• شنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402111410029
  • خبرنگار : 71604

عکس‌ جدید از مرحله اول موشک «استارشیپ» در آستانه پرتاب

عکس‌ جدید از مرحله اول موشک «استارشیپ» در آستانه پرتاب

عکس‌هایی که شرکت «اسپیس‌ایکس» منتشر کرده است، مرحله اول «استارشیپ» را در آستانه سومین پرواز موشک به نمایش می‌گذارند.

به گزارش ایسنا، شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) می‌خواهد موشک غول‌پیکر «استارشیپ»(Starship) خود را طی ماه‌های آینده به فضا پرتاب کند و این هدف در یک عکس جدید کاملا آشکار است.

به نقل از اسپیس، اسپیس‌ایکس روز دوم فوریه در حساب ایکس خود، عکس‌هایی را از بخش موسوم به «مگابی»(Megabay) در پایگاه «استاربیس»(Stabase) خود در جنوب تگزاس به اشتراک گذاشت که مرکز فعالیت‌های تولید و پرتاب استارشیپ است.

این ساختمان مملو از سیلندرهایی از جنس فولاد ضد زنگ است که تقریبا تا سقف بالا می‌روند. این سیلندرها موسوم به «سوپر هوی»(Super Heavy)، اولین مرحله از موشک بزرگ استارشیپ شرکت اسپیس‌ایکس هستند.

استارشیپ از دو بخش تشکیل شده است. هر دو بخش به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به طور کامل و سریع قابل استفاده مجدد باشند. مرحله اول، سوپر هوی نام دارد و مرحله دوم، یک فضاپیمای مرحله بالایی ۵۰ متری به نام استارشیپ است.

هنگامی که دو بخش استارشیپ به طور کامل روی هم قرار می‌گیرند، حدود ۱۲۲ متر ارتفاع دارند. به گفته اسپیس‌ایکس، این بزرگترین و قوی‌ترین موشکی به شمار می‌رود که تاکنون ساخته شده است و می‌تواند تا ۱۵۰ تن محموله را به مدار پایین زمین پرتاب کند.

با وجود این، استارشیپ هنوز پرتاب نشده و تا به امروز فقط دو بار در پروازهای آزمایشی ماه‌های آوریل و نوامبر سال گذشته شرکت داشته است. هر دو پرواز با انفجارهای قوی خاتمه یافتند.

بیشتر بخوانید:

بلندترین موشک جهان دوباره در آسمان منفجر شد

در واقع، اسپیس‌ایکس قصد دارد این ماموریت آزمایشی را در ماه جاری میلادی پرتاب کند؛ مشروط بر اینکه مجوز پرتاب را به موقع از «اداره هوانوردی فدرال آمریکا»(FAA) بگیرد. اداره هوانوردی فدرال آمریکا اکنون در حال بررسی کردن اتفاقاتی است که در پرواز ماه نوامبر رخ دادند.

اسپیس‌ایکس معتقد است که ترکیب نیرو و قابلیت استفاده مجدد استارشیپ، به پیشرفت‌های بزرگی در اکتشاف می‌انجامد و به بشریت امکان می‌دهد تا بر خطرات روی سطح ماه و مریخ غلبه کند.

ناسا این پرتاب‌گر را نویدبخش می‌بیند. به همین دلیل، استارشیپ را به عنوان اولین فرودگر قمری سرنشین‌دار برای برنامه «آرتمیس»(Artemis) خود انتخاب کرد که هدف آن، حضور دائمی انسان در نزدیک‌ترین همسایه زمین و اطراف آن تا پایان دهه ۲۰۲۰ است. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، استارشیپ برای اولین بار در سال ۲۰۲۶ در ماموریت «آرتمیس ۳»، فضانوردان را روی سطح ماه قرار خواهد داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha