به گزارش ایسنا، اندیشکده آمریکایی «کویینسی» در مقالهای به شرح این نکته پرداخته که کشتهشدن سه نظامی آمریکایی در منطقه نشاندهنده لزوم خروج آنهاست و نباید موجب تشدید درگیری شود. در این گزارش آمده است: «۳۴۰۰ نظامی آمریکایی در منطقه هستند تا با داعش مقابله کنند. اما پس از حمله اخیر، حضور همین نظامیان ممکن است موجب جنگ با ایران شود. (اما) حمله پهپادی اخیر به مقر نظامیان آمریکا در مرز اردن و سوریه که سه کشته بر جای گذاشت، بهجای آنکه موجب کاهش حضور نظامی آمریکا در منطقه شود، احتمالاً آن را افزایش خواهد داد.»
این حمله درست در زمانی اتفاق افتاد که «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا بحث خارجکردن ۹۰۰ نظامی آمریکایی از سوریه و ۲۵۰۰ نظامی را از عراق مطرح کرده است.
در این گزارش آمده است که خروج نیروهای آمریکایی از منطقه چند سال به تعویق افتاده و مطرحشدن آن در این زمان احتمالاً به جنگ غزه و نارضایتی جهانی از کمکهای آمریکا به رژیم صهیونیستی مربوط میشود؛ چراکه از آغاز جنگ غزه مواضع نظامی آمریکا در عراق بیش از ۶۰ بار و در سوریه بیش از ۹۰ بار مورد حمله قرار گرفتهاند.
نیروهای آمریکایی به هدفی آسان تبدیل شدهاند
این حملات نشان میدهد که آسیبهای باقیماندن نیروهای آمریکایی در منطقه برای واشنگتن تا چه حد بیشتر از مزایای آن است. به گزارش این اندیشکده، نیروهای آمریکایی در منطقه به هدفی آسان برای جنبشهای مقاومت تبدیل شدهاند و علاوه بر کشتهشدن تعدادی از آنها، بسیاری از این نظامیان دچار صدمات روحی و روانی ناشی از حملات موشکی شدهاند.
منطق انتقامجویانه آمریکا احتمال گسترش این مناقشات به یک درگیری بزرگ منطقهای را افزایش میدهد و این در حالی است که کاخ سفید پس از حمله اخیر به پایگاه ایالات متحده در مرز اردن و سوریه، وعده داد «تمام مسئولان را در زمان مناسب و به شیوه» مطلوب خود پاسخگو خواهد کرد.
در این مقاله آمده است: این (منطق انتقامجویانه) باعث میشود خارجکردن نیروهای نظامی آمریکا از منطقه به دلیل نگرانی از ضعیف جلوهکردن و ترس از انتقادات داخلی، دوباره تا مدتها فراموش شود. اما بهتر است این حملات را به این نشانه ببینیم که حضور نظامیان در سوریه و عراق در واقع نقطهای آسیبپذیر است که نیازی به وجود آن نیست و باید هرچه سریعتر به پایان برسد.
اندیشکده کویینسی نوشت: «دلیل اعلامی حضور (آمریکا) در هر ۲ کشور (سوریه و عراق) جلوگیری از ظهور داعش است. اما انگیزه این کار همیشه بیشتر از اینها بوده است. حضور در عراق از برخی جهات میراث جنگ ایالات متحده است که در سال ۲۰۰۳ در آنجا آغاز شد. اغلب در پی مداخله نظامی در مقیاس بزرگ، نوعی احساس مالکیت به وجود میآید. توجه وسواسگونه به ایران و تمایل به بهرهمندی از نفوذی که این کشور در منطقه دارد نیز یکی دیگر از این انگیزههاست.»
با ظهور دوباره داعش، فایده حضور آمریکا در منطقه چه بوده است؟
در مورد مسئله داعش، باید گفت که این گروه نسبت به سال ۲۰۱۴ بسیار تضعیفشده و حتی در صورت ظهور دوباره، باز هم به این تعداد نظامی آمریکایی در منطقه نیازی نیست. برخی میگویند داعش همین حالا هم دوباره ظهور کرده است؛ اما در پاسخ به آنان باید گفت پس فایده حضور نظامی آمریکا در منطقه چه بوده است؟
از منظر دیگر انواع حملات، باید در نظر داشت مهمترین هدف برای آمریکا این است که حملهای به منافع این کشور در داخل یا خارج از مرزهای آمریکا صورت نگیرد. این در حالی است که تاریخ نشان داده خشم از حضور نظامی یک کشور در یک منطقه، یکی از بزرگترین انگیزهها برای حملات است.
سرکوب داعش را مدیون ایران هستیم
آمریکا در حالی مبارزه با داعش را هدف اصلی خود از حضور در منطقه اعلام کرده، که به گزارش این اندیشکده آمریکایی کنترلشدن داعش در منطقه چندین عامل دارد. این اتفاق تا حدی از مخالفت عمومی مردم عراق و سوریه با شیوههای خشونتآمیز این گروه ناشی میشود. نیروهای امنیتی این ۲ کشور نیز در سرکوب داعش نقش داشتند. همچنین کنترلشدن داعش تا حدی مدیون «تلاشهای کشوری است که بیش از همه در عراق و سوریه حضور داشته است؛ یعنی ایران».
در این گزارش آمده است: ایران دشمن داعش است. این کشور قربانی حملات داعش در داخل ایران، از جمله بمبگذاری ۲۰۱۷ در قلب تهران و حمله به یک مراسم یادبود (برای شهید حاج قاسم سلیمانی) در شهر کرمان بوده که نزدیک به ۱۰۰ قربانی داشت. ایران بازیگر اصلی در تلاشهای ابتدایی برای ازبینبردن دولت کوچک داعش بود.
انتهای پیام
نظرات