به گزارش ایسنا، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در گفتوگویی در مورد مساله داعش گفت: داعش خاکی را در افغانستان در اختیار ندارند، اما هستههای هراس افکنی در این کشور هستند. حکومت سرپرست افغانستان نیز اعلام کرده که در سرکوب داعش جدی هستند، ما این را قبول داریم و برای بهبود شرایط امنیتی کمک میکنیم این مساله تعارف ندارد. اما آیا اشغالگران دیروز که همچنان از سیاست مداخلهگری، بیثبات سازی و سیاست ایجاد مزاحمت از خاک افغانستان حمایت کرده و دنبال میکنند، مگر دست بر میدارند؟
وی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره حضور جریانهای مخالف امارت اسلامی در ایران، تاکید کرد: سیاست ایران هیچ تهدید برای حاکمیت افغانستان نخواهد داشت. ایران با همه مجموعههای افغان در ارتباط بوده، هست و خواهد بود. این را من روشن و صریح میگویم. اگر افغانستان برای همه افغانیهاست، مهماننوازی ایران برای مهمانانیست که میآیند. انشاالله شرایط اینجا بهبود پیدا کند و همه برگردند. هر قوم، نژاد و مذهبی از افغانستان به هر دلیلی وارد ایران شده آیا آنان در ایران اقامت دارند؟ بلی اقامت دارند. اما سوال این است که کدام مجموعه از ایران برای امنیت افغانستان تهدیدآمیز است؟ نیست و نخواهد بود. این سیاست قاطع جمهوری اسلامی ایران است.»
نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در خصوص حقآبه هیرمند نیز ابراز خرسندی کرد و افزود: «در دو نوبتی که آب رهاسازی شد، میتوان گفت که در حدود صد میلیون مترمکعب آب وارد ایران شد، در چارچوب حقابهای که وجود دارد. در سال گذشته مشکلاتی در بند کمال خان وجود داشت، از جانب حکومت دو سه اقدام برای ترمیم سد کمال خان انجام شد و مشکلاتی که در دریچههای این سد وجود داشت، رفع شد.»
کاظمی قمی در ادامه در مورد وضعیت مهاجرین نیز گفت: ایران با ۶ میلیون مهاجری مواجه هستیم که به دلیل شرایط سخت افغانستان که عمدتا ناشی از اشغالگری است، مهاجرت کردهاند. امروز کشور ما باید مهاجرین را میزبانی کند. میدانید میزبانی ۶ میلیون مهاجر کار راحتی نیست.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه ورودهای غیرقانونی را کنترل کنیم، اقدام به ارائه و صدور ویزا کردهایم، نمیخواهیم در مرزها آشفتگی ایجاد شود. نمیخواهیم کسانی که به دلیل مشکلات معیشتی یا هر دلیل دیگری از کشور خارج میشوند با مسائلی در مرزها مواجه شوند. در طول بیش از ۴۵ سال بهعنوان برادران و خواهران میزبانی کردهایم، مهمانان ما هستند و تلاش ما این است که در این شرایط سخت اگر مجبور شدند کشور را ترک کنند فرزندان این آب و خاک از حق تحصیل محروم نشوند، اینها میخواهند آینده این کشور را بسازند، ایران با چنین نگاهی به جامعه افغانستان نگاه کرده است.
انتهای پیام
نظرات