• شنبه / ۱۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402091107361
  • خبرنگار : 71661

کنفرانس آب‌وهوایی دبی

داسیلوا: چند تُن کربن از موشک‌هایی که بر سر غیرنظامیان فرود می‌آیند، منتشر می‌شود؟

داسیلوا: چند تُن کربن از موشک‌هایی که بر سر غیرنظامیان فرود می‌آیند، منتشر می‌شود؟

رئیس‌جمهوری برزیل جنگ غزه را یک «نسل‌کشی» دانست که آمریکا و مقاماتش «ظرفیت احساسیِ لازم» برای پایان دادن به آن را ندارند.

به گزارش ایسنا، لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیس‌جمهوری برزیل در گفت‌وگو با خبرگزاری الجزیره ضمن مخالفت با ادعای آمریکا درباره ماهیت «دفاعی» اقدامات رژیم صهیونیستی، از کشتار زنان، کودکان و انسان‌های بی‌گناه در غزه انتقاد کرد و گفت: اگر با حماس مشکلی دارید، چرا به جایی بمب می‌فرستید که نمی‌دانید چه کسانی در آن نقطه حضور دارند؟

او در ادامه اشاره کرد که آمریکا چندی پیش قطعنامه پیشنهادی برزیل درباره جنگ غزه را در شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد، اما ۲۹ روز بعد، قطعنامه‌ای بسیار شبیه به آن را تصویب کرد. داسیلوا در این باره گفت: واقعاً نمی‌فهمم که چرا جو بایدن، رئیس‌جمهور یکی از مهم‌ترین کشورهای جهان، ظرفیت احساسیِ لازم را ندارد که خواستار پایان این جنگ شود!

وی درباره نقش آمریکا در کشتار غیرنظامیان فلسطینی گفت: آمریکا نفوذ نظامی، مالی، اقتصادی و سیاسی عظیمی در اسرائیل دارد و می‌توانست جنگ را تمام کند. کلمه بسیار کم‌هزینه‌تر از سلاح است و تلفات کمتری هم دارد. در این مدت، ۱۵ هزار تن کشته‌شدند، از جمله ۷۰۰۰ کودک. ۴۰ هزار خانه تخریب شد، حتی بیمارستان‌ها هم تخریب شدند؛ بیمارستان‌هایی که کودکان در آن بستری بودند. چرا آمریکا برای تصویب این قطعنامه انقدر صبر کرد؟

صلح در خاورمیانه از طریق دیدار وزیر خارجه آمریکا با نخست‌وزیر اسرائیل برقرار نمی‌شود! داسیلوا با بیان اینکه جنگ غزه با تصور دیرینه‌ای که انسان‌ها از جنگ دارند، متفاوت است، گفت: این یک نسل‌کشی است. کودکان و زنان بی‌گناه کشته‌ می‌شوند. ساختمان‌هایی که ساختنشان چندین سال طول کشیده تخریب می‌شوند. این جنگ هیچ سودی ندارد.

او در پاسخ به این پرسش که آیا زمان آن نیست که آمریکا از جایگاه رهبری جهان در مسئله فلسطین کنار رفته و گفت‌وگوهایی چندجانبه برقرار شود، گفت: بله، وقتش رسیده است. بارها گفته‌ام که صلح در خاورمیانه از طریق دیدار وزیر خارجه آمریکا با نخست‌وزیر اسرائیل برقرار نمی‌شود! همه طرفین باید در مذاکرات حضور داشته باشند. حتی دیگر بازیگران از جمله ایران، سوریه و قطر که عوامل مهمی هستند، باید در مذاکرات حضور داشته باشند و هیچ راه دیگری هم در کار نیست.

این رهبر ۷۸ ساله برزیل در ادامه گفت‌وگوی خود با الجزیره در پاسخ به پرسشی درباره بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: او چهره‌ای بسیار افراطی است که انسانیت نداشته و ارزشی برای جان فلسطینیان قائل نیست. نتانیاهو مردم فلسطین را انسان‌های درجه سه و چهار می‌داند. او در داخل اسرائیل هم با مخالفت‌های گسترده‌ای مواجه شده و از سوی اپوزیسیون تحت فشار است.

جنگ اوکراین و لزوم برگزاری همه‌پرسی

چرا جنگ؟ همه‌پرسی برگزار کنید! داسیلوا همچنین در این گفت‌وگو نکاتی را درباره یکی دیگر از مناقشات جدی جهان امروز، یعنی جنگ اوکراین، مطرح کرد؛ جنگی که یکی از پیشنهادات برای پایان آن، توقف درگیری‌ها و آغاز مذاکره است.

اما برخی بر این باورند که اگر امروز آتش‌بس اعلام شود، روسیه مناطقی از اوکراین را که در طول جنگ تحت کنترل در آورده، حفظ خواهد کرد که به معنای نقض منشور سازمان ملل متحد است.

وی در این باره گفت: مگر این منشور در گذشته نقض نشده است؟ مگر انگلیس و فرانسه در حمله به لیبی منشور سازمان ملل را نقض نکردند؟ مگر آمریکا در حمله به عراق این منشور را زیر پا نگذاشت؟ در همین جنگ غزه هم منشور نقض شده است. جنگ است! روسیه می‌گوید که کریمه و برخی دیگر مناطق برای ماست؛ کی‌یف می‌گوید که اینطور نیست. خوب چرا جنگ!؟ چرا با برگزاری رفراندوم، از مردم این مناطق نمی‌پرسید که می‌خواهند روس باشند یا اوکراینی!؟

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین خواستار پس گرفتن تمامی مناطقی است که روسیه در این جنگ یا در مناقشه سال ۲۰۱۴ ضمیمه خاک خود کرده است. چهار منطقه «زاپوریژیا، دونتسک، لوهانسک و خرسون» که بخشی از خاک اوکراین محسوب می‌شوند، در اواخر سال ۲۰۲۲ با برگزاری همه‌پرسی توسط نیروهای روسیه، به خاک این کشور ضمیمه شدند. روسیه در سال ۲۰۱۴ نیز شبه‌جزیره کریمه را به خاک خود الحاق کرد. کرملین اما می‌گوید صلح زمانی ممکن خواهد بود که اوکراین به کشوری بی‌طرف بدل شده، قید عضویت در ناتو و اتحادیه اروپا را زده و حاکمیت روسیه بر مناطق تصرف‌شده را به رسمیت بشناسد.

فقدان عقلانیت و اقتدار در سازمان ملل

داسیلوا در ادامه مشکل جهان امروز را «فقدان حکمرانی» و «نبود عقلانیت و اقتدار در رهبران جهان» دانست و گفت: اعضای شورای امنیت سازمان ملل به شکل یکجانبه تصمیم می‌گیرند که به جنگ بروند؛ در هنگام تصویب قطعنامه هم که پیشنهادات وتو می‌شود. اگر شورای امنیت مورد احترام بود، اکنون جنگ غزه اتفاق نمی‌افتاد.

او با بیان اینکه سازمان ملل باید گروهی از نیروهای خود را برای برقراری و حفظ صلح به غزه اعزام کند، اظهار کرد که اگر سازمان ملل متحد از قدرت برخوردار بود، راهکار دو دولتی را در مسئله فلسطین اجرا می‌کرد.

رئیس‌جمهوری برزیل همچنین در کنفرانس اقلیمی «کاپ ۲۸» سازمان ملل در اظهاراتی که تلویحاً به جنگ غزه اشاره داشت، گفت: چند تُن کربن از موشک‌هایی که از آسمان بر سر غیرنظامیان فرود می‌آیند، منتشر می‌شود؟ مخصوصاً بر سر کودکان و زنان گرسنه.

در ۲۴ نوامبر و پس از چند روز مذاکره غیرمستقیم، رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین به توافق برای آتش‌بس موقت به مدت چهار روز و تبادل اسرا دست یافتند؛ توافقی که قرار بود در روز دوشنبه هفته گذشته به پایان برسد، اما «حماس» در آخرین ساعات اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتش‌بس بشردوستانه برای دو روز دیگر و با همان شروط پیشین به توافق رسیده است.

اما در نهایت در روز جمعه بعد از شکست مذاکرات برای تمدید آتش‌بس یک هفته‌ای، تهاجمات رژیم صهیونیستی به غزه از سر گرفته شد. مقامات اسرائیلی بارها به آغاز دوباره جنگ، بعد از آتش‌بسی که از ۲۴ نوامبر برقرار شد، تهدید می‌کردند.

این در حالی است که براساس اعلام مقامات سازمان بهداشت و درمان غزه که تحت کنترل حماس است، در جریان حملات رژیم صهیونیستی به غزه از هفتم اکتبر بیش از ۱۵ هزار تن که عمدتا زن و کودک بودند، به شهادت رسیده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha