• سه‌شنبه / ۲۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1402092819743
  • خبرنگار : 71049

رییس بیمارستان شهید مفتح ورامین اعلام کرد

مشاهده نتایج سریع در بهبود زخم‌های دیابتی با استفاده از فناوری پلاسما

مشاهده نتایج سریع در بهبود زخم‌های دیابتی با استفاده از فناوری پلاسما

رییس بیمارستان شهید مفتح ورامین گفت: بدون شک با نگاه ویژه سازمان انرژی اتمی ایران به حوزه سلامت، در چهار، پنج سال آینده شاهد یک انقلاب توسط پلاسما و فناوری هسته‌ای در حوزه سلامت بیماران خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، محسن اعلایی فوق تخصص قلب کودکان و رییس بیمارستان شهید مفتح ورامین در گفت‌وگو با خبرنگار مرکز دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی ایران در خصوص افتتاح نخستین کلینیک زخم این بیمارستان بر پایه فناوری پلاسما، اظهار کرد: بیماری دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیک انسان است که در کشور ما حدود ۸ تا ۱۰ درصد افراد جامعه به آن مبتلا هستند.

وی افزود: در این زمینه ۱۰ تا ۱۵ درصد این بیماران یعنی حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر به مبتلا به زخم دیابتیک می‌شوند؛ زیرا بدن در ترمیم این زخم ناتوان است. به همین خاطر در ادامه این بیماران با مشکلات فراوانی از نظر سلامتی و نیز هزینه‌های درمان این بیماری و زخم به وجود آمده، روبه‌رو می‌شوند.

رییس بیمارستان شهید مفتح ورامین در ادامه با بیان اینکه در بعضی مواقع حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد بیماران مبتلا به زخم دیابت، در نهایت دچار قطع عضو خواهند شد، تصریح کرد: فرآیند پلاسما در این مسیر یکی از اقدامات درمانی برای زخم دیابت به حساب می‌آید.

وی افزود: زخم‌ها شامل دو نوع خوش‌خیم و بدخیم هستند که در نوع خوش‌خیم آن زخم در یک فرد سالم که مشکل متابولیک ندارد، طی ۷ تا ۱۰ روز بهبود پیدا می‌کند اما  هنگامی‌که این روند درمان ۲ تا شش هفته طول می‌کشد؛ مشخص می‌شود که یک مشکل وجود دارد.

اعلایی با بیان اینکه در مورد زخم دیابتیک شاهد این هستیم که با انجام همه اقدامات مرسوم درمان این مشکل، باز هم بهبود حاصل نشده و عده زیادی در میانسالی با قطع عضو مواجه می‌شوند، گفت: پلاسما در تحقیقات و بررسی‌هایی که انجام شده دو کار بسیار خوب را انجام می‌دهد.

وی افزود: یکی از این کارها افزایش عروق نو و جدید در عضو عفونی شده بوده و فرآیند آنژیوژنر یا فرآیند تشکیل عروق خونی جدید را در آن تحریک می‌کند. نکته دیگر این است که اگر عضوی عفونت کرده و  بخشی از رگ‌ها سالم و بخشی دیگر معیوب هستند، در بیمار دیابتی که احتمال دچار شدن آن به وسکولوپاتی یا همان التهاب رگ‌ها وجود دارد، از ایجاد آن جلوگیری و در صورت رخ دادن عروق را ترمیم می‌کند.

 رییس بیمارستان شهید مفتح ورامین با تاکید بر اینکه در بحث پلاسما اطلاعات به‌دست آمده براساس یافته‌ها و اسناد آزمایشگاهی است، ادامه داد: هنگامی‌که یک رگ باز باشد، خون‌رسانی خوب به بافت‌ها می‌تواند منجر به اثر ایمنی خوب و افزایش سیستم دفاعی بدن شده و به این ترتیب باکتری‌هایی که در زخم‌ها وجود داشته و مهم‌ترین عامل مرگ بیمار می‌تواند به شمار آید را از بین ببرد.

وی افزود: بر این اساس فرآیند پلاسما کمک می‌کند ۳۰ تا ۵۰ درصد عفونت خوب شده و یا اینکه دیرتر عفونی شود، مانع ایجاد زخم شود و در نهایت دیرتر به قطع عضو منجر می‌شود.

اعلایی درخصوص اینکه چقدر می‌توان به قطعیت درمان بیماری زخم دیابت با استفاده از فناوری پلاسما امیدوار بود، گفت: برای اعلام یک نتیجه قطعی نیاز به زمان بیشتری داریم اما طی دو، سه ماه اخیر در بیمارستان شهید مفتح ورامین با بهره‌گیری از این فناوری شاهد یک بهبودی بسیار برق‌آسا و سریع زخم‌های دیابتی بوده‌ایم.

وی اضافه کرد: به عنوان مثال در یک بیماری که مستندات آن هم موجود است و سال‌ها مبتلا به زخم دیابت در یک عضو خود بوده، پلاسما فورا در آن اثر گذاشته و با سرعت زیادی شاهد بهبود زخم بوده‌ایم.
 

وی با بیان اینکه با استفاده از پلاسما شاهد کاهش هزینه‌های بیماران در مقایسه با سایر روش‌های درمان هستیم، گفت: پلاسما در حوزه پزشکی دریچه‌ای را باز کرده که در نتیجه تصمیم و اراده سازمان انرژی اتمی ایران بوده است.

رییس بیمارستان مفتح ورامین در پایان گفت: این نگاه سازمان انرژی اتمی ایران و استفاده از پلاسما و انرژی اتمی در حوزه سلامت به حتم منجر به ایجاد انقلاب در زمینه سلامت بیماران در چهار، پنج سال آینده خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha