• یکشنبه / ۱۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۶:۵۹
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1402091208550
  • خبرنگار : 71049

رونمایی از سامانه‌های جدید فناوری پرتودهی

رونمایی از سامانه‌های جدید فناوری پرتودهی

آیین رونمایی از سامانه‌ تابشی ماکروویو «آیریک طیف» با هدف آنالیز اتمی عناصر و نیز سامانه خودحفاظ گامای بهبود یافته برای حذف آفات محصولات کشاورزی صبح روز یکشنبه با حضور معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، سامانه تابشی مایکروویو «آیریک طیف» با هدف آنالیز اتمی مواد برای نخستین‌بار در جهان و با پیشرفته‌ترین فناوری روز دنیا توسط متخصصان شرکت توسعه کاربرد پرتوها ساخته شده است.

در سامانه تابشی مایکروویو «آیریک طیف» برای نخستین‌بار از یک چشمه مایکروویو فوق چگال و نقطه‌ای در دمای چندین هزار درجه به‌منظور گسیل تابش اتمی مواد استفاده شده است.

این سامانه قابلیت تجزیه و تحلیل همزمان و سریع چندین عنصر را بدون توجه به سطوح غلظت آن‌ها و با دقت بالا ارایه می‌کند و در بخش‌هایی نظیر زیست محیطی، دارویی، غذایی، شیمیایی و سایر صنایع مختلف دارای کاربردهای فراوان است.

همچنین امروز از سامانه بومی‌سازی شده پرتودهی خودحفاظ گامای بهبود یافته برای حذف آفات محصولات کشاورزی رونمایی شد. در سامانه پرتودهی خودحفاظ گامای بهبود یافته از پرتوهای گامای ساطع شده از رادیوایزوتوپ‌ صنعتی کبالت-60 استفاده شده که این پرتوها جایگزین مناسب و مطلوبی نسبت به سایر روش‌های سالم‌سازی و آفت زدایی به‌شمار می‌آید.

رونمایی از سامانه‌های جدید فناوری پرتودهی

این سامانه با قابلیت پرتودهی محصولات کشاورزی فله‌ای نظیر غلات و حبوبات باعث گندزدایی، کنترل جوانه‌زنی وکاهش آفات انباری شده و زمان انبارمانی محصولات را از طریق کاهش بار میکروبی و نابودی میکروارگانیسم‌های فاسد کننده مواد غذایی افزایش می‌دهد.

روش پرتودهی نسبت به سایر روش‌های آفت‌زدایی از قبیل استفاده از سموم، آفت‌کش‌های شیمیایی و ... دارای مزایای بسیاری است که از آن جمله می‌توان به قابلیت اطمینان بالا، نفوذپذیری، سهولت و سادگی به‌کارگیری، انجام سریع و پیوسته فرآیند، قابلیت انجام برای تجهیزات بسته‌بندی شده و نداشتن هیچ‌گونه باقی‌مانده مضر بعد از فرآیند اشاره کرد.

گفتنی است شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران با هدف افزایش امنیت غذایی اقدام به طراحی، ساخت و بومی‌سازی سامانه‌ پرتودهی خودحفاظ گاما کرده و قادر است نسبت به تولید و بهره‌برداری از این دستاورد در سراسر کشور اقدام کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha