده۹۰ـ

الف ـ الحاقات زیر در ماده (۷۰) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و اصلاحیه بعدی آن و در ماده (۴۷) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) به شرح زیر صورت می‌گیرد:

سهمیه ورود با پنج‌درصد(۵%) سهمیه اختصاصی برای جانبازان زیر بیست و پنج درصد (۲۵%) و همسران و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (۲۵%) و همسران و فرزندان رزمندگان، با حداقل شش‌ماه حضور داوطلبانه در جبهه به سی‌درصد(۳۰%) افزایش یابد.

تبصره ـ در صورتی که سهمیه بیست و پنج درصد (۲۵%) ایثارگران (مشمولین ماده (۷۰) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و اصلاح بعدی آن) تکمیل نگردد و پنج‌درصد (۵%) سهمیه اختصاصی جانبازان زیر بیست و پنج درصد (۲۵%) و همسران و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (۲۵%) فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل شش‌ماه حضور داوطلبانه در جبهه، پاسخگوی متقاضیان واجد الشرایط نباشد دولت مکلف است مانده ظرفیت خالی بیست و پنج درصد (۲۵%) ایثارگران را مازاد بر پنج درصد (۵%) مذکور به جانبازان زیر بیست و پنج درصد (۲۵%) و همسران و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (۲۵%)فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل شش‌ماه حضور داوطلبانه در جبهه که شرایط لازم را داشته باشند، اختصاص دهد.

ب ـ هزینه شهریه مشمولان ماده (۶۶) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در دانشگاه‌های پردیس بین‌الملل دانشگاه‌های دولتی یا غیردولتی حداکثر در سقف شهریه‌های دانشگاه آزاد اسلامی داخل کشور پرداخت می‌شود.

پ ـ کلیه دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و مراکز علمی که از وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخذ مجوز نموده‌اند و دانشگاه آزاد اسلامی مکلفند حداقل بیست درصد (۲۰%) اعضای هیأت علمی مورد نیاز خود را از بین جامعه ایثارگران شامل فرزندان و همسران شهدا، جانبازان پانزده درصد (۱۵%) و بالاتر، آزادگان و همسران و فرزندان آنان، همسران و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵%) و بالاتر، رزمندگان با حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه که دارای مدرک علمی دکتری مورد تأیید وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌باشد و شرایط علمی مصوب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی را داشته باشند، حسب مورد از طریق استخدام و یا موافقت با انتقال کارکنان دیگر دستگاهها یا تبدیل وضعیت کارکنان غیر هیأت علمی، چنانچه شرایط علمی لازم را داشته باشند تأمین و از ابتداء آنان را به صورت عضو هیأت علمی رسمی قطعی با احتساب سوابق آموزشی پژوهشی و اجرائی مرتبط و تأثیر آن در پایه و مرتبه علمی و با رعایت صلاحیت‌های اخلاقی استخدام کنند.

احکام و امتیازات این بند شامل اعضاء هیأت علمی فعلی دارای سوابق ایثارگری فوق نیز می‌شود.

مسؤولیت اجرای احکام این ماده به طور مستقیم برعهده وزیر و رئیس دستگاههای مذکور است در اجرای این حکم مقامات یادشده مکلف به اتخاذ تصمیم می باشند.

تبصره۱ـ مشمولان این بند با سی و پنج سال خدمت و حداقل شصت و پنج سال سن بازنشسته می‌شوند.

تبصره۲ـ در صورت تمایل فرد به بازنشستگی پس از اتمام سی سال خدمت و یا حداکثر شصت سال سن می‌تواند درخواست بازنشستگی نماید.

حکم بند «پ» ماده (۹۰) این قانون در طول اجرای قانون برنامه ششم توسعه بر بند «الف» ماده (۷۱) قانون جامع ایثارگران مصوب ۱۳۹۱/۱۰/۲ و اصلاحات بعدی و بر حکم ماده واحده قانون اصلاح حداکثر سن داوطلبان استخدام مصوب ۱۳۷۱/۲/۲۲ حاکم است.

شرایط جامعه ایثارگران موضوع بند (پ) ماده (۲) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور به شرایط جامعه ایثارگران موضوع بند (پ) ماده (۹۰) ‌قانون برنامه اصلاح می‌شود.

ماده۹۱ـ محکومیت مؤثر کیفری در جرائم امنیتی موضوع فصل اول کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) مصوب ۱۳۷۵/۳/۲ موجب محرومیت از امتیازهای مقرر در این بخش می‌شود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۰۶:۳۰

کلاالکی اجراش کردن شرط

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۰۷:۱۹

بنده یک جانباز ۴۵درصد دفاع مقدس هستم مشکلات مالی و درمانی مهمترین مشکلات جانبازان و ایثارگران هست در شهرستان‌ها و استان‌های کشور مراکز درمانی اختصاصی جانبازان و ایثارگران وجود ندارد معمولا ما باید هزینه‌های سرسام‌آور پزشکی رو پرداخت کرده و پس از تایید بیمه‌ی تکمیلی چندماه بعد آنرا پرداخت کنند تازه اگر به مدارک پزشکی ایرادی نگيرند تصور کنید یک جانباز که در شرایط بیماری هستند باید حواس‌شان جمع باشد که دکتر یا منشی او کد و امضای مدارک رو بدرستی انجام بدهند که بیمه‌ی تکمیلی ایرادی نگیرند معمولا هم پول ویزیت را پرداخت نمی‌کنند حالا منه جانباز با حقوق ماهیانه باید هزینه‌های سرسام‌آور پزشکی و زندگی را پرداخت کنم معمولا مجبور به گرفتن وام می‌شویم که باید اقساط بانکی راهم بااین حقوق ماهیانه بپردازیم زندگی جانبازان به دشواری میگذره و خانواده‌های شان در عذاب هستند ۴۵درصد هستم ولی حق پرستاری نمی‌دهند

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۰۹:۱۶

لطفا ازاین قول وقرارهای الکی ندهید زیرا نسل ماهها ایثارگران ورزمندگان که تازمان جنگ شیران ودلاوران وطن پرست بودیم دیگرچیزی نمانده بیشتر فوت کردند.و..... نوشدارو.پس ازمرگ.......بدرد نمی خورد

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۰۹:۲۰

سلام بنده ۶ ماه دارم ولی متاسفانه همین قانون ۳/۴ کارو خراب کرده وگرنه حتی برگه دارم که نوشته ۱۸۵ روز جبهه ولی بعد داخل کادر نوشته حضور داوطلبانه ۴ ماه

avatar

باسلام واحترام به مجلس ونمایندگان محترم لطفا فرزندان ایثارگر را استخدام کنید با تشکر

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۱:۳۹

سلام . بنده بیش از شصت سال سن دارم مدارک بازنشستگی را تحویل دادم متاسفانه از حق پایان خدمت و بازنشستگی و مرخصی استفاده نشده هنوز خبری نشده هر وقت به بنیاد شهید و امور ایثارگران تبریز مراجعه می نمایم جواب سر بالا می دهند ومی گویند هنوز خبری نیامده در حالیه امسال بنده و هم سن بنده تمام حق حقوق خود را تماما گرفته اند هر کس آشنا دارد فوری تحویل می گیرد اما برای ما خبری نیست

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۷ ۱۱:۵۴

دیوان محاسبات شکایت کن جواب میگیری

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۱:۴۲

قوانینی تصویب میکنید که لازم الاجرا نیستن،تو متن قانون اومده ایثارگران با هشت سال سنوات ارفاقی میتونن بازنشسته بشن،ولی کدوم اداره این موضوع را قبول میکنه،خواش میکنم دیگه از این قوانین تصویب نکنید

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۱:۴۶

بقیه جوانان بیکار که جز ایثار گران نیستن کجا برن

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۲:۴۷

بقیه جوانان برن پیش ایثارگران اونوقت ببینند این قوانین خوش رنگ و لعاب برای ایثارگران نون داشته یا نه ۵زیزم قانون برای ایثارگران مثل سایر قوانین برای کل مردم بیشتر جنبه مطالعه داره و شوخیه

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۲:۵۰

باسلام ، خواشمندیم رزمندگان سه ماه بالاتر وبخصوص کسانی که دراین مدت به عملیات شرکت کرده از اولویت اصلی حساب کنند . باسپاس

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۳:۲۹

سلام .لطفاً به پرونده پدرم رسیدگی کنید استان زنجان شهرستان خدابنده جواب نمیده هزار بار رفتیم پاسخگو نیست در ضمن از تهران هم تاید شده.ممنوم

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۳:۵۰

همه اینها که فهرست کردند پشیزی نمی ارزد چرا که بیش از ۸۰درصده رزمنده گان و جانبازان از دنیا رفتند و انهایی هم که مثله بنده با چند سال سابقه جبهه و کلی امراض حاصله از ان جنگ نابرابر داریم گرسنگی می کشیم و اواره و بیچاره ایم بدبخت تر از خانواده جانبازه جنگ که هم اواره است و هم گرسنه و ناتوان فعلا نداریم !!!!! ولی احدی پاسخگوی حقوق لگدمال شده جانبازه جنگ ۸ساله نیست

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۴:۱۸

خدارو شکر که فقط همین یه مشکل بود،که حل شد کشور همه چیش رو روال،همه چی اوکی

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۴:۴۴

چه مجلس قشنگی چه آدم های منصفی چه بند تبصره هایی

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۴:۴۶

شک ندارم اولین کسی که جلو مسئولین فاسد می گیره پدر بزرگم می باشد چون تمام فرزندانش درجبهه بودن وماهنوز درفقر هستیم من ۹ خواهرو۳ برادر بودیم تنها من تا سیکل درس خواندم بقیه نتونستن چون پدرم ۴ سال جبهه بود بسیجی بعدهم که امد تا شیمیایی وبیمار برگشت عمرش داد به شما بدون یک درصد جانبازی فقط ماهیانه ۵ میلیون ۴۰۰ به مادرم که نه منزل دارد وبرادر مجردم هم کنارش زندگی می کند/جبهه جنگ یک دقیقه اش دل شیر می خواست ضحله مرگ/حالا بعضی برادران خوب علیه ما جبهه می گیرند طایفه من ۱۶ شهید داد باید جوابگو مولاء علی وشهدایم باشیدما هنوز منزل نداریم

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۸:۳۳

سلام به همه مردم واقعا تاسف داره که به جانبازوخانواده شهدا نمی رسید اخه اینها بودن که ما هستیم

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۴:۵۸

کسانیکه فرزند رزمنده هستد واز سال1401به عنوان برونسپار در آموزش وپرورش دارد آخرش چی شد

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۵:۵۵

سلام، الان بیشتر جانبازان بالا ی شصت سال می باشند، وبا بالا رفتن سن دچار مشکلات جسمی و روحی با توجه به بازنشسته بودن وبیکار بودن فرزندان وهزینه سنگین زندگی ودرمان باید بیشتر حمایت مالی شوند لااقل چند مدتی که زنده هستند حداقل آرامش را داشته باشند.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۸:۰۱

سلام این همه قانون وماده تبصره برای تصویب کردین یک ماده 87 را اجرا کنین اگر راست میگین هیج کدام متاسفانه لازم‌الاجرا نیست

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۵:۱۵

اگر در برنامه هفتم نشد در برنامه هشتم ، اگر هشتم هم نشد در برنامه دهم تا باشه از این برنامه ها

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۵:۴۴

فرزندان جانباز ۷۰ درصد فقط؟!!!! پس بقیه چی؟؟ ماهایی که پدرامون ۴سال تو مناطق جنگی بودن و درصد جانبازیشون پایینه چی؟؟!! چرا اینهمه ظلم، سال ۱۴۰۰و۱۴۰۱ حتی اونی که ۶ ماه جبهه بود رو تبدیل وضعیت کردید به ما رسید وا رسید ظالما. خدا ازتون نگذره. چه دولتی داریم! واقعآ حامی مظلومه اینجوری که دارید حق جانبازا و ایثارگرایی رو زیر پا میزاریدکه برا این کشور جنگیدن.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۰۰:۳۹

بنده خدمت سربازی را در کمیته انقلاب اسلامی ایران به مدت ۲۸ ماه انجام وظیفه نموده ام . که ۶ ماه در شلمچه و ۶ ماه در شهر نقده آذربایجان غربی و بقیه را در شهر خودم تبریز گذرانده ام . کارت پایان خدمت سربازی را که از ارومیه گرفته ام . پرونده ای از خدمت در جبهه شلمچه یافت نشد. یعنی برام کارت ایثارگری تعلق نگرفت و در حقم ظلم کردند. گفتند از تبریز که به جبهه اعزام شده ای پرونده ای ارسال نشده. بنده چه کار کنم لطفا راهنمایی بفرمایید.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۰۱:۰۲

سلام وخدا قوت.به حق شناسان دولت. .لطفا به حق و حقوق اونایی در هر ارگان تبدیل وضعیت شداند رسیدگی کنید .بنده که الان در شهرداری استان زنجان تبدیل وضعیت شدم. حق و حقوق و مزایای ما از کارکنان قرار دادی خیلی کمه . میتونم ثابتش کنم . احکامی که با بعضی از ماها زدن به این شکل هستش.«کارگر دایمی» اونم به خواسته خودشون کردن ما که درخواست کارمندی کرده بودیم . قبول نمیکنن .میگن برین شکایت کنین. اکثر کارکنان قرار داد مستقیم به شهرداری داریم.باز زیر بار نمیرن لطفاً پیگیر شوید با سپاس

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۵:۵۱

اگر دستگاه های اجرایی راساَ قوانین را اجرا کنند و ذی نفعان مجبور به طرح خواسته ها در دیوان نگردند و همانگونه که قانون الزام کرده عمل کنند جلوی بسیاری از کشمکشهای اداری گرفته شده و عوامل تضییع حقوق مکتسبه ایثارگران از بین می‌رود به خصوص مواد ۸۶ الی ۹۱ قانون ششم که تنفیذ شده در مورد رزمندگان دفاع مقدس می‌باشد ؛ که امیدواریم کاملا اجرایی شود.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۶:۲۳

سلام بدنیست اما همه ایثارگران را کمک کنید تواین گرانی ۵ میلیون پول چیی میشه ۵ نفرم نفری ۱میلیون میدهید چرا بیشتر کنید تشکر التماس دعاع سپاس

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۷:۰۱

مسئولین محترم شماروبه هرخدایی که میپرستین اون هایی که کمترازشش ماه ایثارگری دارند هم تبدیل وضعیت کنین مگه اون عزیزانی که آخرجنگ‌شرکت کردنددرجبهه جنگ و سابقه یک ماه یا دوماه آخرجنگ برای دفاع ازکشورشون شرکت کردندوباجانشون بازی کردندایثارگرنیستندشمارابه خدای احدوواحدقسم برافرزندان این عزیزان هم فکری کنین

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۷:۵۲

چرا فرقی با آنکه صد ماه منطقه دارد و کسی که شش ماه دار نیست

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۹:۲۷

پدرم 93 ماه جبهه داره و مجروحیت شدید ولی تا امروز به بهانه های مختلف سلب مسؤولیت کردن و هیچگونه خدماتی به ایشان داده نشده.فقط هزینه های کمر شکن درمان برای ما مونده.همش تبلیغه

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۹:۴۷

باسلام اینجانب ۹۰۰ روز درجبهه جنگ خط مقدم ۲۸ ماه بودم وخدمت سربازی بودم وموج انفجار گرفتم دستم شکست ودنبال پرونده پزشکی رفتم گفتن گم شده وکارت ایثارهم دارم وفاقد شغل وخونه وهیچ امتیازی بمن تعلق نگرفته آیا مافقط یک کارت ایثارامتیازماست خواهشمندم فکری بحال ماهم بکنید ممنونم

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۲۲:۱۰

با عرض سلام یکی سه ماه جبهه دارد 50درصد جانبازی دارد یکی دیگه 3سال جبهه دارد 5درصد جانبازی بالینتی به دادن جبهه ای همیشه الوده شیمیایی بود الوده یا اینکه مجروح نشده یا اینکه من خودم سه بار مجروح شدم دوبار شیمیایی شدم پرونده منا بنیاد شهید گم کرده یا اینکه در شهید بغایی اهواز سوخته تسخیر من چی..........

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۲۲:۱۴

گفتید به جانبازان با هر درصد حقوق تعلق میگیره. شما حقوقشان را قطع نکنید بقیه پیشگش. حقوق مرا چون دهه 10 بودم قطع کردن. خجالت آور است سلامتی روح و جسمت را از دست بدهی و بعد حقوقت قطع بشه

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۲۲:۲۷

سلام وخسته نباشید درمورد تغییررسته فرزندان جانبازان ومعافیت مالیاتی یایک مقطع بالاتر فرزندان جانبازان وماموریت تحصیلی فرزندان جانبازان هیچ صحبتی نشده

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۲۳:۱۰

من یک رزمنده با۱۹ماه سابقه حضور در جبهه کارت ایثار هم دارم ولی فکر کنم تنها مشکلی که برای دولت دارم اینه که مجروح ویا شهید نشدم خودتون قضاوت کنید هیچ ارزشی برای امثال ما قائل نشدید

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۲۳:۲۸

سلام من دو سال است دنبال احتساب مدت حضور داوطلبانه در جبهه برا مشاغل سخت و زیان آور هستم و حتی رای دیوان عدالت را هم گرفتم ولی بیمه اجرا نمی کنه و میگه هزینه اش را باید خودت بپردازی تا بیاد جز سوابقت در صورتی که ماده ۳۷ به صراحت گفته جز دیون دولت است من نمی‌دانم با کجا در این خصوص مکاتبه و یا مراجعه کنم که مشکلم حل بشه

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۲۳:۵۳

آخرش نفهمیدیم این همه امتیاز برای ایثارگران چیست؟ میتوان حقوقی برای آنها افزایش داد وتمام....از بعد امتیازات تحصیل و استخدام و گروه وطبقه و مرخصی تحصیلی تا تخفیف بازنشستگی و چیزهای دیگر .

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۰۰:۱۵

باسلام بنده 27 ماه حضوردر جبهه کارگر هستم کارت ایثار وتکریم دارم مستاجر هستم هیچگونه خدمات رسانی نکردید ولی افرادی هستن حقوق می‌گیرند موضوع چه هست لطفا بفکر رزمندگان باشید

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۰۲:۴۸

با سلام و احترام ،طبق قانون ایثارگران مزایای کسی که فوق لیسانس و کسی که مدرک دکتری دارد یکی است،طبق این قانون ایثارگران عزیز از مزایای یک مقطع تحصیلی برخوردار می شوند،فوق لیسانس معادل دکتری و اما مدرک دکتری معادل فوق دکتری محسوب نمی شود که نیاز به اصلاح دارد

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۰۵:۰۳

هیچکدام‌از‌مصوبات‌که‌گفته‌شد اجرا‌نمیشه‌25درصد جانبازی‌دارم‌1293روز‌سابقه‌جبهه

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۱۰:۰۱

با احترام مجلس و‌مسئولین محترم به استحضار می‌رسانم که بنده جانباز و ایثارگر جنگ تحمیلی و شیمیایی شده هستم از ارومیه .خواهشمندم اول پرونده بنده را در ارومیه مطالعه بفرمایید و ببینید سرهنگ پیری و عاملین چه بلایی سر من آوردند .حقوق بنده را قطع کردند و پرونده جانبازی بنده را رد کردند چرا ؟چون به تخلف آنها شکایت و گزارش کردم و بازرسی آنها را زیر سوال برده و به آقایان سلب درجه و تضعیف سمت شده و آنها اینجوری انتقال جویی کردند .طبق حرفهایشان تلفنی هم کپی شده بنده سه سال در جبهه بودم از سال ۱۳۶۶.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۱۰:۱۸

خیلی کامل خوب بود ممنونم👍

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۱۳:۱۷

من در مناطق جنگی شهرستان صالح آباد ۲۵ ماه خدمت کردم وبرای من ۲۲ را تایید کردند خواهشمندم راهکار گرفتن سه ماه من را بگوید..تا بتونم از مزایای ماده ۳۷ استفاده کنم ضمن اینکه کدام سربازی بجز ماها که ۲۸ ماه خدمت کردیم میتواند۲۴ ماه جبهه رابیاورد قوانین اصلاح کنید.باسپاس از شما ویاد شهدا بخصوص شهید سرتیب خرمرودی فرمانده شجاع وطن پرست ..

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۱۷:۲۹

صد تا قانون به ظاهر خوب به نفع رزمندگان و ایثارگران تصویب شده ولی هیچ کدوم به درد نمیخوره ، الان من یک ایثارگرم که بازنشسته تامین اجتماعی هستم با حقوق ۷ میلیون ، کدوم از این قوانین به درد من میخوره اقایان به ظاهر نگران وضع ایثارگران

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۲ ۰۳:۲۸

احترام به خانواده‌های شهدا جانبازان احترام به مدافعان آن کشور است

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۷ ۰۵:۲۰

سلام رزمنده ۲۱ ما جبهه بصورت سرباز و بسیج وکار در زیر بمباران دست پنجه یک عمر با موج وشیمیای پس قدردانی چه شد.ماده۸۷ نه فوق العاده جنگی نه ماده۱۰ نه فقط فراموشی

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۷ ۰۵:۵۶

سلام بیش از ۲۱ماه حضور داوطلبانه سرباز وبسیجی درجبهه ونان خشک درسنگر گلی. خواهشا افرادی که تصمیم گیرندگان رزمندگان هستند یکما هدرخانه مجلل وغذای تاب و۵ دقیقه یکبارصدای موشک بمباران .خمپاره و تیر بگذارید بعد میفهمند رزمندگان چه کشیدن

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۷ ۰۶:۱۰

سلام ۱۷ماه وده روز درجبهه نزدیک ۴ ماه بسیجی داوطلبانه درجبهه ۵سال مدارک دادم لشکر قهرمان .ازجنوب به اهواز کلی دوندگی.بعد ببر قزوین بعد میگویند ببر همدان گردان ۳۶۳ شیلکا جز لشکر قهرمان شده هتل بگیری تحویل واحدایثارگران بدهید بعد هم تمسخر رزمنده جان برکف کسی هست بخواند وچرا اینکارکردند

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۷ ۰۶:۴۸

سلام چشم شیطون کرکمر شیطون بشکنه ۵سال مدارک وآورگی ۲۱ ماه حضور سرباز وبسیجی و۱۷ سال مدارک روانشناس با بدبختی وآوارگی برای ماده ۸۷ که ندادند۲۰۰تومان دادند

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۷ ۰۷:۰۳

سلام ۲۱ ماه سرباز وبسیجی درجبهه۵سال با بدبختی وآوارگی ۶۱ سال سن مدارک دام برای ماده۸۷ به لشکر قهرمان همدان ۵ سال هم میره بنیاد شهید ۵ سالهم طول میکشه تا برسه دستم ۵سال هم طول میکشه تا بگن ۵ درصد چی میدن تازه ۵سال دیگه طول میکشه که برگرده فامیلت بجی ر زی گذاشتن ۵سالبعدمیگن عکست اونجاه ریش نداشتی حالا ریشت سفیده ۵سال بعدمیگن فرماند یادش رفته امضابکنه ۵سال بعدمیگن قانون عوض شده ....

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۷ ۱۰:۳۰

سلام چرا جواب رزمندگی حضوردرجبهه سربازی. ونزدیک ۴ماه بسیج ومدرک روانشناس ماده ۸۷ ۵درصد جانبازی رانمدهید ۶۱سال سن کارآفرین کشور که برای تامین حقوق حضرات زانوهایم راازدست دادم دوسال طراحی وانجام پروژه عظیم اینترنت بزن رفع معضل ابگرفتگی درسایت مخازن ..خواهی دید زمان جبهه هم بیشت تلاش کردم