• پنجشنبه / ۳ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۹
  • دسته‌بندی: تشکل‌های دانشجویی
  • کد خبر: 1402120302019
  • خبرنگار : 71970

بیانیه ۲۲۲ نفر از اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران:

جریان‌های سیاسی عرصه انتخابات را محدود به منافع جمعی و گروهی خویش نکنند

جریان‌های سیاسی عرصه انتخابات را محدود به منافع جمعی و گروهی خویش نکنند

۲۲۲ نفر از اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران در خصوص برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری بیانیه‌ای منتشر کردند.

به گزارش ایسنا، متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسمه تعالی

«إِنَّ اللهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّی یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ» (رعد- آیه۱۹)

انتخابات در نظام جمهوری اسلامی تبلوری تام از مشارکت جمعی در راستای اعتلای جامعه است و بر همه اقشار اجتماعی و به ویژه نخبگان فرض است تا نسبت به برگزاری انتخاباتی رشد دهنده که مسیر پویش حق را در جامعه اسلامی هموارتر می‌سازد، اهتمام ویژه داشته باشند. بر این اساس، در این برهه از تاریخ کشور که ۴۵ سال از انقلاب شکوهمند اسلامی می‌گذرد و نظام اسلامی تجارب متعددی از برگزاری انتخابات داشته و جریان‌های سیاسی و مردم به انحاء مختلف در دوره‌های مختلف در آن شرکت کرده‌اند، ما اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران ضمن دعوت از آحاد مردم میهن عزیز، خصوصاً جوانان، دانشجویان و دانشگاهیان فرهیخته، به مشارکت در تعیین سرنوشت کشور و با اعتقاد به این که مسیر اصلاح امور از کنشگری فعال در انتخابات می‌گذرد، نکات زیر را به عنوان درس‌آموخته‌هایی که باید روشنگر مسیر آتی باشد خاطر نشان می‌کنیم:

۱. التزام به قانون و تلاش در فراهم کردن مشارکت آحاد مردم با سلایق مختلف می‌بایست دغدغه اصلی همه جریان‌های سیاسی معتقد به نظام اسلامی باشد. همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب در بیانات متعدد فرمودند، حضور مردم یکی از پایه‌های استوار مشروعیت نظام اسلامی است و هر فرد یا گروهی که با بهانه‌های مختلف سعی در تضعیف این مشارکت نماید، خواسته یا ناخواسته، آگاهانه یا ناآگاهانه به پایه‌ها و ستون‌های نظام اسلامی ضربه می‌زند.

۲. از جریان‌های سیاسی چنین انتظار می‌رود که عرصه انتخابات و انتخاب‌گری را محدود به منافع جمعی و گروهی خویش ننمایند، بلکه هدف و آرمان اصلی خود را کمک به حل مسائل اصلی کشور و پاسخگویی به دغدغه‌های مردم قرار دهند. ملاک در معرفی افراد توسط جریان‌های سیاسی تقوی، تعهد، تخصص، شجاعت، باورمندی قلبی و عملی به انقلاب، و توانمندی در اصلاح رویه‌های فسادآور، ساختارهای ناکارآمد در تصمیم‌گیری‌ها و برخی نارسایی‌های نهادینه شده در ارکان مختلف حاکمیت باشد. معرفی افرادی فاقد این ویژگی‌ها و نگریستن از پنجره منافع حزبی و گروهی، خیانت تاریخی به آرمان‌های بزرگ مردم و انقلاب است و تاریخ نسبت به این خیانت قضاوت خواهد نمود.

سهم‌خواهی‌های گروهی به دور از توجه به مشکلات واقعی مردم آفت دیرینه‌ای است که جریان‌های سیاسی مختلف را دچار خود کرده است و رهایی از این آفت در گرو بازگشت به مردم، بازخوانی مشکلات و دغدغه‌های آن‌ها و بسیج همه توان و ظرفیت گروه‌های سیاسی برای پاسخگویی به نیازهای اصلی آنان است.

۳. از جریان‌های سیاسی که در دوره‌های گذشته کنش انتخاباتی داشته و به ارائه فهرست‌های انتخاباتی پرداخته‌اند، انتظار می‌رود که قبل از ارائه و معرفی فهرست‌های جدید نسبت به ارائه گزارشی از عملکرد نمایندگان منتسب به جریان خود در خصوص شفافیت و پاسخگویی، پیگیری اصلاح ساختارهای معیوب سیاست‌گذاری، استفاده نظام‌مند از ظرفیت بدنه‌های نخبگانی، تمرکز بر دغدغه‌های معیشتی و اجتناب از مداخلات فسادخیز در مناسبات اجرایی اقدام نمایند. قطعاً جلب اعتماد بدون ارائه کارنامه‌ای شفاف و روشن از عملکرد گذشته امکان‌پذیر نخواهد بود. همچنین لازم است برنامه‌های مشخص و روشن نامزدها و فهرست‌های معرفی‌شدۀ خود را از جنبه تقنینی برای رفع معضلات کلان مملکت از جمله مشکلات اقتصادی و معیشتی به سمع و نظر مردم برسانند.

۴. مردم شریف ایران در طول دهه‌های گذشته نجیبانه سختی‌ها و مشکلات انقلاب را به جان خریده‌اند تا مسیر اعتلا به سمت قله‌ها فراهم شده و دستاوردهای ارزشمندی در سطح کشور و منطقه از جمله امنیت مثال زدنی کشور به لطف مجاهدت‌های فرزندان این مرز و بوم و مسیر روشنِ ترسیم‌شده توسط امام و رهبری رقم بخورد؛ لذا خطاب به منتخبین انتخابات و جریان‌های سیاسی حامی ایشان بیان می‌داریم که در قدرشناسی از این مردم نجیب می‌بایست فرصت حضور و نقش‌آفرینی در نظام اسلامی را مغتنم شمرده و از فرصت‌سوزی، اهمال‌ورزی، عافیت‌طلبی و سیاسی‌بازی برحذر باشند. همچنین در همه کنش‌هایی که قبل، حین و بعد از انتخابات خواهند داشت، به شکرانه نعمت انقلاب اسلامی و دِیْنی که مردم عزیز کشور و شهدای این مرز و بوم بر دوش سکانداران، نخبگان سیاسی و مسئولین کشور گذاشته‌اند، خدماتی خالصانه، خداپسندانه و شفاف نسبت به موکلین خود ایفا نمایند.

امید قطعی داریم که مردم عزیزمان با هوشمندی و انتخابی از سر روشن‌بینی، نسبت به پیگیری مجدانه مطالبه تاریخی خود در اقامه کلمه حق و عدالت کوتاه نخواهند آمد و مسیر رشد و بالندگی انقلابِ خود را با جدیت پیش خواهند برد، ان‌شاءالله.

«و من الله التوفیق»
جمعی از اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha