• سه‌شنبه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1402112417209
  • خبرنگار : 71579

نماینده مصری مطرح کرد

نزدیکی روابط ایران، مصر، عربستان و ترکیه یک «بریکس سیاسی» است

نزدیکی روابط ایران، مصر، عربستان و ترکیه یک «بریکس سیاسی» است

مسئولان مصری با حضور در مراسم چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در قاهره خواستار گسترش روابط ایران و مصر شدند و ابراز امیدواری کردند که رئیس‌جمهور ایران به‌زودی به این کشور سفر کند.

به گزارش ایسنا به نقل از النهار، مراسم چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در محل نمایندگی ایران در قاهره با حضور گسترده شخصیت‌های سیاسی و رسانه‌ای برگزار شد.

در این مراسم حمدین صباحی، نامزد پیشین ریاست جمهوری مصر و محمد العرابی، وزیر خارجه پیشین مصر و سفرای قطر، سوریه، جیبوتی، السودان، روسیه، ژاپن، کره جنوبی، نیجر، صربستان، ازبکستان، تاجیکستان، ارمنستان، لبنان و  کنسول لهستان حضور یافتند.

وزرای بهداشت و رفاه سابق و دستیار معاون وزیر خارجه مصر در امور آسیا و نماینده دفتر نخست وزیر و روسای احزاب نیز از جمله حاضران در این مراسم بودند .

وزیر دادگستری مصر هم به این مراسم دسته گل فرستاد.

در این مراسم همچنین اسامه شرشر، سردبیر روزنامه النهار و نماینده پارلمان مصر، عبدالستار عشره، رئیس انجمن دوستی ایران و مصر و مدحت حماد، استاد زبان فارسی در دانشگاه طنطا و همچنین عصام شیحه، رئیس سازمان حقوق بشر مصر حضور یافتند.

در ابتدای این مراسم حضار به مدت یک دقیقه به احترام شهدای نوار غزه ایستادند و محمد حسین سلطانی فرد، رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره در یک سخنرانی گفت: پیوستن ایران و مصر به گروه بریکس آغاز گشایش سیاسی در روابط دو کشور است و این امر آغازی مبارک برای ملت مصر و ایران است.

وی در ادامه پیروزی مجدد عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر در انتخابات را تبریک گفت و تاکید کرد که روابط ایران و مصر در حال رشد و پیشرفت در زمبنه های اقتصادی، تکنولوژی و زمینه‌های دیگر است.

اسامه شرشر، نماینده پارلمان مصر در این مراسم از مقاومت مردم فلسطین در غزه و همچنین اقدام آفریقای جنوبی در شکایت از رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری تمجید کرد.

وی در ادامه گفت که دیدار ابراهیم رئیسی و عبدالفتاح سیسی، روسای جمهور ایران و مصر در ریاض دیداری راهبردی و بسیار مهم است به‌ویژه اینکه شیطان بزرگ یعنی آمریکا تنها زبان زور را می‌فهمد و معاهده بایدن خطرناک‌تر از معاهده بالفور است زیرا او به دنبال از بین بردن مساله فلسطین و محو غزه و فلسطین از روی نقشه است.

شرشر با اشاره به قدرت نظامی و ارتش مصر گفت: مربع مصر، ترکیه، عربستان و ایران یک قدرت دفاعی بزرگ در دفاع از منافع خود در تمام منطقه است.

این نماینده مصری خاطرنشان کرد: امیدوارم همانند سفر قریب الوقوع رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به مصر شاهد سفر قریب الوقوع سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران به قاهره باشیم.

وی تاکید کرد که اگر روابط مصر، ایران، ترکیه و عربستان به طور واقعی گسترش یابد یک«بریکس سیاسی» را تشکیل خواهند داد و تمام طرح های آمریکا و اسرائیل برای ایجاد خاورمیانه جدید را بر باد خواهد داد.

نزدیکی روابط ایران، مصر، عربستان و ترکیه یک «بریکس سیاسی» است

از سوی دیگر، حمدین صباحی، نامزد پیشین ریاست جمهوری مصر سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را به رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره تبریک و از حمایت‌های جمهوری اسلامی از فلسطین و مقاومت تمجید و قدردانی کرد.

وی گفت که جهان شاهد تحولات عمیق به سمت جهان جدید و چندقطبی است و ما همواره معتقدیم که یک مثلثی وجود دارد که اگر اظلاع آن به هم متصل شوند کرامت و ثروت منطقه را حفظ خواهد کرد و آم مثلث عربی-ترکی-ایرانی است.

همچنین مدحت حماد، استاد زبان فارسی در دانشگاه طنطا گفت که ایران یک وزنه سنگین در منطقه است و چه بسا در ۲۵ سال آینده به یک وزنه بین‌المللی و تصمیم‌گیرنده در سطح دنیا تبدیل شود.

وی همچنین خواستار ایجاد روابط سیاسی گسترده میان ایران و مصر شد و گفت: امیدوارم به‌زودی شاهد کنفرانس ایرانی مصری در سطح سران باشیم و جنایت‌های رژیم صهیونیستی روابط تهران و قاهره را نزدیک‌تر از هر زمان دیگری کرده است.

نزدیکی روابط ایران، مصر، عربستان و ترکیه یک «بریکس سیاسی» است

عبدالستار عشره، رئیس انجمن دوستی ایران و مصر نیز تاکید کرد که اشتراکات ما با ایران بسیار بیشتر از اختلافاتمان است، دو کشور در مجموعه‌های متعددی مانند بریکس و سازمان همکاری اسلامی با هم حضور دارند.

وی گفت که ما و مقامات دو کشور اهمیت تقویت روابط تهران و قاهره را می دانیم و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد گسترش روابط باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha