• چهارشنبه / ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1403011506620
  • خبرنگار : 71628

ابراز نگرانی قرقیزستان از اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری ایران

ابراز نگرانی قرقیزستان از اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری ایران

وزارت امور خارجه قرقیزستان با ابراز نگرانی درباره حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، خواستار حل‌وفصل این درگیری مطابق قوانین بین‌المللی شد.

به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه قرقیزستان «نگرانی عمیق» خود را درباره حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری سفارت ایران در دمشق اعلام کرد.

واکنش وزارت امور خارجه قرقیزستان در پی این مطرح می‌شود که روز دوشنبه رژیم صهیونیستی ساختمان کنسولی سفارت ایران در جنوب غربی دمشق را مورد حمله هوایی قرار داد که در نتیجه این حمله، بخشی از ساختمان کنسولی سفارت ایران و اقامتگاه سفیر هدف قرار گرفت.

افزون بر این، ۱۳ نفر از جمله سردار سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی و سردار سرتیپ پاسدار محمدهادی حاجی رحیمی به شهادت رسیدند.

خبرگزاری ای‌کی‌آی پرس گزارش داد که وزارت امور خارجه قرقیزستان در بیانیه‌ای در این باره آورده است: جمهوری قرقیزستان از طرفین می‌خواهد این درگیری را طبق اصول و هنجارهایی که به طور کلی در قوانین بین‌المللی به رسمیت شناخته می‌شود، در اصل، منشور سازمان ملل، به طور صلح‌آمیز حل و فصل کنند.»

شورای امنیت سازمان ملل، شب گذشته، جلسه‌ای برای بررسی این حمله تشکیل داد.

"زهرا ارشادی" معاون نماینده ایران در سازمان ملل در این جلسه در بخشی از بیانیه‌ای درباره این حمله گفت: جمهوری اسلامی ایران این جنایات هولناک و حملات ناجوانمردانه تروریستی را به شدت محکوم می‌کند. رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، قوانین بین‌المللی و حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شده است. جنایت روز دوشنبه رژیم اسرائیل فراتر از جنایت است. این جنایت و حمله تروریستی بیانگر توهین آشکار به اصل پذیرفته‌شده جامعه بین‌المللی، یعنی مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی است؛ اصل مشترکی که سنگ بنای روابط بین‌الملل به‌حساب می‌آید، به رسمیت شناخته می‌شود و مورد حمایت قرار می‌گیرد.

ارشادی همچنین گفت که "این جنایت همچنین آشکارا اصل اساسی مصونیت دیپلماتیک و کنسولی را نقض کرده و همچنین ناقض کنوانسیون روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱، کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی ۱۹۶۳ و کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرایم علیه افراد تحت حمایت بین‌المللی از جمله عوامل دیپلماتیک ۱۹۷۳ است."

بسیاری از کشورهای خارجی، این حمله را که نقض قوانین بین‌المللی به شمار می‌آید، محکوم کرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha